Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Ingatlanközvetítő irodának...

Ingatlanközvetítő irodának miért olyan menő most dolgozni?

Figyelt kérdés

Árulom az ingatlanom, kizárólagos szerződést úgysem kötök senkivel, ha esetleg -amire még nem volt példa a történelemben- hoz az ingatlanos egy vevőt, a vevővel rajta kívül megegyezünk az adásvételben.

És különben is, annak adom el a házam, akinek akarom.

2016. márc. 28. 13:51
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:
5%
Mellesleg és,mint maszek ingatlanos bele tettem a szerződésbe,hogy amíg velem szerződve van,addig BÁRKI adja el az ingatlant,telket,...,addig nekem mindenképp jár 2%,amíg szerződésünk van,sőt! Ha a szerződés felbontása után,3 hónapon belül adja el,akkor is jár 1%! Sok kicsi sokra megy. :)
2016. márc. 28. 15:57
 12/22 anonim ***** válasza:
42%

Most kerestem ingatlant, kb. 30-at megnéztem. Egyetlen egy eladó sem volt aki kizárólagos szerződéssel dolgozna (sőt, akivel eljutottam odáig, hogy árról tárgyaljunk mind azzal kezdte, hogy kerüljük meg az ingatlanost...).

Amúgy miért is xopik ezzel az eladó? Mert nem kell 3-5%-ot kifizetnie valakinek, aki azon kívül, hogy felemelni a telefont semmit nem csinál? Nem látom át hol van benne a xopás rész...

2016. márc. 28. 15:59
 13/22 anonim ***** válasza:
70%

# 11

Őszintén csodálom, hogy van olyan idióta, aki mikor meglátja ezt a papírt nem úgy vág ki a házból, hogy egyik lábad sem éri a földet. Azon meg ámulok, hogy van olyan hülye aki aláírja.

2016. márc. 28. 16:00
 14/22 anonim ***** válasza:
12%

Öööö...nos,ha az ingatlanos szakma,csak annyiból áll,hogy felrakok pár hírdetést a netre és várom a csodát,akkor miért nem ezt csinálja mindenki?

Mellesleg,én alapból mindig a kizárólagost ajánlom,ha nem kell akkor jön ez a változat. És NEM fogok elnézést kérni,hogy a magadfajtának meg a kérdező félének nem hagyom lehúzni magamat!

Őszintén!!!! TE örülnél,ha a hónap végén a főnököd közölné,hogy köszi a melót,de nem akarok fizetni neked,és pakold ki a szekrényt?

2016. márc. 28. 16:06
 15/22 anonim ***** válasza:
90%

"Öööö...nos,ha az ingatlanos szakma,csak annyiból áll,hogy felrakok pár hírdetést a netre és várom a csodát,akkor miért nem ezt csinálja mindenki? "

Akinek van legalább 80-as IQ-ja, az már talált normális melót. Akinek nincs, na azok mind ingatlanosok akarnak lenni.

2016. márc. 28. 16:09
 16/22 anonim ***** válasza:
100%

Én nem azt kérdőjelezem meg, hogy ami jár az jár. Ha valakivel kötöttél egy szerződést és te betartottad amit vállaltál (megmutattad a vevőknek, hoztál vevőt, elintézted az ügyvédet és a papírmunkát) akkor hajrá, kapd meg ami a szerződésben le van írva.

2 problémám van:

1., Az ingatlanos munkája normál lakóingatlanok esetében, amiben laknak semmit sem ér. Mert mit csinál? Felrak egy hirdetést - pipa, bárki aki tud írni és olvasni meg tudja csinálni. Felveszi a telefont - ezt is bárki meg tudja csinálni. Ha nem tökéletesen kókler az ingatlanos (amilyen amúgy az ingatlanosok 90%-a) akkor talán még felvilágosítást is tud adni a lakás állapotáról, szerkezetéről, stb.. Persze olyat a büdös életbe nem fog tudni adni, mint a tulajdonos. Aztán elintézi az ügyvédet, esetleg továbbirányít egy hitelügyintézőhöz. És ennyi. Pontosan ezen kívül mit is tudsz adni, ami olyan EXTRA (mert ezeket MIND meg tudja csinálni bárki saját magának is közel 0 energiabefektetéssel) és megér egy ház esetén 1-2-3 millió forintos jutalékot? Mert ugye nem aprópénzről beszélgetünk, hanem néha 5%-ról.

2., Amit fent vázoltál attól konkrétan hányingerem van, hogy úgy akarsz pénzt keresni, hogy nem tettél érte semmit. Mi az hogy 3 hónappal később ha eladja, mi közöd neked ahhoz? Bár itt meg nem igazán tudom sajnálni azt, aki annyira ostoba, hogy egy ilyen szerződést aláír.

2016. márc. 28. 16:12
 17/22 anonim ***** válasza:
29%

"1., Az ingatlanos munkája normál lakóingatlanok esetében, amiben laknak semmit sem ér. Mert mit csinál? Felrak egy hirdetést - pipa, bárki aki tud írni és olvasni meg tudja csinálni. Felveszi a telefont - ezt is bárki meg tudja csinálni. Ha nem tökéletesen kókler az ingatlanos (amilyen amúgy az ingatlanosok 90%-a) akkor talán még felvilágosítást is tud adni a lakás állapotáról, szerkezetéről, stb.. Persze olyat a büdös életbe nem fog tudni adni, mint a tulajdonos. Aztán elintézi az ügyvédet, esetleg továbbirányít egy hitelügyintézőhöz. És ennyi. Pontosan ezen kívül mit is tudsz adni, ami olyan EXTRA (mert ezeket MIND meg tudja csinálni bárki saját magának is közel 0 energiabefektetéssel) és megér egy ház esetén 1-2-3 millió forintos jutalékot? Mert ugye nem aprópénzről beszélgetünk, hanem néha 5%-ról."

Ez esetben hajrá!

"2., Amit fent vázoltál attól konkrétan hányingerem van, hogy úgy akarsz pénzt keresni, hogy nem tettél érte semmit. Mi az hogy 3 hónappal később ha eladja, mi közöd neked ahhoz? Bár itt meg nem igazán tudom sajnálni azt, aki annyira ostoba, hogy egy ilyen szerződést aláír."

Védeni kell magamat! A magad és a kérdező féléktől!

Mellesleg sok területen van ilyen szerződés,mert mindenki fél a kikerüléstől és a lehúzós ügyfelektől!

Sőt,sok munkakörben kikötik,hogy ha kilépsz/kirúgnak,utána X évig nem dolgozhatsz a konkurenciának!

2016. márc. 28. 16:21
 18/22 anonim ***** válasza:

Mit hajrá? Nem válaszoltál semmire, nem magyaráztad meg, hogy miért jó nekem, ha amikor a 40 milliós házamat el szeretném adni rádbízom az eladást és kifizetek neked 2 millió forintot. MIÉRT jó? Nem kell a pökhendi stílus, ha ennyire magabiztos vagy akkor erre az ALAPVETŐ kérdésre biztos igen könnyedén tudsz választ adni...

Ebben a történetben nem az ügyfelek a "lehúzósok". Ha értelmes árat kérnének az ingatlanosok, nem egy fél éves átlagbért a semmiért akkor senki nem akarná kijátszani őket. De hát ez a simlisek álma, 0 meló nagy lóvé!

2016. márc. 28. 16:59
 19/22 anonim ***** válasza:
Kedves 40%-os! Az egy dolog, hogy te bebiztosítottad magad, de te mivel tudod garantálni, hogy nem vered át az eladót? Még ha bele is írjátok a szerződésbe, hogy hetente viszel egy vevőt, akkor is, ha fizetsz alkalmanként 5000 Ft-ot valakinek, hogy megnézze, nagyon jól jársz. Egyáltalán van olyan barom, aki ezt aláírja? Ha az én orrom alá akarnál tolni egy ilyen szerződést, egyszerűen csak annyit mondanék, hogy takarodj innen...
2016. márc. 28. 18:50
 20/22 anonim ***** válasza:

# 19

Nem érted a kikezdhetetlen logikáját:

Ő a becsületes ingatlanügynök, mindenki más meg gonosz senkiházi, aki csak azért él, hogy őt kijátssza a jól megérdemelt jutalékából...

2016. márc. 28. 19:06
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!