Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Ha egy (gyakornoki) pozíciónak...

Ha egy (gyakornoki) pozíciónak a kiírási dátuma pl. április közepe, akkor várhatóan mikor kezdik el keresni az embereket/mikor kezdik el telefonon felhívni az embereket?

Figyelt kérdés

Általában mi az az időtartam, amennyi időre kitesznek egy álláshirdetést? (Főleg gyakornoki pozíció érdekelne, pénzügy/HR/marketing/key accountant/stb gyakornoki pozíciókra gondolok.

Ha pl. 04.15-én tesznek ki egy álláshirdetést. Gondolom várnak 2-3-4 hetet is, amíg elég jelentkező összegyűlik, és csak utána kezdik el nézegetni az önéletrajzokat, vagy pl. már 1 hét után is nézik a beérkező önéletrajzokat?

Illetve még az érdekelne, hogy tapasztalat nélkül felvesznek-e.

Nem volt leírva az álláshirdetésbe, hogy elvárás a tapasztalat (igaz, az se volt ott, hogy pályakezdők jelentkezését várjuk)

Végzős hallgató vagyok a BGF-en (Gazdasági Főiskola) közgazdász a végzettségem. Kötelező szakmai gyakorlatunk van (min 600 óra) és szeretnék már júniustól (de legkésőbb június közepétől) dolgozni.

Kb. 20 helyre elküldtem a CV-m, többféle pozícióra is (pénzügy, marketing, HR, stb.) mert olyan specializáción vagyok, ami eléggé "általános" tehát mindenbe "belekóstoltunk" picit: többféle marketinges, piackutatás tárgyam volt, banki témában (garancia, váltó stb) úgyszintén több tárgyam volt, hitelkockázat-kezelés, ehhez hasonló.

De eddig 2 telefonhívás volt csak... több nem. A pozíció, amit nagyon szeretnék egy multi vállalatnál 04.15-én lett feltöltve, a vállalat honlapján van külön űrlap a jelentkezésre, és az van még odaírva hogy "elbírálás alatt".

A többi állás, amire jelentkeztem április végén-május elején lett feltöltve.

Szerintetek, ha 20 helyre elküldtem a CV-m (körülbelül 20, de ha ennyihez nem akkor 1-hez se...) az elég vagy még azért küldözgessek pár helyre?

2015. máj. 21. 12:24
 1/2 anonim ***** válasza:
Én a Tesconál vagyok, azt tudom, hogy a frissdiplomás gyakornoki programot február környékén szokták meghirdetni és szeptember 1 a munkakezdés ideje, a jelentkezési határidő meg valami április vége környéke.
2015. máj. 21. 12:26
 2/2 A kérdező kommentje:
Még annyit tudok erről a pozícióról, amit nagyon szeretnék (van a sales-en ismerősöm ennél a cégnél) hogy a mostani gyakornok 1-1,5 héten belül távozik a cégtől; neki a helyére keresnek embereket.
2015. máj. 21. 12:30

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!