Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Gazdálkodás és menedzsment...

Gazdálkodás és menedzsment szakkal milyen karriert futnál be?

Figyelt kérdés

Most végeztem az összes kreditemmel. Az egyetem mellett folyamatosan dolgoztam részmunkaidőben szoftverfejlesztőként. Tudom eléggé furcsán hangzik, hogy miért végeztem egy olyan szakon aminek köze nincs a programozáshoz? Őszintén szólva a diploma csak papírnak kellett és presztízsből, előszőr teljes munkaidőben dolgoztam 1 évet, aztán úgy döntöttem nekem ennyi tudás nem elég, elvégzek egy olyan szakot ami alap tudást ad a dolgok üzleti oldaláról is.

Egyetem alatt a pénzügyi tárgyak tetszettek a legjobban, ezeket 80% felett végeztem el. Összességében az átlagom is 80% felett van minden félévben. A commercial bankok felé tekintgetek, de tetszenek a befektetési bankok is mint például J.P. Morgan, Morgan Stanely, vagy a management consulting cégek mint például Bain & Company vagy McKinsey. Nem tudom hogy jó ötlet-e ilyen nagy cégekhez jelentkezni, eddig csak startup jellegű cégeknél dolgoztam, sokkal családiasabb a légkör és nagyon jól megfizettek. Nem szeretnék a ranglétra legaljáról indítani 4 év munkatapasztalattal. Az egyetemen nagyon jó kapcsolatokat építettem ki, például az International Finance tanárom aki egyben a dékán is, azt mondta mivel nagyon jó programozási tudásom van simán be tud ajánlani olyan cégekhez mint például J.P Morgan ahol egy időben ő maga is dolgozott. Nyelvtudás is megvan, a szakot angolul végeztem el, ezen kívül még 2 nyelven beszélek középfokon. Tőke is rendelkezésre áll, félretettem közel 8 számjegyű összeget. Helyileg Európa, Ázsia és Észak-Amerika jöhet szóba. A programozásban már nem nagyon teljesedek ki, szeretnék valami mást csinálni. Kíváncsi vagyok, hogy ti ilyen háttérel merre indulnátok el?

2016. jún. 11. 12:49
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
68%
ha ennyire vágnám a programozást hogy mindenféle képzettség nélkül pár év alatt 8 száljegyű összeget kerestem volna vele, akkor ment volna a tököm gasd mendezsmentre, inkább a programozásra feküdtem volna rá jobban.
2016. jún. 11. 14:59
 12/15 A kérdező kommentje:
Sajnos nem tudnak sok újat mutatni egy infos szakon, sok olyan informatikus végzettségű embert tudok aki programozni sem tud. Nem az egyetemen fognak megtanítani programozni. Gazdálkodás és mendezsment pedig tökéletes számomra. Hasznosnak találtam a közgazdaságtant, pénzügyet, menedzsmentet, international businesst stb...
2016. jún. 11. 15:43
 13/15 anonim ***** válasza:
Ha ez mind igaz akkor büszke lehetsz magadra. Én örülnék ha ilyen tehetséges lennék. Ezt most teljesen őszintén írom.
2016. jún. 12. 18:52
 14/15 anonim ***** válasza:
100%

#12 én meg kétlem, hogy olyan ember léteik, aki annyira meg tud tanulni "magától" programozni, hogy az egyetemen nem tudnak neki újat mutatni.

Ha netán mégis létezik, akkor nem egy noname oldalon fogja fitogtatni a képességeinek meglétét, hanem azt csinálja amit szeret és amivel pénzt keres.

2016. jún. 12. 21:34
 15/15 A kérdező kommentje:
Ez nem igy mukodik. Itt nincs olyan hogy "megtanulsz" programozni. Oke, az alapokat nem magamtol tanultam, de eleget fejlodtem utana annyira hogy landoljon egy gyakornoki allas. Mindennap mas problemakkal szembesuls, folyamatosan fejlodsz. 4 ev alatt rengeteg olyan emberrel dolgoztam akiktol rengeteget tanultam. Az pedig alap hogy a leglatogatottab oldal a bongeszesi elozmenyeid kozul a Stackoverflow. Megertem azt is hogy miert jott ennyi kritika, mindenkinek szive joga azt irni amit akar, nem banom. A kerdest tenyleg azert irtam ki mert valtoztatni szeretnek es mivel ez egy olyan oldal ahol nevtelenul lehet feltenni kerdeseket, miert ne irhatnam le azt amit elertem az eletben? Tisztaban vagyok vele hogy a valo eletben ilyenekkel nem buszkelkedunk. Ezen kivul meg mindig erdekelne valaki olyannak a velemenye, aki penzugyi teruleten dolgozik. Milyen technologiai poziciok vannak, mik az uj trendek, merre lenne erdemes elindulni programozasi hatterrel?
2016. jún. 12. 22:09
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!