Kezdőoldal » Emberek » Munkahely, kollégák » A villamosmérnökök többsége...

A villamosmérnökök többsége miért rocker?

Figyelt kérdés

Én gépész vagyok, dolgoztam egy cégnél, ahol többségében villamosmérnökök voltak, és kivétel nélkül mindenki durvább rock beállítottságú volt.

Ezt már egyetemen is megfigyeltem, hogy a gépészek közt is a legokosabbak rockot hallgattak, az én társaságomban elektronikus zenék mentek. A rockot hallgatókon megfigyeltem, hogy visszahúzódóbbak, most jönnek majd az ellenpéldák biztos, de szerintem ez általában így van.

2016. jan. 8. 16:59
 1/8 anonim ***** válasza:
91%

Nem értem, miért kell a zenei ízlése alapján beskatulyázni valakit. Nézd, én népiesen öltözködöm, restaurátor vagyok, múzeumban dolgozom és az Iron Maiden, illetve a Nightwish az egyik legkedvesebb zenekarom a Dead Can Dance, Loreena McKennith és a Misztrál mellett. Senki nem nézné ki belőlem.

Nem hinném, hogy bármi összefügés lenne az általuk választott szakirány és a zenei irányultságuk között.

2016. jan. 8. 17:09
 2/8 anonim ***** válasza:
Mérnökségi csoportvezető vagyok egy multinál. 14 mérnök (12 villamosmérnök és 2 gépészmérnök) van a csapatomban. Ebből két emberre mondanám, hogy rocker. Egy gépész és egy villamosmérnök végzettségű kolléga.
2016. jan. 8. 17:38
 3/8 anonim ***** válasza:
97%
Az értelmes, intelligens emberek elég széles rétege kedveli a rockzenét, de ha jobban utánajársz, de ez nem a rockzene durvasága miatt van, (durva egyáltalán? ez is megérne egy misét...) hanem a rockzene sajátosságai miatt. A rock előadók -nagyon kevés kivétellel- elég nagy igényességgel építik fel a zeneszámokat és a hangszerelést, emellé pedig írnak olyan szövegeket, ami értelmes, tartalmas, színvonalas, sokszor létező, de közéletben tabunak számító, vagy elhallgatott problémákat is feszegetve. Tehát, fel tudják kelteni az érdeklődését a közönség tudatosan gondolkodó, határozott értékrendű, "nem mosható" agyú rétegeinek is. Pontosan a felsoroltak miatt ugyanezek az emberek általában el szokták utasítani a tömegek igényszintjét mesterségesen csökkenteni kívánó, médiadömpingen keresztül érkező gagyi-áradatot, de sok olyat ismerek, aki a rockzene mellett hallgatja és értékeli pl. a komolyzenei műveket. Összességében: rockzenét kedvelni és hallgatni egyfajta igényességet jelent.
2016. jan. 8. 19:57
 4/8 anonim ***** válasza:
45%
"Ezt már egyetemen is megfigyeltem, hogy a gépészek közt is a legokosabbak rockot hallgattak, az én társaságomban elektronikus zenék mentek." Vagyis te nem vagy a legokosabbak egyike...mondjuk, ezt a hülye kérdésed is bizonyítja...
2016. jan. 8. 20:25
 5/8 anonim ***** válasza:

Jól van, nem kell játszani a hülyét.

Azért vannak tipikus rocker jellemzők, múltkor itt nagyon jól összeszedtük.

Vagyis a hangos kisebbségnek vagy nem is tudom minek nevezzem.

2016. jan. 8. 21:39
 6/8 anonim ***** válasza:
60%
Már a kérdező is eleve hibásan írja. A rock zenét hallgató és rock zenét kedvelő emberek csak egy nagyon kicsi százaléka a klasszikus értelemben vett "rocker". Én azokra gondolok, ha azt mondom "rocker", akik öltözködésükben és megjelenésükben is demonstrálják a zenei elkötelezettségüket. Ha maradunk a magyaroknál, rengetegten hallgatnak pl. Pokolgépet, P-Mobilt, Lordot, Ossian-t, de közülük csak egy kis százalék növesztett hosszú hajat, és öltözködik rocker módra.
2016. jan. 8. 22:23
 7/8 A kérdező kommentje:

Időben elvégeztem és könnyen ment a BME, szóval a jók között voltam. Valamint elektronikus zenék közt is vannak igényesek, a mainstream nekem sem adja :D valamint klasszikust hallgatok minden másnap

amúgy nem leszólni akartam a rockereket, és skatulyázni, valamint nyilván nem a zöld táskás hosszú hajú bakancsos úriemberekre gondoltam, mivel ilyenekben azért nem járnak egyetemre az emberek. Csupán valamilyen indokra vagyok kíváncsi, hogy mitől jellemzőbb azon a karon ez a stílus

2016. jan. 9. 01:43
 8/8 anonim ***** válasza:
én rocker vagyok és pont a villamos mérnökire készülök :D
2017. szept. 22. 15:29

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!