Budapesten szeretnék albérletet kivenni ez hogy megy? 18L
a kauciót egyszer kell kifizetned, amikor beköltözöl. ez az a pénz ami biztosítja a bérbeadót, hogy nem léphetsz le lakbér fizetés nélkül. akkor is visszatarthatja a bérbeadó, ha az ingatlanban kár keletkezett amíg ott laktál.
most mondok egy példát: 40 ezer a lakbér és kéthavi kauciót kér, akkor 2x40 tehát 80 ezret fizetsz ki amikor beköltözöl, utána havonta 40et + rezsi + közös költség, stb.
én is albiban vagyok, mi úgy beszéltük meg, hogy visszakapom a kauciót ha elköltözöm. nyilván ha kár nem keletkezik közben a lakásban.
Ezt a bérbeadóval kell megbeszélni, beleírni a szerződésbe, hogy visszakapod a kauciót ha elmész, vagy lelakhatod, stb.
Akkor leírom mégegyszer a saját példámat :D
A bérleti díj 40ezer forint az én esetemben. Amikor beköltöztem, kéthavi kauciót kértek el, tehát 80ezer forintot. Ez egyszeri összeg, egyszer kell kifizetni a beköltözéskor, amikor kiköltözöm, visszakapom ezt a 80etret. A további hónapokban a havi bérleti díjat, esetemben 40ezer forintot kell fizetni minden hónapban, ehhez jön hozzá a rezsi, illetve közös költség, összesen kb 50ezret szoktam fizetni.
Ha mondjuk kinézel egy olyan lakást, aminek 100ezer a bérleti díja havonta, és kéthavi kauciót kérnek, akkor 200ezret kell kifizetned, utána pedig minden hónapban 100at+rezsi+közös költség. Remélem érthető :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!