Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Gazdálkodás és menedzsment...

Gazdálkodás és menedzsment szakkal milyen karriert futnál be?

Figyelt kérdés

Most végeztem az összes kreditemmel. Az egyetem mellett folyamatosan dolgoztam részmunkaidőben szoftverfejlesztőként. Tudom eléggé furcsán hangzik, hogy miért végeztem egy olyan szakon aminek köze nincs a programozáshoz? Őszintén szólva a diploma csak papírnak kellett és presztízsből, előszőr teljes munkaidőben dolgoztam 1 évet, aztán úgy döntöttem nekem ennyi tudás nem elég, elvégzek egy olyan szakot ami alap tudást ad a dolgok üzleti oldaláról is.

Egyetem alatt a pénzügyi tárgyak tetszettek a legjobban, ezeket 80% felett végeztem el. Összességében az átlagom is 80% felett van minden félévben. A commercial bankok felé tekintgetek, de tetszenek a befektetési bankok is mint például J.P. Morgan, Morgan Stanely, vagy a management consulting cégek mint például Bain & Company vagy McKinsey. Nem tudom hogy jó ötlet-e ilyen nagy cégekhez jelentkezni, eddig csak startup jellegű cégeknél dolgoztam, sokkal családiasabb a légkör és nagyon jól megfizettek. Nem szeretnék a ranglétra legaljáról indítani 4 év munkatapasztalattal. Az egyetemen nagyon jó kapcsolatokat építettem ki, például az International Finance tanárom aki egyben a dékán is, azt mondta mivel nagyon jó programozási tudásom van simán be tud ajánlani olyan cégekhez mint például J.P Morgan ahol egy időben ő maga is dolgozott. Nyelvtudás is megvan, a szakot angolul végeztem el, ezen kívül még 2 nyelven beszélek középfokon. Tőke is rendelkezésre áll, félretettem közel 8 számjegyű összeget. Helyileg Európa, Ázsia és Észak-Amerika jöhet szóba. A programozásban már nem nagyon teljesedek ki, szeretnék valami mást csinálni. Kíváncsi vagyok, hogy ti ilyen háttérel merre indulnátok el?

2016. jún. 11. 12:49
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
31%
Inkább az hangzik furcsán, hogy felvettek szoftverfejlesztőnek érettségivel.
2016. jún. 11. 12:59
 2/15 anonim ***** válasza:
79%
Sántít a sztorid, ott bukott meg, hogy aki 4 év alatt részmunkaidőben szoftverfejlesztőként összespórol egy nyolc számjegyű összeget bármilyen infós képzettség nélkül (nem reális, de ezt tegyük félre), annak élete-halála a programozás, kisgyerek kora óta tolja és eszében sincs profilt váltani. Ne aggódj, most is tanultál valamit, a következő kamukérdésed jobb lesz! :)
2016. jún. 11. 13:01
 3/15 A kérdező kommentje:

"Inkább az hangzik furcsán, hogy felvettek szoftverfejlesztőnek érettségivel."

Voltak referenciám, a programozást 14 évesen kezdtem, 18 évesen pedig sikeresen gyakornoki pozíciót szereztem ami 19 éves koromra teljes munkaidős állássra váltottam. Amúgy az utolsónak kicsit igaza van, kb 5 éves korom óta az életemet a gépek előtt töltöttem, és meg voltam bizonyosodva hogy én programozó leszek mindenáron. 2012-ben kezdtem el dolgozni, 1 évet teljes munkaidőben 3 évet pedig részmunkaidőben.

2016. jún. 11. 13:11
 4/15 A kérdező kommentje:
Az is igaz hogy nem lehet közel 8 számjegyű összeget összespórolni, de ez szerintem csak magyar viszonylatokban igaz. Nem Magyarországon élek amúgy.
2016. jún. 11. 13:12
 5/15 A kérdező kommentje:
Még annyit hogy annó megpróbáltam Magyarországon is 18 évesen, jelentkeztem szoftverfejlesztőnek a Telenorhoz. HR-es cég csinálta az első fordulót, nagyon meg voltak velem elégedve, azt mondták 3 embert választottak ki és én vagyok az egyik. Másnap jön a telefon hogy elutasítottak a Telenortól, mert "túl fiatal vagyok". Nekem ott volt elég, ekkor költöztem el Magyarországról, külföldön pedig senkit sem érdekelt a korom, a tudásommal bebizonyítottam hogy alkalmas vagyok a pozícióra így szereztem állást. (telefonos interjú, face-to-face interjú aztán 8 órás szakmai teszt)
2016. jún. 11. 13:16
 6/15 anonim ***** válasza:
26%
Nem vagy hiteles, hiába próbálod csűrni-csavarni a sztorit, amennyire lehet, menteni ami még menthető. :D Ha jópár éve külföldön élsz, akkor már nem forintban számolnál.
2016. jún. 11. 13:24
 7/15 A kérdező kommentje:

Utolsónak egy tipp:

1. [link]

2. példa: 10 USD to HUF

3. Örülünk hogy átváltotta

Most tényleg, azért nem vagyok hiteles mert forintban számolok ? lol

Amúgy a kérdésben minden őszinte, még mindig érdekel valami tipp vagy irány amerre érdemes lenne elindulni.

2016. jún. 11. 13:28
 8/15 anonim ***** válasza:
61%
Megmondom merre van az irány. Most fogod magad és kiírod ezt a kérdést Yahoo Answersre 10 percen belül angolul, mert ezen az oldalon nem fogsz értelmes választ kapni. Aztán linkeld be nekünk!
2016. jún. 11. 13:32
 9/15 anonim ***** válasza:
20%

"Örülünk hogy átváltotta"

Ha pár éve külföldön élnél, tudnád, hogy X összegnek más-más az értéke pl. Londonban és Budapesten. Külföldi fizut-keresetet csak azok forintosítanak, aki még nem voltak, csak szeretnének külföldön dolgozni.

2016. jún. 11. 13:44
 10/15 A kérdező kommentje:
Nagyon erősen próbáltam kivenni a logikát az utolsó válaszból, de sajnos nem tudom. Én csak annyit említettem, hogy megvan a tőke arra hogy bárhol elkezdjek egy új életet. Ennyi.
2016. jún. 11. 13:47
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!