Pultosként van jogom elrakni a borravalót?
Figyelt kérdés
Új helyen pultozom. Itt bevagyok kamerázva, mármint a helyiség de nyilván a pultnál is van kamera. Fel vesz mindent. Állítólag a főnök nem nézi csak ha balhé van akkor vissza keresi a felvételt. Nem tudom, el rakhatom-e a jattot. Elég szép összeg egy nap a borravalóm. Ez a főnöknek ha nem teszem el több ezer többletet jelent. Frusztrál a kamera és van mikor ezer borravalót kapok mégsem teszem el.2016. máj. 24. 09:04
1/7 anonim válasza:
Ha nem mondott erről semmit amikor felvett, akkor szerintem nyugodt szívvel tedd el. Ha nincs mínusz a kasszában, nem fogja hiányolni. Vagy kérdezd meg a kollégákat, ők elteszik e.
2/7 anonim válasza:
A vendéglátásban ezt illik megbeszélni, nem ciki. Sok helyen "közös" jatt van, hogy a szakácsnak is jusson pl ne csak a felszolgálónak.
Beszéljétek meg mindenképp!
3/7 anonim válasza:
Felénk külön doboz van ami gyűjtjük...aztán elosszuk. Főnökkel tisztázni kell, ennyi. Ha okoskodik mondani kell neki hogy TE kapod a borravalót, mert ugye a vendég nem a főnököd két szép személyért adja...
4/7 anonim válasza:
Nem hiszem el hogy nem volt róla szó.
De ha tényleg nem beszéltétek meg, akkor miért nem teszed el???
5/7 anonim válasza:
Főnököt, ill. kollégát kell megkérdezni. Ha közös a jatt, visszaosztjátok a többiekkel (ez egyébként a legkorektebb megoldás sztem), ha meg nem, akkor mehet a zsebedbe.
6/7 anonim válasza:
Ezt az elején le kell tisztázni, mert a béred is így van kalkulálva.
Én voltam olyan helyen, ahol magasabb volt a bér, és a főnöké volt a jatt, és olyan helyen is, ahol egy alapfizetést kaptam, viszont minden borravaló az enyém volt.
Úgyhogy ne lopd ki a kasszából, hanem tisztázd le a főnökkel!
7/7 anonim válasza:
Nálunk konkrétan volt egy jattos papír, amin vezettük hogy ki mennyit kapott, és megkaptuk hónap végén kpban.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!