Gépészmérnökök vagy mérnök informatikusok vagy villamosmérnökök keresnek jobban Magyarországon? Melyiket válasszam?
Az igaz,hogy a programozás annyira nem érdekel annyira,hogy ne aludjak éjszaka,de mérnökinfóra ennyire kockák járnak??
Én szeretnék normális életet élni
"Ha lehetne,inkább hálózatok,szerverek tervezésével foglalkoznék,ez érdekelne a legjobban"
És ezzel konkrétan hol-mennyit foglalkoztál? Ha jól értelek, amikor azt írod, hogy érdekel-érdekelne, valójában még nem kóstoltál bele mélyen adott területbe, te úgy érted, hogy arról szeretnél többet megtudni. (És nem úgy, hogy már jelenleg rengeteget foglalkozol ezzel és ezért munkaként is ezt csinálnád.)
Egyébként ha tényleg érdekel, vállald el a sulid hálózatának a karbantartását, szervereinek az üzemeltetését ingyen, a legtöbb suliban ezt megengedik és jó néven veszik, mire végzel középsulival, lesz akkora tudásod, hogy megszerezd pl. a CompTia linux és hálózatos minősítéseit, aztán egyetemi éveid alatt komolyabb cégenek is csinálhatod ezt pénzért.
"szóval már bocsáss meg,de én jobban tudom,hogy érdekel-e valami,vagy sem."
Ne kapd fel a vizet, öcsisajt, nem azért írom, hogy sértegesselek, csak leírtam, hogy kívülről minek tűnik. Lehet, hogy én értelek félre, lehet, hogy te nem ismered még önmagad. Kapsz visszajelzést, elgondolkozol a dolgokon, jobban látod majd a helyzeted.
"9.-esen én miképpen kóstolnék bele a szerverek működésébe?"
Először otthon a gépedre egy virtuális gépben felhúzol egy linuxot, belősz rajta Sambat, Apache-ot, sendmailt, stb.
És egy villamosmérnök ugyanúgy kereshet sokat vezető/fejlesztői beosztásban,mint egy informatikus?
Ott is úgy van,hogy minél több,tapasztalat,annál több fizetés vagy ez van amikor megáll és egy idő után már nem kereshet többet?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!