Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Fizetés alapján hogyan sorolná...

Fizetés alapján hogyan sorolnád be az embereket?

Figyelt kérdés
Alsó,közép,felső osztály...

2016. márc. 9. 15:14
1 2 3
 21/25 anonim ***** válasza:

Látom vihart kavartam a "300-ból nincs nagy ház" véleményemmel.

Gondolom aki nem hiszi el, az közel sem keres ennyit. Régebben, amikor a minimálbért kereső édesanyám nevelt engem és a testvéreimet egy vidéki kisvárosban, én is azt gondoltam, hogy 150-200 ezer forint egyenlő a kacsalábon forgó palotával meg egy egész flottányi Audival.

Nem fogok győzködni senkit, nem kell elhinni, hogy a nettó 300 nem olyan nagy pénz. Kívánom, hogy keressetek ti is ennyit, éljetek boldogan a medencés villátokban, és száguldozzatok a Porsche-tokkal a körúton. Már ha tudtok.

Annyit azért kérdeznék, hogy aki nem keres, csak mondjuk 150-et, az hogy vett lakást, autót? Vagy anyu konyhájából írogatják, hogy 300-ból tutira aranyélet van?

2016. márc. 10. 12:02
 22/25 anonim ***** válasza:
51%

Alsó 120-ig, közép 120-250 között és felső 250 felett.

250 ezer forintból aki egyedül nem él meg hónap végéig, az valahol nagyon benézte.

2016. márc. 10. 12:13
 23/25 anonim ***** válasza:

Netto 300-bol szep haz, auto, nyaralasok? Aha.. :D

Abban az esetben igen, ha videken elsz es adva volt az ingatlan..

Egy BP-i atlag lakas berlese kb 100e+rezsi

Szoval ott tartasz, hogy elment 140e arra h van hol aludnod es netezned.. Maradt 160e arra h vegyel kajat, ruhat, tisztalkodo szereket, haztartasba szukseges dolgokat es eld az eleted(1-1 mozi, szinhaz barmi). Ezekre elmegy nagyon jo esetben a fele. Maradt 80ezred. Vki mondja el nekem h 80-bol h lesz szep nagy haz (30M min.) jo auto (2-5M) es tobb kulfoldi nyaralas? Evene ezt ha felre teszed akkor az szaros 800e HUF...

Az mas teszta ha ketten vagytok es oszlanak a koltsegek es mindket fel 3k felett keres. De akkor is csak egy normalis elethez eleg es ennyi.

Ha nincs egy adott ingatlanod vagy anyuci apuci segito keze hanem a valosagban vagy egyedul, akkor a 3k arra eleg h elkezd az eleted egyedul kb.

Ezert nem is gondolkodom pl olyan munkaban amivel ez alatt keresnek..

Tobbet keresek joval, de hogy nem sorolnam magam felso osztaly belinek az tuti..az egy masik kategoria teljesen.

Also: 0-170

Kozep: 170-700

Felso: 700 +

De sztem az adottsagok, ki honnan jon milyen a hatter..szinten befolyasolja az egesz kepletet..

2016. márc. 10. 12:43
 24/25 anonim ***** válasza:
22-es: senki nem állította, hogy 250 ezerből nem lehet kihúzni hónap végig, azt nem tudjuk megérteni, hogy hogyan lehet szerintetek ennyi pénzből házat venni. Szívesen látnék egy levezetését erről az elméletről, mert ezek szerint valamit nagyon rosszul csinálok... Albérlet 100 ezer, rezsi 40, BKV bérlet 10, kaja-tisztálkodás 40-50 és akkor még nem mentem el sehová, és nem vettem semmit az alap dolgokon kívül. Szerintetek mikor lesz saját lakásom?
2016. márc. 10. 18:38
 25/25 anonim ***** válasza:

Igazából itt szerintem nagyon sokan nem veszik azt figyelembe, hogy nagyon sokat számít az, hogy hol élsz meg hogy van-e olyan párod, akivel közös kasszán vagy.

Nettó 300 valóban nem sok, ha Budapesten lakást akarsz venni. Egy lepukkant 8. ker-es másfélszobás lakás 10 milliónál kezdődik. A havi albérlet 80 + rezsinél kezdődik, hát így tényleg baromi nehéz egyedül kijönni úgy 300 nettóból, hogy érdemben félre tudj tenni és belátható időn belül legyen lakásod... illetve egy putri lyukad.

Ha van egy feleséged, aki szintén havi 300 nettót visz haza, akkor az viszont már a fővárosban is elég jó, ugye nagyon sok költség nem kétszereződik meg ettől. 300+300-ból már lehet tervezgetni.

Ha valahol egy kevésbé preferált városban van egy munkahelyed, ahol megkapod a nettó 300-at, akkor akár egyedül vagy, akár nem, elég frankók a kilátásaid. Albérletet kb harmad annyiért lehet találni, a lakás/ház árak is töredékei a fővárosinak.

Ja és még egy dolog eszembe jutott: hány fele oszlik a fizetés. Egyedülálló ember 300 nettóval vidéken általában jó. De ha van még mellé 3 gyereke akiket egyedül nevel? Inkább az egy főre vetített jövedelmet kellene alapnak venni.

Na és akkor most elérkeztem a tényleges kérdéshez: 3 kategóriába akkor sem fogom tudni betuszakolni az embereket, ha fejre állok. Nem rég kezdtem a nagybetűs életet, pár éve még a szüleimmel és testvéreimmel éltem. Apám szakmunkás, anyám szellemi munkát végez de nem felsőfokú végzettséget igénylőt. Az együttes bruttó jövedelmük valahol 400-430 körül volt. Velem együtt 3 gyereket neveltek. Volt saját ház meg autó is, de az autót mindig használtan vettük és csak akkor cseréltük újabbra, ha már a halálán volt. Tehát átlagban ilyen 10+ éves autókra kell gondolni.

Nos ez alapján nem merném azt mondani, hogy szegények voltunk, hisz rengeteg ismerősöm van, akik sokkal rosszabb körülmények között élnek, és ha mi vagyunk az alsó osztály, akkor meg ők mik?

Viszont azt se mondhatnám, hogy középosztálybeliek voltunk. Más ismerőseimnél 4-5 évente új autó volt, külföldi nyaralások, esetleg nyaraló a Balatonon, stb. Viszont őket se mondhatom gazdagnak, hiszen azért annyival nem voltak előrébb nálunk, na ha meg ők a gazdagok, akkor minek hívjam azt, akinél 3-4 sportautó áll a garázsban és több háza is van?

2016. márc. 12. 01:51
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!