Milyen áron lehet albérletet kapni Budapesten?
Lehetséges, hogy Budapesten kapnék állást. De még sohasem laktam Pesten, és még albérletben sem laktam soha :D. Mire kell odafigyelni? Milyenek a lehetőségek? Melyik kerületet ajánljátok?
Az a helyzet ugyanis, hogy Szegeden megszűnik a munkahelyem, és lehet, hogy Budapesten ugyanennél a cégnél dolgozhatnék. Azon gondolkodom, hogy nem akarok Szegeden munkanélküli lenni, inkább akkor dolgozom Pesten. Régen mindig Pesten akartam élni, tehát én szeretem Pestet.
Köszike.
Ha egyedül vagy, akkor szobát érdemes, ezt 35-45 körül kapsz. Egész lakás 60 körül indul, felső határ a csillagos ég. Az árakat rezsivel együtt értem, illetve szobát lehet fix árasat találni, az szerintem jobb, mert nem kell szórakozni a számlákkal, csak hó elején odaadod/átutalod a lakbért és kész.
Kerület: majdnem mindegy, olyan helyet válassz, ami közlekedés szempontjából jó, könnyen megközelítheted a munkahelyed és a belvárost is. Ha pörgős életet élsz, akkor a Nagykörút és környéke szuper, viszont forgalmas és zajos éjszaka is. Ha nyugisabbra vágysz, akkor a 11, 13, 14. kerület jobb választás. Sokkal kijjebb nem érdemes költözni, mert a fél életed elközlekeded.
Mire kell figyelni? Az elhelyezkedést már írtam, figyeld a környéket, azért látszik, ha rossz környék, akkor oda ne költözz. Lakást lehetőleg magánszemélytől vegyél ki, ne irodától. Előtte beszélgess a főbérlővel, különösen ha szobát ad ki és együtt fogtok lakni. Nagyjából ennyi, mindent olyan szemmel nézz, hogy szívesen laknál-e ott. Ha valami nem tetszik, akkor ne vedd ki a lakást, rengeteg van, biztosan találsz megfelelőt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!