Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Fizetés alapján hogyan sorolná...

Fizetés alapján hogyan sorolnád be az embereket?

Figyelt kérdés
Alsó,közép,felső osztály...

2016. márc. 9. 15:14
1 2 3
 11/25 anonim ***** válasza:
49%
300nettóból nem telik házra, te miről beszélsz?:D
2016. márc. 9. 18:31
 12/25 anonim ***** válasza:
100%

"Engem is meglep, hogy 300k havi nettó alatt alsó osztálybelinek bélyegeznek embereket Magyarországon."

Ez nem megbelyegzes, legalabbis reszemrol, nem volt semmi lenezo benne.

2016. márc. 9. 18:53
 13/25 anonim ***** válasza:
74%
Hogy számoljátok ki a 300 nettóból a szép nagy házat, autót, külföldi utazást? :D Én nagyjából ennyit keresek és évente egyszer tényleg elmegyek külföldre. Ès ennyi. Ez a fizetés pontosan 3,6 millió egy évben, azaz egy alsó-közép kategóriás autóra futná egy év alatt, ha nem költenék mellette semmit. Szép nagy házra tehát 15-20 évig is gyűjthetek. Hitelt persze tudnék felvenni, csak ahhoz sem árt valami kezdőtőke. Ezek miatt egyet kell értenem az első hozzászólókkal, attól, hogy az átlag 150-ez keres, ennek a duplája sem elég alap dolgokra sem, mindössze kényelmesen el lehet vele lenni egy albérletben például...
2016. márc. 9. 19:41
 14/25 anonim ***** válasza:

nos, rengeteg ember van, aki nemhogy 300-at, a felét sem viszi haza havonta. Budapesten egy fogtechnikus 120 nettóval kezd. Tanár kap (diplomával) 150et, a bolti eladók, akinek fizetsz, jó ha 120-at kapnak. gyorskajáldában az emberek két műszakot tolnak, hétvégéket is, nettó 900 forintos órabérrel, az havi 140. Hotelmanager havi 170.

az ilyen besorolások lényege, hogy értelmezhető klönbségek legyenek az emberek között. 300 nettó nagyon jó keresetnek számít, ahhoz már tuti kell valami képzettség. én egyetemi diplomával kapok 270et. és a társadalomban sokkal kevesebb diplomás van, mint nem diplomás. Ráadásul sok nem is kap ennyit. pl a tanárok, stb.

2016. márc. 9. 21:37
 15/25 anonim ***** válasza:
A kategóriába sorolásnak szerintem nem az a lényege, hogy mennyiségileg egyező mintákat kapjunk. Egy 150 ezer Ft-ot kereső embernél csak kis mértékben él jobban az, aki 200-at visz haza. Aki itt húzta meg a felső határt, az úgy gondolja, hogy 200 ezer Ft-os fizetés hasonló életszínvonallal jár, mint a 2 milliós?
2016. márc. 9. 22:45
 16/25 anonim ***** válasza:

"300nettóból nem telik házra, te miről beszélsz?:D"

300 nettóból hiteltörlesztőre telik max, nem házra. A kettő között van egy kis különbség. Nem mindenki szeretne 20-25 évekre eladósodni. Ez a fizetés arra elég, hogy pár év kitartó spórolással annyi önerőt szedj össze, amivel már belátható időn belül visszafizethető hitelt kell csak felvenni.

2016. márc. 9. 22:47
 17/25 anonim ***** válasza:

0-80.000 Ft: Alsó osztály

80.001-160.000 Ft: Közép osztály

160.001 Ft felett: Felső osztály

Azért kategorizálnám így, mivel az első kategória éhen halni pont elég, ha az ember egyedül él, a második elég egy normális életvitelhez is akár, a harmadik kategóriába pedig nem tartoznak valami sokan (vagy csak én élek szegény környéken).

És bár ezt nem kérdezted, annyit hozzátennék, hogy én már azzal a 160.000 Ft-tal is vígan ellennék, amit a középosztály felső határának szabtam. Nem mondom, hogy havonta vehetek belőle luxusautót, meg Armani öltönyt, de ahhoz pont elég, hogy normálisan élhessek, és tudjak félretenni egy kis pénzt minden hónapban.

2016. márc. 10. 02:11
 18/25 anonim ***** válasza:
Dehogy tudnál félretenni 160 ezer Ft-ból...Nagyon elkeserítő, hogy annyira nem fizetik meg az embereket ebben az országban, hogy azt hiszik 160 ezer már egy jó fizetés.
2016. márc. 10. 07:31
 19/25 anonim ***** válasza:

"a második elég egy normális életvitelhez is akár,"

80-160 ezer? Nalam a normalis elet ott kezdodik, hogy nem kell beosztanod a penzed, a boltokban sem kell vadaszgatnod az akciokat es havonta legalabb 50 ezer marad.

160 ezerbol meg lehet elni meg bp-n is, de hosszu tavon eleg keserves lesz.

2016. márc. 10. 08:00
 20/25 anonim ***** válasza:
Középosztály az aki minden lakhatási költség kifizetése után, még rendelkezik annyi pénzzel, hogy szabadon és kényelmesen tudjon fogyasztásra költeni. Pl. Ruha, mozi, színház, étterem, utazás, hobbi. Ehhez ma MO-n minimum 200 ezer kell, de inkább 250. Tehát nálam: 0-200 alsó, 200-500 közép, és 500+ a felső.
2016. márc. 10. 08:43
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!