Közalkalmazottként a bértáblától eltérő bér?
Sokank kincsként őrzik a bérpapírjukat, nehogy más megneszelje, hogy mennyi is a fizetésük.
Nem tőlük sajnálom, mert a vértábla valóban vicc... csak nem tudom elképzelni sem, hogy áll neki az ember alkudozni egy olyan bérről, ami jogszabályban rögzítve van. (persze értem én, hogy lehet kötelezőn felüli juttatás... de úgy látom, az csak azoknak jár, akik kicsit egyenlőbbek a többieknél).
2 munkakört viszek. Civil szektorban majd 2,5x ennyi lehetne a bruttó bérem, ha az országnak másik részén élnék.
Mégsem érzem magam tárgyalási pozícióban :(
nem egészségügyi alkalmazott vagyok, így nem szakdolgozó, DE egészségügyBEN dolgozok, F kategóriában.
Akkor az előbbi link az igaz?
miért "természetesen"???
elég szomorú. Főként hogy elvileg cafetéria sem jár jelenleg az eü-ben :( szóval két kezed tedd össze, és örülj, hogy ilyen munkáltatód van. Az enyém nem ilyen :/
a törvény bértáblájánál az szerepel, hogy egészségügyi és EGYES egészsgégügyben dolgozók... kit/mit takar az EGYES?
közben megtaláltam, hogy kik az "egyes"-ek.
köszönöm, ebből nem biztos, hogy kérek még a következő 1-2 évben (8 éve változatlan a bértábla! csak a bérminimumhoz igazodó emelések vannak benne)
Én 2002. óta nem kaptam emelést, utána is kizárólag attól nőtt a bérem, hogy emelték a minimálbért.
Jelenleg - munkahelyet váltottam tavaly - 150 ezer a bruttóm, és örülök neki, mint majom a farkának, pedig több, mint 30 éve vagyok a szakmámban.
Mondhatnák sokan, hogy menjek olyan helyre, ahol jobban megfizetnek, csak éppen egy 50 felé haladó, kiskorút nevelő, vidéken élő nő - tapasztaltam - nem kell sehova, hiába van mögötte hatalmas szakmai tudás, és tenni akarás...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!