Ha munkaerőhiány van a kereskedelemben és a vendéglátásban állítólag miért nem becsüli meg a dolgozóit jobban a munkahelyek többsége? Átverések semmibe nézés stb munkaerőhiány mellettM
Mást se hallok mint ilyen szakértő olyan szakszervezetis stb nyilatkozik hogy akkora a munkaerőhiány a kereskedelemben és a vendéglátásban hogy lasszóval fogdossák az embereket.
Főleg mióta közmunka is van sokan inkább elmennek közmunkázni zéró felelősséggel szigorúan 8 órába laza néha röhejes munkatempóval (10 perc munka fél órás leállás tudom én is csináltam) és mindezt kb 10-15.000-el kevesebbért mint amit full 8-10 órába a belét kidolgozva zéró pihenővel kapna ker dolgozóként valami hiperben. és ugye a laza közmunka mellett még van erő mást is vállani feketén míg 10 óra árufeltöltés után ágyba bedőlni van erő.
Szóval ha annyira nincs ember hogy lehet hogy a meglevőket nem becsüli a munkahely semmire se? Minimálbéres fizuk soha ki nem fizetett túlórák ki nem vehető szabik (mert kit rakjanak be a helyemre míg én szabin vagyok? Hát az plusz pénzbe kerülne-eredmény: nincs szabi) és ráadásként még úgy is beszélnek a dolgozóval mint egy utolsó darab szarral.
Szóval én marhára nem értem ha egyszer akkora hiány van akkor a meglevőeknek nyalni kéne a seggét és nem pofán köpni! Hiszen ha elmegy a meglevő ki lesz a helyére? Állítólag lasszóval se lehet fogni embert (nem én mondom, állítólagos szakértők mondják…) akkor miért nem becsüli a mostanit?
mert ilyenek a magyar vállalkozók.
az emberek arcába szarnak.
a viselkedésükkel, a fizetéssel, a körülményekkel, mindennel.
Ne panaszkodj, keress másik melót.Ha valóban munkaerőhiány van, akkor találsz is.
(sztem egyébként nincs munkaerőhiány, mert ha mi meghirdetünk egy állást arra minimum 100 önéletrajz jön be (de akár 500 is), még válogathatunk is, igaz Budapest!)
"Ne panaszkodj, keress másik melót.Ha valóban munkaerőhiány van, akkor találsz is.
(sztem egyébként nincs munkaerőhiány,"
Ha-ha! MOST SZEMÉTKEDSZ?
Mert azt mondod keressek melót ha hiány van fogok is találni
majd rögtön hozzáteszed: de szerinted nincs hiány.
De ezzel azt mondod nem fogok találni (van hiány van meló nincs hiány nincs meló).
De ha szerinted nincs hiány nincs meló minek javasolod????
Szerintem sincs munkaerőhiány. Bár ezt olvasni mindenhol, az igaz. De gyakorlatilag érettségivel bárkit felvesznek, szóval azért találnak jelöltet bőven.
A férjem is eladó volt műszaki boltban. Nem árufeltöltő, hanem eladó, tehát, ha odament hozzá a vevő, akkor tudott felvilágosítást adni a termékekről, ami manapság elég ritka. Ahol dolgozott el is várták, bár a legtöbb helyen pont az van, hogy kiteszik az árut, ki van írva minden, aztán vigye a pénztárhoz az ügyfél, ne kérdezzen.
Ezért nem elvárt a szakképzettség, legyen inkább egy erős fiatal, aki tud pakolni, nincs családja, szó nélkül menjen túlórázni ez az elvárás.
Az előző munkahelyén is úgy beszéltek velük, mint a kutyával, napi 10 órát dolgoztak, persze hivatalosan csak 8-at, túlórapénz semmi.
A férjemet sehova nem akarták felvenni évekig keresett munkahelyet. A Mediamarkt végül felvette volna, miután már hónapok óta a nyakukra járt, mondták, hogy értékelik a lelkesedést. Minimálbért ajánlottak. Nem fogadta el, erre azt mondták neki, hogy százan állnak a helyére sorban.
Jelenleg egy informatikai cégnél dolgozik, oda egyből felvették, minimális angol tudást és valami informatikai tudást kértek. És nem minimálbérért és napi 8 órát dolgozik. Szóval nem tudom én sem, hogy mit akarnak a boltok, senki nem elég jó nekik, fizetni meg éhbért akarnak csak.
" Szóval nem tudom én sem, hogy mit akarnak a boltok, "
Én tudom mit akarnak. Dolgozd ki a beled se szombat se semmi nyeljél le mindent mindezt nettó 70-ért.
Ezt akarják és többnyire találnak is ilyen madarat (ld én is).
Én vendéglátásban dolgoztam sokat.
Ott ez jobban mmegy, mint máshol... Ingyen túlórák, szabi nuku(esetleg kifizetik), rengeteg +meó(mármint ami amúgy nem tartozna a munkakörödbe), sokszor 4-6 órás bejelentés, stb.
Ezt eddig könnyen megcsinálták, mert bőven volt utánpótlás.
Itt felénk most 1-2 éve indult el végre egy folyamat, hogy ez változhat. Sokan kimentek nyugatra, a régiek meg(akinek van valami más végzettsége, vagy ért legalább máshoz) feladták a szakmájukat. Nem is találnak új embereket, sokszor kénytelenek felvenni 2-3 tanulót, hogy elvégezzék 1 tapasztalt munkáját.
Hívtak nemrég(én is váltottam) egy ismerős helyre, havi minimum 225 óra(+ túlórák néha), 100.000 netto+jattért(ami ugye sosem fix). Jól kiröhögtem... 445 Ft/ óra?
"Jól kiröhögtem... 445 Ft/ óra?"
Kiröhögni azért tudod mert van más.
Ha nem lenne nem röhögnél hanem csinálnád. A semminél több.
MIndez csak akkor igaz ha VAN alternatíva.
Mert ha nincs?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!