Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Melyik Msc szak lenne a...

Melyik Msc szak lenne a legjobb választás?

Figyelt kérdés

Programtervező diploma után Msc-t tervezek. Mivel dolgozom, ezért kissé korlátozottak a lehetőségeim.

4 jelöltem van:

Pannon Egyetem - mérnökinfó

Csak szombaton van képzés, közel lakom Veszprémhez.

Dunaújvárosi Egyetem - gépészmérnök

Itt is csak szombaton van képzés, és Dunaújvároshoz is közel lakom.

Széchenyi Egyetem - mechatronikai mérnök

Itt péntek-szombaton van képzés, és 1 óra autóút Győr. Minden pénteken képtelen vagyok szabit kérni, nem tudom mennyit tudnék hiányozni.

Széchenyi Egyetem - villamosmérnök

Ugyanaz, mint a mechatronikánál.

Az utolsó kettő azért nagy szívfájdalom, mert a villamossal tudnék épületautomatizálást csinálni, a mechatronika pedig szívem vágya, robotika főként.

Viszont Veszprém közel van, és nem tudom, hogy mennyiben különbözik egy mérnökinfó a mechatronikától, vagy mennyivel kevesebb esélyem lenne azzal munkát vállalni.

Ti hogyan döntenétek? 3at jelölhetek meg, és csak 1re járhatok.

2016. jan. 13. 12:23
 1/10 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem mérnök infót, egy azért mert ez áll legközelebb a BSc diplomádhoz, kettő azért mert közel van és nem okoz gondot meló mellett csinálni, három azért mert egy programtervező-mérnök info duó teljesen jó páros és így is van esélyed robotikával foglalkozni ha pl. olyan céghez kerülsz.

Munkahelyed nem támogatja a dolgot? Mivel akkor a pénteki sulinap probléma megszűnne és nyugodtan mehetnél minden nap, elvileg az ő érdekük is hogy képezzenek, persze tudom hogy nem minden munkáltató így áll ehhez hozzá.

Megmondom őszintén a gépészmérnököt kicsit kevésbé értem mint lehetőséget, teljesen más egy programtervező gondolkodása szerintem mint ami a gépészethez kell. Nyilván vannak olyan ágai ahol kapcsolódhat és összefonódhat a kettő, de nem sok. Persze hátrányod ebből sem származna, de nagyon kicsi az esélye hogy olyan munkakörbe kerülsz ahol mindkettőt aktívan használod, mellesleg nagyon megszenvednél egy gépész msc-vel 0 előképzettséggel (mint ahogy én szenvednék egy programtervező képzéssel :D)

2016. jan. 13. 12:43
 2/10 anonim ***** válasza:
100%

Én gépészmérnökit kivenném.

Szerintem a legjobb választás a villamosmérnök lenne, tegnap rengeteget olvastam fórumon, ahol emberek leírják, hogy mit dolgoznak és mennyi fizetést visznek haza, nekem ez a szak nagyon kiemelkedőnek tűnt minden téren.

Mechatronika lenne nálam a 2. helyen, talán az összes közül a legérdekesebb szak, de ezzel egy picivel mintha korlátozottabbak lennének a lehetőségek (természetesen még így is nagyon jónak számítanának magyar viszonylathoz képest).

Mérnökinfó nálam a 3., de erről nincs is elég információm. Az tény, hogy az infósok nagyon nagyon kelendőek, de én sok helyen azt olvastam és ismerősöktől is hallottam, hogy az infós szakember értékét az adja, ha valami speciális tudással rendelkezik, amivel nagyon kevesen. Ez alapján nekem ez nehéz útnak tűnne, hogy olyan ismereteket sajátítsak el, amit nem is tud senki elmagyarázni adott esettben, mert például egy könyvből kell megtanulnom.

Szóval így mindent összegezve, szerintem villamosmérnökire menj, de a másik kettő sem lenne rossz választás.

2016. jan. 13. 13:40
 3/10 anonim ***** válasza:
100%
Egyértelműen mérnökinfó. Még ott is kellene tárgyakat pótolni. A többinél abban sem vagyok biztos, hogy meglenne a szükséges kredit, hogy felvételizhess.
2016. jan. 13. 16:27
 4/10 anonim ***** válasza:
100%

Villamosmérnökit nem javasolnám, még ha lehetséges, akkor sem. Kőkemény fizika, elektronika, automatika, digitális technika, villamosságtan, villamos energetika... Te semmi ilyesmit nem tanultál, de szerintem még a Maxwell egyenletek, a 3 fázisú hálózatok és az átviteli függvények is kimaradtak az életedből (pedig az legelemibb szint egy villamosmérnöknek).

Kb. mintha szabadbölcsészként szeretnél villlamos MSc-re menni. Nem mérnök BSc-ről mérnök MSc-re menni merész...

2016. jan. 13. 22:54
 5/10 anonim ***** válasza:
100%

Én is a mérnökinfót javaslom. Mechatronikától sokban különbözik és sztem a mérnökinfósoknak a mérnököknél is jobbak a munkaerőpiaci kilátásaik.

A 3 másikat sztem megkotlasz mire elvégzed, már ha egyáltalán tudsz rá jelentkezni. Feri leírta, mi a baj a villamosmérnök szakkal, gépész/mechatrón meg ismerni kéne műszaki rajzot, gépelemeket, mechanikát, meg még sok mindent, ami egy Bsc során előkerül.

Valószínűleg el tudnád végezni, de nem tudom mennyire lenne jó neked.

Picit eleve furcsállom, hogyan hoznád össze a munkád során ezeket az eddigi végzettségeddel.

A robotika miatt meg ne csüggedj, ipari robotokkal dolgozni sztem unalmas, minden más félével meg infósként v. hobbiprojektként is foglalkozhatsz.

2016. jan. 14. 23:24
 6/10 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat, a gépészt kiejtettem, illetve első helyre a mérnökinfót jelöltem, oda részben beszámít a programtervező.

Másodiknak a mechatronikát. Én nem ipari robotokkal szeretnék foglalkozni, hanem drónokkal és intelligens rendszerekkel. A mechatronika a leírás és elmondás alapján robotok, tehát a drón is benne van. A villamosmérnök pedig elvileg épületautomatizálást is tanul, ami egy intelligens ház alapja, és ez is érdekel. Így jöttek ezek a szakok, mert kapcsolódnak az informatikához, meg a mesterséges intelligenciához.

2016. jan. 15. 06:16
 7/10 anonim ***** válasza:
100%
Villamosmérnökin van az automatizáláson belül olyan szakirány / modul, hogy közmű- és épületautomatizálás, de értsd már meg, hogy jobb helyeken automatikából a megjelentek 80%-át kivágják, és ez csak egy tárgy. A 4 féléves MSc-t járhatnád négy évig, mire mindent bepótolnál. Mérnökinfó is necces, de ott talán több az átfedés.
2016. jan. 15. 19:48
 8/10 anonim ***** válasza:

Hát én őszintén megmondom, a mérnökinfón kívül a többit egyáltalán nem is értem, hogy jött ide.

[link]

Itt beírod az alapszakodat és kidobja mikre mehetsz. Egyáltalán nem jelenik meg a gépész, villamos és a mecha. Persze ettől függetlenül még jelentkezhetsz, csak lehet, hogy el sem sikerül ismertetni a krediteidet. Meg nem tudom hogy állsz, a fizikával meg a mérnöki tárgyakkal, de gyanítom sehogy, szóval felvételi alkalmával is pofán szívatnád magadat, meg ha fel is vennének, akkor év közben is, mert egy rahedli tárgyat kéne pótolnod.

Ugyan nem erről szólt a kérdés, de: proginfó vagy gazdinfó mester kiesik? Proginfó adná magát, a gazdinfó meg nagyon jól tudna kinézni a jelenlegi diplomád mellett.

2016. jan. 30. 17:54
 9/10 A kérdező kommentje:

Köszönöm utolsó a linket :)

A prog.infó mesterszakot azért nem akarom, mert abból már van egy diplomám. Tágítani szeretném az ismereteim, és kissé a robotok felé orientálódni a mérnöki szakkal.

Gazdinfó azért nem jött szóba, mert egyáltalán nem érdekel a gazdaság és a pénzügy, abban pedig az is van.

2016. febr. 1. 10:59
 10/10 anonim ***** válasza:

Tudom, hogy mar nem aktualis, de egyertelmuen mernokinfo.

(de ne a Pannonon inkabb BME-n, hidd el megerne)

2016. ápr. 25. 17:38

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!