Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » A gazdag emberek tudatosan...

A gazdag emberek tudatosan választanak jól fizető szakmát vagy kivétel nélkül mind azt csinálja, amit a legjobban szeret és amelyben a legjobb?

Figyelt kérdés
Mindig kíváncsi voltam arra, hogy vajon az-az ember, aki havi szinten legalább 600-800 ezer forintot megkeres, az vajon annak idején tudatosan azért választotta az adott szakmát, mert már akkor tisztában volt vele, hogy ezzel sok pénzt tud keresni (egyébként nem nagyon érdekli)? Vagy a gazdag emberek többségére igaz-e az, hogy azért lettek gazdagok, mert a gyermekkori vágyaikat felnőttként ki tudták teljesíteni, örömet lelnek abban amit csinálnak és szenvedéllyel dolgoznak, ebből adódóan a szakmájukban is kimagaslanak? Ez csak azért merült fel bennem, mert én 20 évesen sem tudom eldönteni, hogy mi érdekel (tulajdonképpen semmi), viszont az informatikát választottam, ami számomra olyan, hogy megtanulom, valamit szeretek is benne, de összességében egyáltalán nem köt le és programozni kifejezetten utálok. Van még hozzám hasonló ember, aki nem azért tanul/dolgozik valamit, mert szereti, hanem csak a pénzért, esetleg még gazdag is lett utána?

2016. márc. 13. 08:53
1 2
 11/11 anonim válasza:

#4 De ha nem tudsz megélni belőle akkor teljesen nem is szeretheted. Nem lehet igaz így.

Az más kérdés ha "gazadag vagy" van pénzed bőven az nem biztos, boldoggá is tesz. Viszont nagyobb az esélye a boldogságnak mintha nélkülözöl, de "szereted amit csinálsz".

Sajnos a világ olyan, hogy anyagilag azért gazdag sok ember, mert rengetegen szegények, de ugye ez már más kérdés.

2022. jan. 25. 22:34
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!