Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Mit jelent gyakornoki munkánál...

Mit jelent gyakornoki munkánál a "jelképes díjazás"?

Figyelt kérdés
A diplomám megszerzésének feltétele, hogy adott ideig gyakornokként dolgozzak egy építészirodánál. Van egy hely, ahova jelentkeznék, de azt írták, jelképes díjazást tudnak nyújtani a munkáért. Általában mit jelent, ha így fogalmazzák meg és nem mondjuk "megegyezés szerint"-et írnak?

2016. jún. 9. 20:17
 1/7 anonim ***** válasza:
90%
Azt jelenti, hogy majdhogynem ingyen szeretnének dolgoztatni.
2016. jún. 9. 20:18
 2/7 anonim ***** válasza:
81%
Minimális pénzt fogsz kapni a minimálbérnèl is kevesebb jóval. De a gyakornoki munkánál örülhetsz ha nem te fizetsz.
2016. jún. 9. 20:52
 3/7 anonim ***** válasza:
100%

Azt jelenti, hogy kb. a napi kajádat tudod belőle fedezni.

De még mindig jobb, mint a legtöbb helyen, mert általában semmit nem fizetnek érte.

2016. jún. 9. 21:32
 4/7 anonim ***** válasza:
68%
havi 10 ezer max
2016. jún. 9. 23:42
 5/7 anonim ***** válasza:
100%
Ez kb. ingyenmunkát jelent, esetleg a munkábajárás költségeit megkapod, vagy kis "ajándékot". De érdemes lenne úgy választanod gyakornoki helyet, ahová esetleg utána rendes állásba is fölvennének. Akkor bőven megéri ingyen is gyakornokoskodni, pláne egy jobb helyen. Ezt az időt tekintsd még tanulmányi időnek, jó helyen tényleg tanitanak, rossz helyen "segédmunkás" leszel. Itt ne a dijazás legyen a szempont, ha van választási lehetőséged több hely között, inkább beszélj olyanokkal, akik voltak ott korábban gyakornokok.
2016. jún. 10. 09:36
 6/7 anonim ***** válasza:

Nézz utána, van erre törvény, hogy a gyakornoki munkára a szakmai gyakorlat idejére mennyit kell fizetniük. Én 2 éve voltam ebben a cipőben, akkor úgy volt, hogy ha a szakmai gyakorlat legalább 6 hét, akkor a mindenkori havi minimálbér 15%-át kell kapnod HETENTE. Szóval 6 hét alatt 1 havi minibálbér 90%-át mondjuk. Nem tudom mennyi most a minimálbér, de az tény, hogy ebből jó, ha a kajád meg a bérleted kijön. Persze trükköztek ezzel úgy, hogy 2*3 hétre írtak gyakornoki szerződést, meg hasonlók és akkor még ennyit sem fizettek ki.

Én szerencsés voltam, mert olyan helyet találtam, ahol nem szarakodtak ilyennel, rendes fizetést kaptam, azóta is itt dolgozom (persze már nem gyakornoki fizetésért).

De igazuk van a többieknek, hogy a szakmai gyakorlat alatt nem a pénz a lényeg, hanem, hogy minél többet tanulj és esetleg kapcsolatokat építs, hogy később felvegyenek oda, vagy téged hívjanak egyből, ha kell ember, stb.

2016. jún. 10. 12:54
 7/7 MZ.per.X ***** válasza:

Jelképes díjazás nagyjából azt jelenti, hogy kapsz a végén egy építészes könyvet.

Viszont ha ingyen is, de megéri csinálni olyan irodánál, ahova szívesen mennél dolgozni. Mert ha azt látják hogy érted a dolgod és szorgalmas vagy, akkor simán ajánlhatnak állást, fél állást, bedolgozós munkát. Lényeg az, hogy ha egyszer ilyet ajánlanak, akkor élni is kell vele mert egy idő után elfelejtenek.

Bár én alapvetően úgy gondolom, hogy amennyi munkát elvégeztetnek a gyakornokokkal, azt illene rendesen megfizetni.

2016. jún. 11. 11:30

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!