Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Ingatlanközvetítő irodának...

Ingatlanközvetítő irodának miért olyan menő most dolgozni?

Figyelt kérdés

Árulom az ingatlanom, kizárólagos szerződést úgysem kötök senkivel, ha esetleg -amire még nem volt példa a történelemben- hoz az ingatlanos egy vevőt, a vevővel rajta kívül megegyezünk az adásvételben.

És különben is, annak adom el a házam, akinek akarom.

2016. márc. 28. 13:51
1 2 3
 21/22 anonim ***** válasza:

Urak, ne anyázzuk egymást, és ne hülyézzünk le senkit.

Piacgazdaság van - az ingatlanos azért él meg, mert van igény a munkájára. Ha pedig két felnőtt ember köt egy szerződést, akkor ott nincs mese. Ésszel kell élni, ennyi a titok.

Én eladóként biztos, hogy nem venném igénybe ingatlanos segítségét - semmi olyat nem tud, amelyet én ne tudnék. Többszázezer forintot nekem nem ér meg az ő munkája. Akinek megéri, hajrá, nyugodtan kérjen segítséget.

Vásárlóként nézve a helyzetet, nekem van egy reális elképzelésem, hogy egy ingatlanért mennyi pénzt vagyok hajlandó kifizetni - magyarul számomra az ingatlan mennyit ér. Megnézem a lakást, ha tetszik, teszek egy ajánlatot. Mivel ma alaposan túl vannak árazva az ingatlanok, nagy valószínűséggel nem fogok olyan ajánlatot tenni, hogy az eladónak is jusson, plusz még az ingatlanos többszázezres jutalékát is kifizessem. Egy adott ingatlan egy adott összeget ér meg nekem, hogy ezen az eladó és az ingatlanos hogy osztozik, nem érdekel.

Tessék elfogadni, hogy szabad piac van.

2016. márc. 28. 20:10
 22/22 anonim ***** válasza:
0%
Hát... nyugaton elég menő ingatlanosnak lenni. És nem is vágnak bele az emebrek az eladásba és a vételbe sem ingatlanos segítsge nélkül. Én nem degradálnám ennyire ezt a szakmát, főleg mert elég nagy háttértudás, emberismeret szükséges hozzá. Van már a piacon olyan szerződés is, ami nem kizárólagos, hanem rugalmas. Nekem a GDN Happy szerződése vált be - minden létező portálra feltették a lakásomat, a jutalék sem volt sok, ja és 2 hét alatt eladták. Kaptam ajándékba energetikai tanusítványt és az adás-vételben is korrekten segítettek.
2018. ápr. 10. 13:56
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!