Budapesten ugyanazért a munkáért több fizetést kap a
munkavállaló, mint Magyarország más városaiban?
Pontosan ugyanolyan munkakörben - tovább lentebb.
Figyelt kérdés
(A kérdésem csak magyarországi városokra vonatkozik.)
Bp-en egy McDonald’s gyorsétteremben egy pénztáros (bocs, ha ott nem így nevezik) többet keres, mint más városokban ugyanabban az étteremláncban, azonos munkakörben?
Vagy:
Bp-i Müllerben ugyanolyan munkakörben többet keres vki, mint vidéken?
Bp-en egy takarító többet keres, mint vidéken?
Vagy pl. egy átlagos kozmetikus?
Vagy pl. egy gyógyszertári asszisztens?
Gyári munkás?
Ha tudtok, írjatok konkrét példákat is (akár saját tapasztalatot)! Köszönöm!
A vásárlóerő nem azért a legmagasabb, hanem mert ott a legalacsonyabb a munkanélküliség... Képzeld: Tiszaújváros egy borsodi település és még Székesfehérvárnál is nagyobb a vásárlóereje, évekig TOP3 volt az országban, még mindig TOP10, közel 140%-a az országos átlagnak.
2016. jún. 4. 10:22
22/31 A kérdező kommentje:
Köszi!
Tudnátok konkrét példát írni?
Pl, ha már említettétek az IBM-et... ott mennyi?
2016. jún. 4. 11:11
23/31 anonim válasza:
21-es, te nem tudod, hogy mi az a vásárlóerő. A vásárlóerő azt jelenti, hogy mennyit ér a pénzed (tehát a fizetés vagy a nyugdíj reálértéke). Tiszaújváros egy csóró régióban van, és gondolom a régióban megszokott árak vannak a városban is, viszont az ottani cégek (főleg a vegyi kombinát) magasabb fizetést nyújtanak, mint a környék többi településén. Egyébként én a nagyvárosokról beszéltem, és Tiszaújváros nem nagyváros.
2016. jún. 4. 13:53
24/31 anonim válasza:
Tehát abból, hogy ott ekkora a vásárlóerő, még nem az következik, hogy gazdag a város, mert sokan járnak be a környékéről is, gondolom. Ahhoz, hogy egy település fejlett legyen, fejlett térségnek kell körülvennie. Fehérvár környékén ott van Gárdony, Velence stb. A Székesfehérvár-Budapest-tengely a legfejlettebb településtengely az országban.
2016. jún. 4. 13:56
25/31 anonim válasza:
IBM-et nem tudom. A Harmanból hazavisznek 140-et is túlóra nélkül 8 órában. Azon kívül még a DENSO volt jó régebben, anyám 130-at külsősként 8 órában, 3 műszakban hazahozott onnan még 2010-ben. A válság előtt 2008-ban még 150-et is. De azóta állítólag nőttek a fizetések megint. Ismerek olyat, aki idősek otthonában takarít Fehérváron, 100-at hazaviszi, a város most emelt fizetést.
2016. jún. 4. 14:00
26/31 anonim válasza:
Gazdag a város, ne viccelj. Nézz szét.
2016. jún. 4. 14:38
27/31 anonim válasza:
Elhiszem
2016. jún. 4. 14:39
28/31 anonim válasza:
Igaz, hogy késő már, de ha már idekeveredtem, és megláttam, hogy megemlítettétek a fehérvári Densót, akkor elmondom, hogy bruttó 350-400 ezer + juttatások simán megvan ott egy betanított munkásnak.
2016. nov. 1. 00:14
29/31 A kérdező kommentje:
Nagyon köszönöm!
2016. nov. 1. 09:55
30/31 anonim válasza:
Így van, a nagy fehérvári gyárakban (DENSO, Harman, Grundfos, Alcoa, Sapa) jók a fizetések. A Videotonban sem rosszak a bérek, de az előbbiekhez képest a Széles Gábor kevesebbet fizet.
A hivatali, egészségügyi, szociális dolgozók ugyanannyit keresnek, mint az ország többi részén (Pesten is). Bár valami pótlék és bérkiegészítés jár nekik. A pótlék a fehérvári önkormányzattól, a kiegészítés pedig a cégtől, amit a város eszközölt ki néhány éve.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!