Rendszeres túlóra? Részletek lent
Elvileg fél nyolctól négyig lenne a munkaidőm, gyakorlatilag legjobb esetben is öt körül végzek. De nem ritka a fél hat fél hét sem. Kifizetni nem fizetik, lecsúsztatni nem lehet ( nem is nagyon van mit, mert annyi a munka). Igazából kellene ide még egy ember az irodába, és úgy jó lenne, persze nem vesznek fel senkit. Ketten vagyunk, a társam is i így van bent. Két hónapja dolgozom még csak itt. Szó volt arról, hogy néha bent kell lenni tovább, de nem jellemző. Na most, a két hónap alatt egyszer, ismétlem egyetlen egyszer mentem el a munkaidő végén, akkor is azért mert dolgom volt, el kellett, nem azért mert végeztem.
Voltatok már hasonló helyzetben? Mit lehet tenni?
NEm egy könnyen pótolható vagyok egyébként ( persze az, de mégsem annyira, hogy azonnal lenne a helyemre ember), mivel tárgyalóképes spanyol nyelvtudás kell + logisztikai végzettség ( diploma). Vidék, magyar vállalkozás. A fizetés jó lenne, ha tényleg annyi lenne a munkaidő amennyi, de így nem.
Olyan, mintha szóról szóra én írtam volna ki ezt a kérdést. Annyit tettem volna még hozzá, hogy "És ti is felébredtek éjszaka arra, hogy te jó ég, ezt se csináltam meg?"
Én közigazgatásban dolgozom, itt sem fenékig tejföl az élet, sőt... Itt egyik oldalról az ügyfél szid, másik oldalról a főnök, és még a jogszabályok is állandóan változnak, és kötelező továbbképzések vannak egyfolytában.
Túlóráim száma az elmúlt időszakban:
04.07: + fél óra
04.06: + 3 óra
03.31: + 1 óra
03.30: + 2 óra
03.29: + 2 óra
Nem fizetik, nem lehet lecsúsztatni. Azt hiszem eddig 3x álltam fel 16:00-kor munkaidő végén.
Szóval, kedves Kérdező, teljesen meg tudlak érteni! Borzasztó ez az érzés, hogy már nem tudsz több felé szakadni.
Kitartást (neked és nem is)!
Köszönöm!
Igen, nyugodtan hozzátehetném én is ezt hogy ezt meg azt nem csináltam meg, csak ugye nekem itt vannak a gyerekeim, meg a háztartás, szóval egyszerűen nincs időm még azzal is foglalkozni, mi lesz a munkahelyivel.
De a férjemmel már átbeszéltük: ezentúl legkésőbb fél ötkor szépen felállok (ugye négyig dolgoznék). Mindig. Ha kirúg, kirúg. Nem érdekel. El fogok tudni helyezkedni máshol, ahol jobban megbecsülnek. Ma is megtettem. Csodás volt. Persze néztek hogy hová megyek, mondtam el, dolgom van. Nem szóltak persze, hiszen ez volt az első, Tudom h ennek előbb utóbb kirúgás lesz a vége, de nem érdekel. Sőőőt, felszabadít, hogy ezzel is elmozdultam egy jobb irányba.
A saját storim: Anno felvétel után közölték,hogy a havi munkaidő keret 176 óra DE 200óráig nem fizetnek semmit.
Ez 2 évig ment így,tavaly év végén untam meg.Közöltem a csoportvezetőmmel és az ő felettesével is,hogy jan.1 ezt a verziót bejeztem.Amennyiben írásban elrendelt túlóra van és a törvény szerint kifizetésre kerül akkor nagyon szivesen bejövök dolgozni.Mivel fix szerződésem van és -1 ember létszámhiányban voltunk,tudtam,hogy nem tud elküldeni,ill ha igen akkor maga alatt vágja a fát.Meglepő módon csendben zajlott le a "forradalom",azóta vettek föl 1 +kollégát az órakeret pedig mindenkinek visszaállt az alapra.,hát ilyen is van...
"Persze néztek hogy hová megyek, mondtam el, dolgom van."
Amennyiben fé5 kor mentél haza,akkor nem jól fogalmaztál.
A helyes mondat így szól: "Félórája lejárt a fizetett munkaidőm,viszlát" :-)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!