Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Gépészmérnökök vagy mérnök...

Gépészmérnökök vagy mérnök informatikusok vagy villamosmérnökök keresnek jobban Magyarországon? Melyiket válasszam?

Figyelt kérdés
Mindhárom érdekel,mindegyik terület. Legalább nettó 500 000-t szeretnék keresni,nyilván nem kezdőként,de ezt mindenképpen el szeretném érni. Melyikkel lenne nagyobb esélyem?
2016. márc. 31. 12:02
1 2 3 4
 21/32 anonim ***** válasza:

"A Linux rendszer miért jobb programozás szempontjából?"

Bütykölőbarátabb, míg windowst leginkább az átlagfelhasználó igényei szerint fejlesztik, addig Linuxot többnyire infósok fejlesztik a saját igényeiknek megfelelően, de a windows is kezd felzárkozni e téren.

2016. márc. 31. 14:56
 22/32 anonim ***** válasza:

"És egy villamosmérnök ugyanúgy kereshet sokat vezető/fejlesztői beosztásban,mint egy informatikus?

Ott is úgy van,hogy minél több,tapasztalat,annál több fizetés vagy ez van amikor megáll és egy idő után már nem kereshet többet?"

Egyelőre hanyagold a fizetés témát, mire egyetemet végzel, teljesen feje tetejére állhat az ipar. Bütykölj sokat, foglalkozz komolyan azzal, amit érdekesnek találsz.

Műszaki területen egyetem nélkül is kereshetsz hatalmas pénzeket, ha szereted a szakmád és sokat foglalkoztál vele, míg mérnöki diplomával is lehetsz munkanélküli ha csak suliban foglalkoztál vele és azért végezted, mert megfizetik.

2016. márc. 31. 14:58
 23/32 A kérdező kommentje:
Engem komolyan érdekel a dolog,akármit is jósol rólam az egyik válaszoló,főleg a villamosmérnöki pálya,csak szeretnék jó fizetést.
2016. márc. 31. 15:47
 24/32 A kérdező kommentje:
De akkor itthon a felsorolt szakmákkal(kivéve a mérnökinfó,ami ugye nem szakma :D,de mindegy,valamilyen informatikus) egyáltalán,akárhány év tapasztalattal sem érhető el nettó fél millió?
2016. márc. 31. 15:56
 25/32 anonim ***** válasza:
Ja, hogy ez megint egy ilyen hozzászólásgeneráló fizetett troll kérdés? Gratulálok, megint behúztatok. Csöppet se kételkedj affelől, hogy a munkád a társadalom számára hasznos, mondjon bárki bármit, egy hasznos ember vagy! ;D
2016. márc. 31. 16:59
 26/32 A kérdező kommentje:

Utolsó: nem értelek,csak egy általános kérdést tettem fel a 3 szakmáról,hogy melyiket éri meg választani

Többiek: köszönöm a válaszokat,ez alapján már jobban tudok tájékozódni. És én elfogadok természetesen negatív kommenteket,csak nem kell így letámadni (tisztelet a kivételnek!!) egy ennyi idős gyereket,mint én. Ahhoz képest az osztálytársaimat egyáltalán nem érdekli,hogy hová menjenek(de ők legalább boldogabbak lesznek,vagy nem tudom),én csak egy tinédzser vagyok,aki szeretné tudni,hogy milyen pályát válasszon.Ehhez képest már úgy érzem,mintha leordibálnátok a fejem.

2016. márc. 31. 17:35
 27/32 anonim ***** válasza:
Nem ordibaljuk le a fejedet, de te gyakorlatilag mindenfele elhivatottsag vagy kulonosebb tehetseg, erdeklodes nelkul, pusztan a 'mennyit lehet vele keresni, mert nekem felmillio kell' mentalitas menten keresel 'szakmat'. Ez nem igy mukodik, mernokinfoskent mondom, lehetnek onkormanyzati rendszergazda havi 280 bruttoert, vagy lehetek multiceges rendszeradmin havi 600+ bruttoert.
2016. márc. 31. 19:24
 28/32 A kérdező kommentje:

"de te gyakorlatilag mindenfele elhivatottsag vagy kulonosebb tehetseg, erdeklodes nelkul, pusztan a 'mennyit lehet vele keresni, mert nekem felmillio kell' mentalitas menten keresel 'szakmat'. "

Honnan veszed,hogy nem vagyok tehetséges és honnan veszed hogy nem érdekel?

Ha elolvastad volna a leírást,írtam,hogy mindhárom állás tetszik,aztán később írtam,hogy a fizikát picivel jobban szeretem,mint az infót,de attól még az infót is szeretem,csak alvás helyett nem programozok,hanem alszok.

Ha az életben csak azt csinálnád amit szeretsz,akkor biztos nem ilyen életed lenne.Van olyan,hogy az embernek nem csak azt kell csinálnia,amit szeret,de ezt gondolok te is tudod. De értem,hogy mire akarsz kilyukadni és igazad van.

De gyakorlatilag csak azok kerülnek be mérnökinfóra,akik szabadidejükben nem csinálnak mást,mint programoznak? Én megértem,hogy olyat nehezen tanul az ember,ami felől nem igazán érdeklődik,na de ...

A pénz meg igenis fontos nálam,nem szeretném,hogy rengeteg befektetett munka mellett bruttó 250-300 ezret keressek.

És nem akarom,hogy később nagyon megbánjam,hogy nem egy jobb pályát választottam...

De ettől függetlenül megfogadom a tanácsodat,nyilván tapasztaltabb vagy,mint én. De egyébként még simán változhat az érdeklődésem 4 év alatt.

2016. márc. 31. 20:19
 29/32 A kérdező kommentje:

mégegyszer átfogalmazva a kérdést:

Gépészmérnök,villamosmérnök és informatikus: ezeken belül melyikkel érhetek el nettó fél milliót?

Mindegy,hogy milyen állás,de melyikkel érhető el ez a nagyságrend?

És pont itt az érdeklődés,tehát ha pl azt mondjátok,hogy villamossal és informatikai területtel elérhetem,akkor nyilván a villamosmérnökit választom,mert a fizika jobban érdekel.

Azonban,ha az infós terület messze,sokkal jobb,mint a két másik mérnöki,akkor valószínüleg azt választanám,mert ha annyival többet lehet keresni,akkor jobban megéri.

És akkor inkább vállalom,hogy nem a kedvenc tantárgyammal kapcsolódó munkát választom,de akkor viszont mondjuk másfélszeresét is megkereshetem.

2016. márc. 31. 20:29
 30/32 qwertzoo válasza:

Rossz a hozzáállásod...

Azok keresnek sokat, akik ingyen is csinálnák azt ami a munkájuk.

És nem azt fogod megbánni, ha kevesebbet keresel azzal amit szeretsz csinálni, hanem azt ha olyat kell csinálnod, amit nem annyira kedvelsz (még ha több pénzért is).

2016. márc. 31. 23:01
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!