Takarítóként nem kéne 200%-os fizetést kapnom ha egy másik takarító munkáját látom el teljes egészében? És ugyanannyit keresünk.
Irodaház kettő szint kettő takarító. Azonos munka, 1 ember 1 szint, feladat azonos terület azonos munkaórák azonosak fizu is azonos.
Az egyik takarító lábát töri nem jön 3 hónapot. A másikra rátolják az egész irodaház takarítását vagyis a kiesett ember pótlását 100%-ban ellátja. Nem besegít, hanem 2x annyi munka 2x annyi bent töltött idő…. és mennyivel több pénz? Semmivel. Egy rohadt forinttal se.
Nem kéne a másik takarító fizuját úgy ahogy van megkapnom? Hiszen az összes munkáját maradéktalanul én látom el, és ha ő ezért kapott havi X ezret és hogyhogy nem kapom meg az X ezret ha egyszer azt csinálom amit ő? Hogy lehet hogy egy forintot se kapok pluszban?
Hogy lehet hogy közölték: ez van örüljek hogy megtűrnek? De vajon mit vétettem? Azt hogy egy másik ember helyett dolgozom full inygen?
" Ennèl több nem jár."
Ember. Olvasni tudsz-e?
Leírtam: egy FILLÉRT nem kapok. Egy fillért se. És lecsúsztatni se lehet hiszen eleve többet vagyok benn nem hogy még csúsztassak is.
És a másik: MATEKPÉLDA! ha 6 órára kapok mondjuk 10 ft-ot, akkor 4 óra túlórára túlórapótlékkal együtt mennyit kell kapjak?
Hm?
Illetve mennyit KELLENE? Mert kapni azt semmit se.
Mit nem értesz? 6 óra a munkaidőm mely 6 óra alatt munkaöri leírás szeritn végeznem kell az alsó szinttel. Mert ilyen szinten van szabályozva a takarítók területe illetékessége.
A felső szint nem az enyém oda elvileg a munkaköri leírás szerint be se szabadna lépnem.
Mégis én végzem az egész felső szintet is miután kb 6 óra alatt végeztem az alsóval. Erre rámegy még LEGALÁBB plusz 4 néha 5 óra. NAPONTA.
És minderre kapom a 6 órás pénzt és egy fillérrel se többet.
Panaszt tettem kérdeztem. Megfenyegettek kirúgnak ha nem csinálom.
Mielőtt valami megkérdezné ennek az egésznek (pluszmunka plusz idő fenyegetés) van-e írásos nyoma: NULLA!!!
A cég ill a főnök nem ilyen hülye. Midnen csak szóban hangzik el írás semmiről jelenléi ív nincs.... stb.
Mit nem lehet ezen érteni?
És ugye újra a matekpélda amiből kiindultunk: 4 óra túlórapénz a túlórapótlékkal együtt nem kb ugyannyi mint 6 óra "rendes" óradíj?
vagyis, a kérdés amivel indítottam:
Takarítóként nem kéne 200%-os fizetést kapnom
Továbbra is áll!
Hiszen ha 6 órányi pénz a 100% akkor a 4 órányi túlórapénz túlórapótlékkal nem egyenlő kb a 6 óra 200%-ával?
De.
"összesen 10 órát és csak 6-ot fizetnek) és a túlóra pótlék miatt sírsz? "
Így van. Miért mi miatt kéne még sírnom áruld már el?
Én szívesen dolgozom 10 órát- ha fizetik.
Illetve értelemszerűen nem CSAK a túlórapótlék miatt hanem az alap óradíj + túlórapótlék miatt, ami együtt adná ki a túlórapénzt.
De ez értelmszerű.
Egyéb dolog amibe bele kívánsz még kötni? AMit még "nem értesz"? (= értesz te mindent csak szarozol)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!