Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Nektek is szokott olyan...

Nektek is szokott olyan előfordulni ha pályáztok CV-vel email-ben hogy egy cég nem válaszol egyáltalán?

Figyelt kérdés
Vannak ugye nagyobb cégek, ha az ember elküldi az önéletrajzát egy robot válaszol, hogy pl. lehet 2 hétig nem keresnek egyáltalán, stb, ilyenek. De másnak is előfordult már olyan hogy mondjuk kisebb magyar céghez küldte el a CV-t email-ben és se kép se hang nem volt a cégtől? Mintha elveszett volna a levél? Tehát semmi válasz? Köszi.
2016. máj. 7. 09:15
1 2 3
 11/27 anonim ***** válasza:
97%
Én voltam HR-es gyakornok. Sablonlevelet küldtem mkinek. Ha nem vagy megfelelő vagy már találtak mást akkor sokan nem válaszolnak, értsd úgy, hogy nem érdekled őket. HR-es válogatja, hogy reagál-e.
2016. máj. 7. 15:23
 12/27 anonim ***** válasza:
100%

A legtöbb helyről választ sem kapok.Akkor sem, ha 120%osan megfelelek a követelményeknek.

Tudomásul kell venni, hogy a cég 1-1 pályázatra 500 Cv-t kap. ebből csak azzal a max. 10zel foglalkozik, akit behív interjúra. Ha nem válaszolnak: lépj túl rajta, mert azt jelenti nem kellesz nekik vmiért. Hogy miért nem kb. mindegy is: csak adathalász a hirdetés, adatbázist bővítenek csak a Cv-kel, már megvan a csókos, csak hirdetni kell...ezer oka lehet a nem válaszolásnak. Lépj túl, ha 14 napig nem keresnek a beadott Cv-dre.Foglalkozz azokkal, akik behívnak, mert ott van esélyed állásra.

2016. máj. 8. 07:32
 13/27 MZ.per.X ***** válasza:
Azt is hozzá kell tenni, hogy kisebb cégeknél nincs is külön HR-es, hanem valamelyik ott dolgozó a munkája mellett még ezzel is kell foglalkozzon.
2016. máj. 8. 08:47
 14/27 anonim ***** válasza:
8-as vagyok: aha, pont ez volt. Interjúztatott a HR-es meg a vezető, aztán "majd jelentkeznek". Nem emlékszem már, hogy melyik, de egy viszonylag komolyabb cég magyarországi SSC-je volt.
2016. máj. 8. 13:30
 15/27 anonim ***** válasza:
Én azt bírom, mikor nem válaszol vagy interjú után eltűnik a cég, de fél év múlva is fenn van tök ugyanaz a hirdetés. Nagyon kapdosnak a jelöltek után ezek szerint.
2016. máj. 8. 13:50
 16/27 A kérdező kommentje:

Csak legalább löknének oda valami, hogy any@d vagy valami...

Egy sort nem lehet írni? Mikor bennt is jár az ember?

2016. máj. 8. 14:02
 17/27 A kérdező kommentje:
löknének oda valamit azt akartam írni
2016. máj. 8. 14:02
 18/27 anonim ***** válasza:
100%

"Én azt bírom, mikor nem válaszol vagy interjú után eltűnik a cég, de fél év múlva is fenn van tök ugyanaz a hirdetés. Nagyon kapdosnak a jelöltek után ezek szerint."

Egy másik fórum bejegyzéséből idéznék:

"A helyzet ennél is durvább. Múltkor söröztem egy HR-essel. Ő azt mesélte, hogy tele van a Net fantom állásokkal. A kotta a következő. Fölvesz a cég valami állami támogatást, pályázati pénzt,vissza nem térítendőt. A beadott üzleti tervben „vállalja” hogy 10%-al növeli az alkalmazotti létszámát. (Mert munkahelyet teremteni menő és arra beindulnak a pénzcsapok.) Azonnal be is tervezi a költség oldalra az új pozíciók meghirdetésének költségét.

Ha megnyerte az „ajándék” pénzt, azonnal letolja a haver „fejvadász cégébe” az üzleti tervben már előre félretett pénzt. Innentől kezdve pörög a hirdetés, ha kell ha nem. Pontosabban pörögnie kell, mert ha ellenőrzik a megnyert projekt haladását, akkor be kell tudni mutatni, hogy ők szörnyen keresik a megfelelő embereket a bővüléshez. Közben eszük ágában nincs felvenni munkaerőt. Ha megszorongatják a céget, hogy ugyan miért nem vette fel azt a rengeteg embert, akit beígért, akkor szétteszi a kezét, hogy munkaerőhiány van (Ami egyébként nettó hazugság)és

gondterhelt arccal megállapítják, hogy senki se akar dolgozni."

Hát sok hirdetés kamu! Ennyi!

2016. máj. 8. 15:22
 19/27 A kérdező kommentje:
Ez k@rva jó.
2016. máj. 8. 16:40
 20/27 A kérdező kommentje:

Tehát elmegyek állásinterjúra, szépen mosolygunk egymásra, de úgysem lesz az egészből semmi...

Király.

2016. máj. 8. 16:41
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!