Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Takarítóként nem kéne 200%-os...

Takarítóként nem kéne 200%-os fizetést kapnom ha egy másik takarító munkáját látom el teljes egészében? És ugyanannyit keresünk.

Figyelt kérdés

Irodaház kettő szint kettő takarító. Azonos munka, 1 ember 1 szint, feladat azonos terület azonos munkaórák azonosak fizu is azonos.

Az egyik takarító lábát töri nem jön 3 hónapot. A másikra rátolják az egész irodaház takarítását vagyis a kiesett ember pótlását 100%-ban ellátja. Nem besegít, hanem 2x annyi munka 2x annyi bent töltött idő…. és mennyivel több pénz? Semmivel. Egy rohadt forinttal se.

Nem kéne a másik takarító fizuját úgy ahogy van megkapnom? Hiszen az összes munkáját maradéktalanul én látom el, és ha ő ezért kapott havi X ezret és hogyhogy nem kapom meg az X ezret ha egyszer azt csinálom amit ő? Hogy lehet hogy egy forintot se kapok pluszban?

Hogy lehet hogy közölték: ez van örüljek hogy megtűrnek? De vajon mit vétettem? Azt hogy egy másik ember helyett dolgozom full inygen?

2016. ápr. 13. 17:39
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:
0%
Én biztosan kirugnakak ha ennyit ugrálnál. Nálam is volt hogy az egyiket műtötték vakbéllel. Fizettem a betegszabiját.addig a kollegai csinaltak az ő szobáit is.mmeg se kukkantak hogy fizessek többet nekik.mikor visszajött akkor is sokmindent megcsinaltak helyette. Ez így normális.örülj hogy van munkád. De fel is mondhatsz sorban állnak a helyedre.
2016. ápr. 14. 13:03
 12/22 anonim ***** válasza:
Miket beszèlsz kérdező! 6 òrànyi melód az alap. Most hogy kolléga nincs, mèg 4 òràt hùzol rá. Azaz tèged ez a 4 òra tùlóra illet meg. Vagy kifizetik vagy lecsùsztathatod. Ennyi. Ennèl több nem jár.
2016. ápr. 14. 13:38
 13/22 A kérdező kommentje:

" Ennèl több nem jár."

Ember. Olvasni tudsz-e?

Leírtam: egy FILLÉRT nem kapok. Egy fillért se. És lecsúsztatni se lehet hiszen eleve többet vagyok benn nem hogy még csúsztassak is.

És a másik: MATEKPÉLDA! ha 6 órára kapok mondjuk 10 ft-ot, akkor 4 óra túlórára túlórapótlékkal együtt mennyit kell kapjak?

Hm?

Illetve mennyit KELLENE? Mert kapni azt semmit se.

2016. ápr. 14. 13:51
 14/22 anonim ***** válasza:
Ez esetben fordulj a főnöködhöz. Az hogy most semmit sem kapsz, miatta van. De! Csak a 4 òra tùlmunkàra tarthatsz igènyt!
2016. ápr. 14. 14:19
 15/22 anonim ***** válasza:
akkor most 4 órát ingyen dolgozol ott? Nem érteni ám, össze vissza magyarázol. Másrészt ha 6 órát dolgoztál és most teljesen kétszer annyit kell dolgozni, az 6+6=12 óra lenne.
2016. ápr. 14. 17:15
 16/22 A kérdező kommentje:

Mit nem értesz? 6 óra a munkaidőm mely 6 óra alatt munkaöri leírás szeritn végeznem kell az alsó szinttel. Mert ilyen szinten van szabályozva a takarítók területe illetékessége.

A felső szint nem az enyém oda elvileg a munkaköri leírás szerint be se szabadna lépnem.

Mégis én végzem az egész felső szintet is miután kb 6 óra alatt végeztem az alsóval. Erre rámegy még LEGALÁBB plusz 4 néha 5 óra. NAPONTA.

És minderre kapom a 6 órás pénzt és egy fillérrel se többet.

Panaszt tettem kérdeztem. Megfenyegettek kirúgnak ha nem csinálom.

Mielőtt valami megkérdezné ennek az egésznek (pluszmunka plusz idő fenyegetés) van-e írásos nyoma: NULLA!!!

A cég ill a főnök nem ilyen hülye. Midnen csak szóban hangzik el írás semmiről jelenléi ív nincs.... stb.

Mit nem lehet ezen érteni?

2016. ápr. 14. 17:21
 17/22 A kérdező kommentje:

És ugye újra a matekpélda amiből kiindultunk: 4 óra túlórapénz a túlórapótlékkal együtt nem kb ugyannyi mint 6 óra "rendes" óradíj?

vagyis, a kérdés amivel indítottam:

Takarítóként nem kéne 200%-os fizetést kapnom

Továbbra is áll!

Hiszen ha 6 órányi pénz a 100% akkor a 4 órányi túlórapénz túlórapótlékkal nem egyenlő kb a 6 óra 200%-ával?

De.

2016. ápr. 14. 17:48
 18/22 anonim ***** válasza:
25%
most 4 órát pluszban ingyen dolgozol minden nap (összesen 10 órát és csak 6-ot fizetnek) és a túlóra pótlék miatt sírsz? Teljesen katyvasz egész.
2016. ápr. 14. 18:22
 19/22 A kérdező kommentje:

"összesen 10 órát és csak 6-ot fizetnek) és a túlóra pótlék miatt sírsz? "

Így van. Miért mi miatt kéne még sírnom áruld már el?

Én szívesen dolgozom 10 órát- ha fizetik.

Illetve értelemszerűen nem CSAK a túlórapótlék miatt hanem az alap óradíj + túlórapótlék miatt, ami együtt adná ki a túlórapénzt.

De ez értelmszerű.

Egyéb dolog amibe bele kívánsz még kötni? AMit még "nem értesz"? (= értesz te mindent csak szarozol)

2016. ápr. 14. 18:47
 20/22 anonim ***** válasza:
De te a túlórapótlék miatt sírsz, közben meg rendes fizetést sem kapsz, kérdező vagy hülyeséget mondasz vagy nem vagy tisztában mit jelent a pótlék kifejezés a munka világában.
2016. ápr. 14. 19:04
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!