Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Ti tesztek félre pénzt a...

Ti tesztek félre pénzt a fizetésetekből? Vagy csak én vagyok ilyen régimódi?

Figyelt kérdés

Fiatal tanár vagyok, nem családos, szüleimmel élek. Ugyanígy a velem egykorú kollégáim. A múltkor beszélgettünk és szóba kerültek a pénzügyek. Ők, ha megkapjuk a fizetést, azonnal leveszik a bankkártyáról, és egy hónapig abból vannak. Én meg mindig a kártyámon tartom, csak a negyedét veszem le, és abból tartom el magam, plusz a családnak is veszek ezt-azt. Erre megkaptam, hogy sajnálom magamtól, megvonom magamtól, stb. Mert az arra való, hogy elköltsék. De aztán hónap végén nyavalygás van, hogy már nincs belőle. Tényleg én vagyok olyan régimódi, aki spórolgat? Ma már ez nem divat?

20/L

2016. máj. 9. 17:11
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
17%
Én mikor megkapom, az egészet eltapsolom a plaza-ban, aztán a szüleimet húzom le. :D
2016. máj. 9. 17:14
 2/12 anonim ***** válasza:
82%

Kártyán nem tudod tartani a pénzt, csakis a bankszámlán.

Amúgy meg amennyit csak tudok. Visszaszámolva az elmúlt 2 évben félretettem a 70%át, még magamat is megleptem vele, mert kb mindent meg tudtam venni amit akartam, és még haza is adtam.

ez nem régimódiság, hanem tudatos gondolkodás. Ha a többség így gondolkodna, akkor nem lenne eladósodva az ország java része 10-20 évre.

amúgy se azért kell spórolni, mert éppenséggel az a divat.

2016. máj. 9. 17:17
 3/12 anonim ***** válasza:
82%
Ma már nem divat? Én, 60 éves vagyok és soha nem tettem félre:) Pont ez motivált az életben:) Ház kell, kocsi kell, stb. Mielőbb össze kapni rá a pénzt:) Még meg nem lett, amit akartam, addig 300-400 óra meló havonta. Épp nem akartam semmit, akkor nem is jártam dolgozni:)
2016. máj. 9. 17:18
 4/12 anonim ***** válasza:
93%

20 évesen hogy lehetsz tanár?

egyébként én is gyűjtögetek, spórolok. lakásra, kocsira gyűjtök

2016. máj. 9. 17:19
 5/12 anonim ***** válasza:
75%
De most azt várod, hogy megtapsoljunk?
2016. máj. 9. 17:22
 6/12 anonim ***** válasza:
82%

Nekem az a véleményem, hogy ebben is az arany középút az ideális. Jó, ha az embernek vannak vágyai, és kényezteti magát rendszeresen, aprósággal vagy nagyobb dologgal, mikor mi sikerül épp. Tehát nem jó kuporgatni és mindenről lemondani. Azért keressük a pénzt, hogy felhasználjuk valamire, nem azért, hogy papírhalmok álljanak, vagy hogy magas számsor szerepeljen a banki egyenlegen.

Viszont felelőtlenül költekezni és mindent megvenni, ami hirtelen eszünkbe jut, ami holnap már nem is kell, az butaság. Meg kell tanulni beosztani, mert az gyerekes dolog, hogy elszórni aztán fizu előtt egy 1-2 héttel már egy fillér sincs, és kérni kell.

Az lenne a jó, hogy jutna is és maradna is, tehát ésszerűen kifizetnénk a költségeket és megvennénk, ami a hónap során kell, aztán meghatároznánk, mennyit teszünk félre a maradékból és a többi mehetne hobbira, szórakozásra. De legális munkával magyar fizetésből ezt nagyon kevesen engedhetik meg.

2016. máj. 9. 17:22
 7/12 anonim válasza:
87%

21 vagyok de utálom költeni a pénzt. Spórolok ha kell valami akkor a 3-as válaszolóval ellentétben nem kell Megszakadnom a munkában mert már van félre téve pénz. Természetesen több százezres tételeket nem tudok kifizetni de jobb érzés ha van az embernek hova nyúlnia.

Ez nem divat kérdése hanem tudatos pénzügyi kultúra ami Magyarországon nem igen van.

2016. máj. 9. 17:23
 8/12 A kérdező kommentje:
Ukrajnai vagyok, itt 9 év általános után, 4 évnyi tanulás során szerezhet az ember tanári diplomát, persze folytatni kell egyetemen, vagy fősulin, de azt lehet levelezőn is. Egyébként nem várom, hogy megtapsoljatok. Csak furcsállottam ezt a hozzáállást, hogy sajnálom magamtól. Itt nem sok egy kezdő tanári fizetés, nem is írom mennyi, mert nem biztos, hogy elhinné bárki is. De az eddigi válaszokat köszönöm.
2016. máj. 9. 17:29
 9/12 Koplárovics Béci ***** válasza:
83%
Szard le mások véleményét, és élj úgy, ahogy neked jólesik.
2016. máj. 9. 18:20
 10/12 anonim ***** válasza:
100%
Tudom mennyi egy ukrán tanári fizetés. És nem hiszek a szememnek. Annyiból nem teljesen értem emberek hogy nem halnak éhen.
2016. máj. 9. 19:07
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!