17 évesen programozással szeretném keresni a kenyeremet. Milyen oldalakat ajánlotok távmunkára?
""szakmája" az minek? Az a lényeg hogy tud-e programozni. akkor minek a szakma?"
Azért, mert a programfejlesztés maga is egy szakma és nem a legkönnyebbek közül való, de látom, te még a helyesírás terén is kihívásokkal küzdesz, szóval, a realitás talaján állva, te teljesen feleslegesen vágyakozol arra, hogy neked bárki ezen a területen munkát biztosítson és úgy sejtem, hogy ez még hosszú ideig így is marad.
Igazából ez magánvélemény, én csak oldalakat kértem. :) Ha valaki tud párat, írhat, ahol megrendeléseket közvetítenek online, valaki elvállalja és megírja, majd átküldi a megrendelő pedig visszaküld cserébe pénzt.
By the way:
Még régebben találtam ezt az oldalt.
Minden van itt szinte :D
Az árak amiket láttam elég magasak, de többet nem nagyon tudok nyilatkozni, lévén hogy keveset használtam és nem is vállaltam el munkát itt.
Nézd, nem kötelező elhinned, hogy itt sok felnőtt, dolgozó embernek több élet- és munkatapasztalata van, mint neked, 17 évesen. Nem muszáj hinned a válaszadóknak. De a többségünk már párszor szembesült azzal, hogy milyen egy állásinterjú, mit várnak el egy munkahelyen, vagy milyen feltételekkel hajlandóak távmunkában rád bízni egy feladatot.
A helyzet az, hogy bizony a szakirányú végzettség számít. Nem diploma alapján veszik fel az embereket, főleg az IT-szektorban nem, de a legtöbb munkáltató megkövetel bizonyos végzettséget. Ez egyfajta biztosíték, hogy van-e közöd az adott szakmához. Egy informatikus végzettségű nagyobb valószínűséggel ért a programozáshoz, mint egy iskolás, vagy mint egy dísznövénykertész. Aztán általában második körben úgyis egy feladattal leteszteli, hogy mire vagy képes.
Jó esetben, ha sokat gyakorolsz, 17 évesen hobbi-programozóként elérhetted azt a szintet, amit egy tehetségtelenebb OKJ-s programozó talán megüt. Ami legyünk őszinték: kevés. Nem hiába tanulnak a programozók éveken át. Nem lehetetlen autodidakta módon azzá válni, de ez csak keveseknek sikerül kellően magas szinten. (A megrendelőnek meg nem biztos, hogy csak az számít, hogy "2-3 tesztadattal működjön az alkalmazás", van, aki biztosítékot is szeretne, hogy stabilan működjön. Elvégre lehet, hogy neki ezen nem kis pénze függ.)
Mi az, amit le tudsz programozni? Mi a legkomolyabb, amit már megírtál?
U.i.: nekem kb. 2 perc keresésbe telt, hogy egy halom távmunkát és diákoknak/hallgatóknak ajánlott programozási lehetőséget találjak.
U.i.2: attól, mert valaki olyan választ ad, ami nem tetszik, még nem biztos, hogy nincs igaza.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!