Ebben a helyzetben szerintetek mi a legjobb megoldás?
Jelenleg egy multinál dolgozok fejlesztőmérnökként. Fizetés szempontjából nagyon meg vagyok elégedve, az itteni leányvállalatnál az elsők között voltam, megbízható (alap) embernek számítok. Azonban a projekt kezd lapos lenni, optimalizálást, kisebb esztétikai módosításokat csak kell csinálni, ami eléggé unalmas. 26 éves vagyok és még fejlődni szeretnék ami így eléggé nehéz.
Egy kis cég felajánlott egy másik állást ahol gépi tanulással foglalkozhatok (amit nagyon szeretnék) azonban mobil applikációk keretén belül belül(ami már nem igazán tetszik). A fizetés alacsonyabb lenne, de még mindig az átlagfizetés felett. Ugyanakkor a kockázat is meg van, hogy bebukik a részleg.
Nem tudom mit tegyek. Érzem, hogy ha maradok akkor "kiégek" azonban a váltás kockázatos lehet. Objektív véleményre lenne szükségem.
ha laposodik a projekt, kezdjetek lean-ezni és várni az új projektet
kis céghez elmenni öngyilkosság
Nem, vannak zseniális kis cégek, családias légkörrel, ahol a cégvezető ha megtudja, hogy bajban az egyik alkalmazottja, akkor személyesen segít neki, ahol van karrier út (kis cégnél ugye nehezebb orrba szájba osztogatni az előléptetéseket, de azért odafigyelnek, hogy a fizetésed nőjön, hogy egyre izgalmasabb feladatokat kapj), etc...
Sajnos Mo-n nagyítóval kell keresni az ilyen cégeket, a többségnél meg a főnök a versenyképes termék helyett mindenféle svindlivel, az alkalmazottak át'szásával, a fizetésekkel való trükközéssel akar talpon maradni, magasról tesz rá, hogy 5 éve nem emelt senkinek fizetést, és emiatt lassan mindenki elmegy a cégtől, megoldja, hogy a maradók között el legyen osztva a meló, mert mindig van aki elhiszi, hogy majd jövőre már jó lesz, akkor kap fizetésemelést, meg egy kocsit is...
Hidd el, dolgoztam nem egy magyar KKV-nál, és multinál is, az első típusú céget is ismerem, de a 99%-uk egy multihoz képest embertelen rabszolgahajcsár (igen, tudom a multit illik ezzel illetni, de aki ezt teszi még sosem dolgozott ugyanabban a munkakörben KKV-nál, mert a gyártósor mellett a multi is embertelen, de a KKV még az alapvető üzembiztonságot is elspórolja, a fizetések még alacsonyabbak...)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!