Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Takarítóként nem kéne 200%-os...

Takarítóként nem kéne 200%-os fizetést kapnom ha egy másik takarító munkáját látom el teljes egészében? És ugyanannyit keresünk.

Figyelt kérdés

Irodaház kettő szint kettő takarító. Azonos munka, 1 ember 1 szint, feladat azonos terület azonos munkaórák azonosak fizu is azonos.

Az egyik takarító lábát töri nem jön 3 hónapot. A másikra rátolják az egész irodaház takarítását vagyis a kiesett ember pótlását 100%-ban ellátja. Nem besegít, hanem 2x annyi munka 2x annyi bent töltött idő…. és mennyivel több pénz? Semmivel. Egy rohadt forinttal se.

Nem kéne a másik takarító fizuját úgy ahogy van megkapnom? Hiszen az összes munkáját maradéktalanul én látom el, és ha ő ezért kapott havi X ezret és hogyhogy nem kapom meg az X ezret ha egyszer azt csinálom amit ő? Hogy lehet hogy egy forintot se kapok pluszban?

Hogy lehet hogy közölték: ez van örüljek hogy megtűrnek? De vajon mit vétettem? Azt hogy egy másik ember helyett dolgozom full inygen?

2016. ápr. 13. 17:39
1 2 3
 1/22 anonim ***** válasza:
33%
Nem. A munkàdat vègzed. Semmivel nem végzel màs feladatot mint eddig. Maximum,mivel gondolom kèsőbb vègzel, tùlóra jàr vagy csùsztatàs.
2016. ápr. 13. 19:09
 2/22 anonim ***** válasza:
45%
És túlórázol? Ha nem, akkor előtte elég laza munkád lehetett...
2016. ápr. 13. 19:16
 3/22 A kérdező kommentje:

Józan paraszti ésszel KÉRDÉS!!!

Ha én plusz munkát végzek és NEM KAPOK ÉRTE plusz pénzt

akkor ha NEM VÉGZEM EL a plusz munkát le se vonhatnak semmit jól gondolom?

Ha azért nincs + mert csinálom azért se lehet - mert nem csinálom, nemde?

Azt nem lehet levonni amit ki se fizetnek!

2016. ápr. 13. 21:47
 4/22 anonim ***** válasza:
64%

Tudod, takarìtòkènt nem vagy abban a helyzetben hogy ekkora arcod legyen. Ha a főnökeidnek ezt így tálalod, ùgy vàg ki mint azt a bizonyos macskát.

Ez a fajta eset, hogy màs helyett is kell dolgoznod, csak ideiglenes. Ezèrt plusz pènz akkor jàr, ha tùlôràznod kell. Dupla pènzre nonszensz gondolni, hisz munkaköröd ugyanaz, csak egy kicsit többet kell nyomnod. De ez nem indok a dupla pènzre. Egy munkakörben sincs ilyen, hogy csak mert helyettesìtesz valakit, dupla annyit kapnàl. Ha nekem beteg a kollégàm 3 hònapig, èn csinàlom a melójàt, de a bèrem ugyanannyi, annyival kapok csak többet, amennyi az esetleges túlóra.

2016. ápr. 13. 22:18
 5/22 anonim ***** válasza:

Az első hónap után tedd szóvá, hogy mennyi volt a túlóra, persze tudd bizonyítani és a főnököddel írasd alá a papírt, hogy elismeri a túlórákat.

Ha nem akar adni semmit, akkor mondj fel, vagy csináld csak az egyik szintet.

Vagy kirúg, vagy kapsz egy kis plusz pénzt, ez első esetben is legalább megpróbáltad és nem voltál nyámnyila.

2016. ápr. 13. 22:59
 6/22 A kérdező kommentje:

"Az első hónap után tedd szóvá, hogy mennyi volt a túlóra, persze tudd bizonyítani és a főnököddel írasd alá a papírt, hogy elismeri a túlórákat. "

Mint le is írtam ezen már rég túlvagyok nem ismertek el semmit nem írnak alá semmit zéró bizonyíthatóság zéró jelenléti ív zéró plusz pénz és megmondták: örüljek hogy így is vagyok.

2016. ápr. 14. 08:24
 7/22 anonim ***** válasza:
Felmondhatsz bármikor.
2016. ápr. 14. 09:07
 8/22 A kérdező kommentje:

"vagy kapsz egy kis plusz pénzt"

Ja és ezt se értem: mi az hogy "kis" plusz pénzt?

Ha nekem 6 óra az elszámolt pénzem de rámnyomnak plusz munkát ami + 4 óra mondjuk akkor arra a plusz 4 órára nem "kis" pénz jár, hanem

-jár az a pénz ami a rendes munka esetén is járna 4-re

- és jár a jogszabályban rögzített túlórapótlék az alap óradíjon felül

Vagyis nem "kis" plusz pénzt kell kapjak hanem TÖBBET (alap + pótlék) mint a rendes órákra.

Vagy ROSSZUL TUDNÁM?

2016. ápr. 14. 10:17
 9/22 anonim ***** válasza:
Mondj fel ha ennyire zavar.
2016. ápr. 14. 12:58
 10/22 A kérdező kommentje:

Ezt úgy mondod mintha téged nem zavarna ha dupla annyit dolgoznál időben is mennyiségben is ugyanannyiért.

Vagy téged nem zavarna?

2016. ápr. 14. 13:00
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!