Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » A 4-500 ezres fizetés nektek...

A 4-500 ezres fizetés nektek is csak először volt akkora szám, aztán már majdnem szinte kevés is lett?

Figyelt kérdés

Lakás, középkategóriás autó fenntartás, évi 1-2 nyaralás, wellness, buli, oktatások, ruha, kis félretevés és vége. Jó ha el tudok tenni 100-150 ezret. Szóval 1-1,5 millió kéne, hogy az igényeim rendesen ki legyenek elégítve.

Akik ilyen helyzetben voltatok, hogy éltétek meg?

(Nem hencegés vagy kamukérdés).

2016. ápr. 9. 19:42
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
52%

"Mekkora adókedvezmény? Semmivel se kap több kedvezményt mint aki csak 300 bruttót keres vagy éppen apa és anya 150-150 bruttót."

ha anya elmegy GYES-re 3 évre akkor addig nincs bruttója

2016. ápr. 9. 23:07
 12/19 anonim ***** válasza:
70%
A gyedbol ugyanúgy van adókedvezmény. Azért aki nem tudja a maximális adókedvezményt érvényesiteni az mire vállal gyereket?
2016. ápr. 9. 23:21
 13/19 anonim ***** válasza:
77%

Teljesen egyet tudok érteni. Régen 100 ezer Ft rengeteget számított, képes voltam dolgozni havi 70 ezerért. Most 4-500 között egy hónapban összejön, de ezt kevésnek érzem. Nem látom, hogy mikor tudnék ebből házat venni, nyaralni menni, családot alapítani.

Arra elég, hogy az ember 0-n legyen hó végén.

2016. ápr. 9. 23:31
 14/19 anonim ***** válasza:
64%

". Most 4-500 között egy hónapban összejön, de ezt kevésnek érzem. Nem látom, hogy mikor tudnék ebből házat venni, nyaralni menni, családot alapítani.

Arra elég, hogy az ember 0-n legyen hó végén."

Te bajod ha a fizetés emelkedésével folyamatosan csavartad fel az igényeket is.

Ennyi jövedelmből pedig bőven lehet félrerakni pénzt.

Csak ugye nem palotában kéne élni, el kéne adni az autót, meg hasonló dolgok...

2016. ápr. 9. 23:33
 15/19 anonim ***** válasza:
100%
igen sajnos nagyon konnyu elszallni az igenyekkel. Akarmennyire kemeny dolog, lejebb kell adni az eletszinvonalbol es kemenyen takarekoskodni kell. Nyilvan, ha tizmillios viszonylag konnyen hozzaferheto befekteteseid vannak nyugodtan elverhetsz minden fillert a fizetesedbol.
2016. ápr. 10. 11:02
 16/19 anonim ***** válasza:
58%
Igen volt,semmire elég 500k,én most 800k-t keresek,jó persze,hàlàs vagyok érte,de tényleg nem elég.
2016. ápr. 10. 20:14
 17/19 anonim ***** válasza:
100%
Igen, ez így van... az ember kezd észrevenni olyan dolgokat is, amiket addig nem érzett szükségesnek.
2016. ápr. 11. 03:26
 18/19 anonim ***** válasza:
100%

Igen, egyszerűen ilyen az emberi természet.

Amikor középsuliban havi 3000 forint zsebpénzt kaptam szüleimtől, amiből ruhát, dezodort, szórakozást stb. kellett finanszíroznom magamnak, mindig azt gondoltam, hogy havi 10-20 ezer forinttal én lennék a király.

Egyetemen ösztöndíjból és alkalmi diákmunkákból összeszedtem havi 40 ezer forintot. Azt hittem eljött a dőzsölés ideje, de épphogy csak kijöttem, mert már a kaját, bérletet és a koli díját is nekem kellett fizetnem.

Egyetem utolsó évében elkezdtem részmunkaidőben gyakornokként dolgozni, kerestem havi 100-120 ezer forintot, egy darabig nagyon jól el is voltam belőle, végre menő ruhákat vettem, meg nem igazán nézegettem az árcédulákat a boltban, hanem amit megkívántam, azt megvettem. Viszont így egy idő után kevés kezdett lenni, amikor pedig kiköltöztem a koliból elbérletbe, egyenesen negatív volt a hóvégi egyenlegem.

Befejeztem a sulit, most elkezdtem dolgozni, havi 300 ezer forintot keresek. A szűkölködés megszűnt, újra nagy király lettem, aztán most jelentkeznek azok az igények, amik miatt ismét nagyon kevésnek hat ez az összeg: saját lakás (vagy pl. saját albérlet egyedül, hogy ne kelljen már másokkal együtt laknom), autó, nyaralás, stb. Na ezekre újra nem elég ez a pénz sem.

Szóval igen, bár nálam nagyrészt az élethelyzet megváltozásához köthető az igények változása, de nem tudom, hogy ez valaha is megáll-e majd. Szerintem nem. Ilyen az emberi természet. Akármennyit fogok keresni, nem lesz elég.

2016. ápr. 11. 13:25
 19/19 anonim ***** válasza:
nettó vagy bruttó? mert 4-500 bruttó az tényleg nem túl vastag..
2016. ápr. 18. 14:46
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!