Hogy lehet az, hogy a Magyarországon tomboló nyomor ellenére nincsenek erős szakszervezetek és nem állnak ki magukért az emberek, hogy többet keressenek és jobbak legyenek a munkakörülményeik?
Magyar ember a kocsmában politizál, nem a munkahelyen.
A szakszervezetek erősen átpolitizáltak.
Ez vagy undort kelt, vagy nem jó a főnök előtt felfeni.
Már bocsika de a tomboló nyomort nem kéne említened, mert azért nincs olyan szarban az ország.
Lásd e kérdés íróját, és pár válaszadóét..
http://www.gyakorikerdesek.hu/csaladi-kapcsolatok__egyeb-ker..
Jó.. mondjuk a gyakorin sokan túl élénk fantáziával vannak megáldva, de én a valóságban sem érzékelem a rokonok, barátok, ismerősök, kollégáknál hogy tombolnának a nyomortól..
kétféle munkahely van: az egyik nem engedi a szakszervezetet, a másiknál meh nincs értelme, mert teljesen korrektek(legfeljebb a fizetés kicsi, de az mindenhol így van)
a másik meg, hogy a nagy szakszervezetek olyanok, hogy beszedik a pénzt, a vezetőik szépen keresnek, és a tagjaikkal nem sokat törődnek(kampányidőszakon kívül), tisztelet a kivételnek
illetve tényleg nagyon sokan keresnek munkát, így a betanított munkahelyekre 50-100-szoros túljelentkezések vannak: ha valakinél betelik a pohár, máris kezd a másik
Azért mert nem állunk ki a jogainkért. Ezt nem úgy kéne csinálni hogy egyének kezdenek el máshogy gondolkozni, hanem a széles társadalom.
Korábban dolgoztam Ausztriában, egy cégnél szlovákiai magyar volt a főnök és az egyik alkalmazottjának kórházba kellett mennie, kiderült hogy nincs "SV",azaz TB fizetve utna, majd kiderült hogy kijelentette a háta mögött a főnök. Még aznap a rendőrség, pénzügyőrség kiszállt hozzá, kiderült egy csomó hiányosság, bilincsben vitték el, kiutasították az országból, többet alkalmazottként sem mehet vissza és kapott vagy 30 ezer eu bírságot.
És akkor az alkalmazottnak ott a világ legtermészetesebb dolga volt egyből feljelentést tennie, mindenki ezt teszi.
Ma a szakszervezeti vezetők a legjobban fizetett dolgozók. (lsd. pl. pedagógus-szakszervezet).
Ezek után mit vársz tőlük? Szépen, rendesen kiszolgálják a "munkaadójukat", az állambácsit.....
A szakszervezeti vezetők is Fideszesek. Lásd, pl. Gaskó.
De a szakszervezeteknek már szinte semmi joga nincs, az új törvények alapján.
De már kevés az is, aki szakszervezeti tag. A többi majdnem nyomorgó,rosszul élő munkavállalót senki nem tudja egységes fellépésre megszervezni.
"Jó.. mondjuk a gyakorin sokan túl élénk fantáziával vannak megáldva, de én a valóságban sem érzékelem a rokonok, barátok, ismerősök, kollégáknál hogy tombolnának a nyomortól.."
Mondjuk, úgy, hogy én elég sokat találkozok az utca emberével minden nap. Jó pár dolgot bolti ár alatt tudok beszerezni 30-40%, és még abból is sokan alkudni próbálnak,meg az drága. Mert te nem látod van.
Nem láttad a seggemet, de azért elhiszed, hogy van nekem. Gondolom. Ez pont ilyen. Mert te nem látod az még eléggé létezhet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!