Több programozással kapcsolatos kérdés?
C-t érdemes pascal után megtanulni?
Milyen nyelv kell még egy informatikusmérnöknek?
Melyik programmal lehet legjobban C-ben programot írni?
C-t érdemes megtanulni.
Utána jöhet a C++, C#, Java, ezek mindenképpen kelleni fognak az egyetemen.
Codeblocks-ot érdemes használni C-hez.
A C-t feltétlenül érdemes megtanulni. Az talán a legtöbbek által használt nyelv.
Egy olyan szövegszerkesztővel, ami neked fexik és van benne syntax highlight. Utóbbi segíti az olvashatóságot.
A legfontosabb: programozni tanulj meg, és ne programozási nyelvet!
A piaci igények és a trendek változnak. Amikor én elkezdtem a programozást tanulni, a C# még nem is létezett, a Java pedig egy jelentéktelen kis nyelvecske volt. Ehhez képes ma meglehetősen más a helyzet, és valószínű, 10 év múlva még másabb lesz.
Ha életképes akarsz lenni, 2-3 különböző nyelvet jó, ha ismersz. (Ennek nem feltétlen kell egybeesni a piaci trendekkel, ennek inkább készségfejlesztő szerepe van. Ha ismersz 3 különböző nyelvet, egy negyediket már játszva megtanulsz.) A C szerintem jó választás a Pascal után, elvégre a ma divatos nyelvek többsége C-alapú.
Hogy melyik fejlesztőeszközzel lehet a legjobban C-programot írni, az meg ízlés kérdése. Én a C-t annak idején Turbo C alatt tanultam meg, a C++-t pedig Linuxon futó gcc-vel, szerkesztő gyanánt pedig a Midnight Commander beépített szerkesztőjét használtam. Ízlés és megszokás kérdése.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!