Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Melyikkel lehet jobban keresni...

Melyikkel lehet jobban keresni külföldön? A kamionozással vagy a villamosmérnökséggel (olyan válaszokat várok elsősorban akik értenek a témához és nem csak megmondóemberek)?

Figyelt kérdés
A kamionozás igazából pénz kérdése, hogy mikor kezdhet az ember úgy tudom. A villamosmérnökséghez meg Egyetem kell. De mivel nekem érettségim sincs így azt is le kellene tenni. Most 27 éves vagyok. Melyiket csináljam? Már hónapok óta ezen agyalok, de nem tudom eldönteni. Mivel családot is szeretnél így nem hiszem, hogy a havi pár nap otthonlét az jót tenni ha családom lesz.
2016. máj. 16. 20:56
1 2
 1/17 anonim ***** válasza:
14%
Inkabb tanulj ki egy jo szakmat, pl. asztalos, kulfoldon nagyon megfizetik, ha ugyes vagy!
2016. máj. 16. 21:01
 2/17 A kérdező kommentje:

Az a mesterségem, de sose ment valami jól.

Eléggé béna voltam benne.

De nem hinném hogy jobban megfizetnék mint a villamosmérnököt. Persze emberenként változó az is, hogy kinek mi az, hogy jól megfizetik.

2016. máj. 16. 21:04
 3/17 anonim ***** válasza:
76%

A kamionozást nyelvtudással és 1 év tapasztalattal tényleg bármikor kezdheted kint, annyira nincs ember.

Ausztria Keleti felén 1700-1800 nettó *14, nyugatin 2300-2800 a pénz. Németben is a 2-2500 van a jobb, déli részeken. Svájc 5-6000 CHF, de itthon se rossz 130-150 nettó/hét komolyabb helyeken.

A másikról nem tudok nyilatkozni.

Dönteni neked kell, én nem bírnék lehúzni egy életet a gyárban, vagy az irodában. Ezért választottam a fuvarozást.

2016. máj. 16. 21:11
 4/17 A kérdező kommentje:

Értem és mi van a családdal?

Amúgy anyum barátnőjének az élettársa valahogy nem tudom hogy de külföldön állítólag 700 000ft-ot keres. Mennyi tapasztalattal lehet idáig eljutni? O_O

Na meg azért ott a család.

Egy bizonyos idő után minden ember szeretne, a fuvarozás pedig úgy tudom, hogy nem nagyon hagy szabadidőt erre.

2016. máj. 16. 21:15
 5/17 anonim ***** válasza:
17%
A nyugati cégek általában H-P-ig dolgoznak, hétvégére haza jöhetsz ha akarsz. De van már sokféle lehetőség, 3/1 hét 2/2 hét, stb.
2016. máj. 16. 21:22
 6/17 A kérdező kommentje:
Hát ha jobban megnézem anyám élettársa is kb hétköznap este ér haza és akkor irány az ágy és alvás volt a story. Tehát nem mondanám, hogy a kamionozás olyan gáz akkor ha a hétvége szabad.
2016. máj. 16. 21:32
 7/17 anonim ***** válasza:
13%

gépészmérnök pár év tapasztalattal Németországban kb bruttó 6000 EUR/hó keres

villamosmérnöknek, szerintem, nagyobb a keletje

2016. máj. 16. 21:42
 8/17 anonim ***** válasza:
74%

Hát szerintem ez elég érdekes kérdés, amire itt nem fogsz normális választ kapni, mert nem ismeri senki a kilátásaid. Egy villamosmérnök mindig többet fog keresni, mint egy sofőr, de ezen nincs mit vitatni. Viszont a sofőri pályát hamarabb eltudod kezdeni. Ha a szülők tudnak támogatni és ezáltal több időt tudsz tanulással tölteni, akkor miért ne lehetnél villamosmérnök. Más kérdés, hogy említetted, hogy még érettségid sincs. Ne érts félre, tudom, hogy nem ez határozza meg az intelligenciád, de egyetemen műszaki szakokon rengeteget kell tanulni, előtte nézz bele anyagokba, vizsgákba, hogy menni fog-e. Én is műszaki szakon vagyok egyetemen harmadéves, gimnázium után egy évet hagytam ki, és rengeteget kell tanulni, sokan abbahagyják vagy kiperegnek.

Sok sikert kívánok bármibe vágsz bele!

2016. máj. 16. 21:42
 9/17 anonim ***** válasza:
13%

amúgy nem a karlak elkeseríteni, de nincs érettségid

vagyis 3 év, mire megszerzed

utána legalább 3 év a bachelor

utána még kell legalább 3-4 év gyakorlat, mire kimehetsz külföldre

vagyis leszel legjobb esetben, ha mindenhová elsőre felvesznek és minden vizsgát elsőre megcsinálsz, akkor 36-37 éves, mire kijutsz külföldre

de munka mellett. levelezőn elsőre mindenből átmenni, elég necces

2016. máj. 16. 21:45
 10/17 A kérdező kommentje:

Érettségim nem azért nincs mert hülye lennék. :)

Az intelligenciám 100 felett van.

csak igazság szerint azért nem tanultam tovább, mert úgy 25 éves koromig kb szartam a világra. Az iskolában mindig szemétkedtek velem és emiatt nem igazán volt kedvem foglalkozni a tanulással. De szerintem ez érthető. Kinek van kedve délután meg este tanulni ha a suliban már leszívták az erejét?

Szívesen nekiállnék úgy ahogy tanulni.

De nem úgy hogy ha kitanulom a szakmámat 35 éves koromra... szóval akkor ne hogy már az legyen a vége hogy nem alkalmazunk mert nem vagy 18 éves friss diplomás. Érted? Engem ez zavar. ha már vettem a fáradtságot és visszaültem az iskolapadba és kitanultam egy nehéz szakmát akkor alkalmazzanak már és ne a korommal legyenek elfoglalva.

Másrészt arra gondoltam, hogy... most van lehetőségem egy Ibiden nevű helyen melózni. Az is ilyen gyár lenen ahol szerelnek az emberek. Szóval ha most elkezdek ott melózni + tanulok akkor lesz egy 7 évnyi szerelői tapasztalatom egy gyárban ami némileg talán kötődik a mérnökséghez. Ez előnynek számíthat?

2016. máj. 16. 21:49
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!