Ha munkaerőhiány van a kereskedelemben és a vendéglátásban állítólag miért nem becsüli meg a dolgozóit jobban a munkahelyek többsége? Átverések semmibe nézés stb munkaerőhiány mellettM
Mást se hallok mint ilyen szakértő olyan szakszervezetis stb nyilatkozik hogy akkora a munkaerőhiány a kereskedelemben és a vendéglátásban hogy lasszóval fogdossák az embereket.
Főleg mióta közmunka is van sokan inkább elmennek közmunkázni zéró felelősséggel szigorúan 8 órába laza néha röhejes munkatempóval (10 perc munka fél órás leállás tudom én is csináltam) és mindezt kb 10-15.000-el kevesebbért mint amit full 8-10 órába a belét kidolgozva zéró pihenővel kapna ker dolgozóként valami hiperben. és ugye a laza közmunka mellett még van erő mást is vállani feketén míg 10 óra árufeltöltés után ágyba bedőlni van erő.
Szóval ha annyira nincs ember hogy lehet hogy a meglevőket nem becsüli a munkahely semmire se? Minimálbéres fizuk soha ki nem fizetett túlórák ki nem vehető szabik (mert kit rakjanak be a helyemre míg én szabin vagyok? Hát az plusz pénzbe kerülne-eredmény: nincs szabi) és ráadásként még úgy is beszélnek a dolgozóval mint egy utolsó darab szarral.
Szóval én marhára nem értem ha egyszer akkora hiány van akkor a meglevőeknek nyalni kéne a seggét és nem pofán köpni! Hiszen ha elmegy a meglevő ki lesz a helyére? Állítólag lasszóval se lehet fogni embert (nem én mondom, állítólagos szakértők mondják…) akkor miért nem becsüli a mostanit?
"Gyári munkások is többet kapnak 168 óra munkával"
Már miért kapnának többet?
Számold csak ki a minimálbért a standard 160 óra/hóval nettóban, óradíjra.
A túlórát meg hagyjuk. 10ből 9 helyen nem fizetnek egy fillért se.
Felénk minimálbérért mér nem megy el senki dolgozni, szóval nem minimálbérrel számoltam!
Szinte mindenhol 100 felett van a netto. 12-órával, meg folyamatos műszakkal meg sokkal több.
Hát itt mifelénk meg sok olyan ember van (én is) aki örül még a minimálbéres melónak is.
ÉS sok olyan is van aki ÖRÜLNE ha lenne minimálbére, mert még az sincs.
Te röviden tömören sar helyen dolgozol...
Ennél lehet hogy jobb a közmunka 50-ért mert ott nem kell hajtani az igát, igaz hiányzik az a plusz 20, de engem frusztrálna hogy átvernek, lenéznek, kihasználnak. Inkább a "nyugodt" 50E mint agyonhajszolt 70E...
Jelenleg én is közmunkás vagyok, de ilyen helyre nem megyek mint aminél te is vagy. Sőt nézegetek munkát, de ha munkaközvetítő állásajánlatait messziről kerülöm. Nem hagyom magam kihasználni....
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!