Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » HR-esek, vezetők, tényleg...

HR-esek, vezetők, tényleg működik ez állásinterjún?

Figyelt kérdés
Nemrég voltam egy assesment centeres állásinterjún, ahol a bemutatkozásnál mindenki rendesen bemutatkozott, szokásos módon, de volt egy lány, aki egy valóban egyedi, de számomra teljesen betanultnak tűnt bemutatkozást művelt. Egyáltalán nem tűnt őszintének. Tényleg ez kell a HR-eseknek? Ezzel lehet sikerre vinni, hogy nem önmagad adod, nem vagy őszinte, hanem betanulsz valami jól hangzó bullshitet?

2016. márc. 17. 19:46
 1/6 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem nem működik - sőt. Ha nagyon betanult vagy mesterkélt akkor inkább nagy minusz.
2016. márc. 17. 19:52
 2/6 anonim ***** válasza:
84%

Az assessment centeren senki nem tudja, hogy mi működik és mi nem.

Én voltam ilyenen kétszer életemben. Az elsőn szerintem nagyon jól szerepeltem, pedig jó nehéz feladatok voltak. Nem vettek fel, az volt az értékelésemben, hogy félreértettem a feladatokat és nem voltam elég magabiztos.

Annyira kiakadtam, hogy meg is fogadtam, hogy soha többet ilyen marhaságon nem veszek részt.

Hogy én egész nap ott bohóckodjak nekik, a témába nem vágó feladatokat oldjak meg nagyközönség előtt, aztán írnak egy ilyen semmitmondó általános sablon dumát?! Az idő nagy részében úgyis egymásra vártunk, az én szereplésem nem volt több 1,5-2 óránál, jobb lett volna, ha egy személyes interjún beszélgetünk, több kiderült volna rólam.

A következő állás, amit megpályáztam: felhívott a fejvadász, hogy AC lesz. Mondtam neki, hogy akkor felejtsük el. Rábeszélt, azt mondta, nem ronthatom el, mert én vagyok az egyetlen jelölt. Elmentem, IT-s cég, IT-s feladatok, én meg teljesen más feladatkörbe jelentkeztem. Konkrétan volt ahol üres papírt adtam be. A szerepjáték Helpdesk volt, ahol megmondtam, hogy fogalmam sincs, nem tudom megoldani a problémát. Egy nagy vicc volt az egész. És felvettek.

Ezek után tényleg valóban kiváncsi lennék, hogy mit is néznek.

2016. márc. 17. 20:49
 3/6 anonim ***** válasza:
92%

Köztudott, hogy az egész Hr egy vicc.

Múltkor ismerősöm bement egy céghez.

Lejött hozzá a Hr, majd mondták, hogy üljenek csak le oda a büfében.

Mondja a pali, hogy nem nézte még meg az adatait, önéletrajzát, nem is fogja, inkább beszéljen magáról az ismerősöm.

Nyomja egy 5 percig, bele belekérdeztek, aztán csóválták a fejüket, hogy jó jó, de nem az igazi.

Pali egyszer fogja és kinyitja a mappát.

Hát egy nőt kellett volna megnézniük, nem ismerősömet.

Persze akinek meg tényleg ismimet kellett volna megnéznie, az szimplán behúzta, hogy nem megjelent.

Igazi vadbarmok, persze bukta az állást, mert a hülyeséget nem akarták felvállalni.

2016. márc. 18. 06:46
 4/6 anonim ***** válasza:
83%

A HR-es a legostobább népség a világon.

Ahogy az állásportálokon olvasni lehet, büszke arra, hogy csak ránéz egy önéletrajzra és dobja a kukába ha nem tetszik neki első pillanatra. Így dönt emberek sorsáról és így szolgálja a vállalat érdekeit azzal hogy a legjobb jelölteteket választja ki. 1 perc alatt ?

Hány jó jelöltet szalasztanak el így, akiknek csak az a bűne, hogy nem olyan stílusban írták az önéletrajzot ahogy a HR-es elképzelte.

2016. márc. 19. 22:15
 5/6 anonim ***** válasza:

Azt szeretnem elmondani, higy az AC sosem lehet 1 szemelyes, igy ha a korabbi hozzaszolo ezen vett reszt, az nem AC. Csak sima tszt.

Egy adott feladattal kapcsolatos potencialt meri, es ezt a valaszaidbol, reakcioidbol le lehet szurni. Ha egy oktatora van szukseguk, de te nem mersz megszolalni, akkor nem mesz at. Ha betanulod a szoveget, akkor meg raadasul azt is jelentheti, hogy az illeto keszult (tehat eloadokent is valszeg fogsz keszulni) es ertelmesen eloadni a gondolataidat. Ugyhogy ha nem szolalsz meg, vagy halkan beszelsz, esetleg a vizsgaztatokhoz szolsz, holott nem ez volt a feladat, akkor igen, a betanult szoveges eselyesebb.

Ha pl. valaki ertekesitoi allasra palyazik, ott sem azt nezik, hogy sikeresen eladta-e a terrmeket az AC-resztvevo kolleganak, mert azon kivul, hogy eladtad, sokminden masra is figyelni kell, es ilyenkor a HR-es le tudja szurni a reakcioid alapjan, hogy a valo eletben mire lehet szamitani.

2016. jún. 20. 10:40
 6/6 anonim ***** válasza:
2-es vagyok, nem tudom rám gondoltál-e, mivel én írtam egyedül arról, hogy részt vettem ilyenen. Nem írtam, hogy 1 személyes szitu volt, igen többen nézték a reakcióimat. De volt olyan feladat, ahol egy emberrel beszélgettem, és volt olyan, ahol csoportosan kellett feladatot megoldani. Mindkét pozi, amit megpályáztam sima irodai aktakukac, semmi extra magabiztosság, beszélőke, csapatjáték nem kell hozzá. Meg is mondták, hogy azért ilyen interjú van, mert sok embert vesznek fel egyszerre, és ezzel időt spórolnak meg. Ugyanakkor egyáltalán nem hiszem, hogy ilyen munkára ez a legmegfelelőbb kiválasztási folyamat. Ahogy már előttem is írta valaki, potenciálisan jó jelölteket dobtak ki, mert nem voltak olyan tulajdonságaik, amelyek ahhoz a munkához nem is kellettek volna. Pl. intercompany analyst munkakörre jelentkeztem, korábban egy cégnél 2 évig csináltam, pontosan tisztában vagyok vele, hogy mit jelent, mit kell csinálni. Semmi olyat nem kérdeztek, aminek bármi köze lett volna a munkához, de kiszór, mert nem vagyok magabiztos, meg csapatjátékos. Ehelyett kérhetett volna mondjuk referenciát az előző munkaadómtól, megkérdezhette volna milyen munkafolyamatokat láttam el. Több értelme lett volna. De milyen büszkén feszítettek ott, hogy ők aztán mennyire okosak. Huszonegy-két éves szőke cicababa, halvány fogalma nem volt róla, hogy mit is jelent ez a munkakör, ahova szerinte nem vagyok alkalmas. Nevetséges. Ahol ilyen a kiválasztás, azt a céget én nem tudom komolyan venni.
2016. jún. 21. 22:44

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!