Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Pinkérként reális ez a fizetés?

Pinkérként reális ez a fizetés?

Figyelt kérdés

Első munkahelyem, végzettségem nem ebből a szakmából van. Mivel még nem volt tapasztalatom, nem tudtam mit is kéne mondanom az interjún, mennyi fizetést szeretnék. Most nettó 80at kapok, csak kezdek rájönni mennyire nem elég semmire... Én hónap elején kapom a fizetésem, így a legnagyobb kiadást, az albérletet ebből fizetem, a párom nem havonta, hanem minden héten pénteken kapja a fizetését, így hónap közben abból élünk.

Az a gond, hogyha közbejön valami nagyobb kiadás, semmi nem marad a fizumból, sőt. Ha ezt a hónapot vesszük: kifizetem az albérletet ami kb 48ezer ft rezsivel együtt, most kell befizetnem az autó biztosítását, 22ezer. Tehát marad kb 10ezer ft, ami el ismegy telefon illetve internet számlára.

Abból a szempontból "jó" ez a fizetés, hogy most van holtszezon a panzióban ahol dolgozom, így ha egy hónapban 3 napot kell bemennem dolgozni, akkor is megkapom a 80at. Viszont nyárra, amikor szinte minden nap kell majd mennem, 100at ígértek, ebből a szempontból viszont nagyon kevés.

Aki esetleg ebben a szakmában dolgozik, vagy egyáltalán tudna tanácsot adni, megköszönném, mennyire reális vagy irreális ez a fizetés. Hosszútávon bizosan nem jó ez ami most van, ezt tudom. Csak én úgy vagyok vele, hogy örülök, hogy van munkám, amilyen nehezen találtam ezt is.

Dolgoztam külföldön is pár hónapot, lelkileg nagyon megviselt a távolság, így ott legközelebb úgy vállalnék munkát, ha legalább hétvégente hazajárhatnék.

2016. márc. 3. 10:20
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
64%
5-10 km-re teljesen felesleges autó mind a kettőtöknek ha ennyire rossz a fizu. Bicikli.
2016. márc. 3. 15:39
 12/20 anonim ***** válasza:
100%

Első vagyok: továbbra is azt tartom, hogy sajnos ez ma Magyarországon egy "normál" fizetés egy pincérnek. Jó, nyilván egy jobb étteremben többet keresnek, de egy kisebb forgalmú, átlagos helyen nem.

Barátnőm lánya nyáron a Balatonon 12 órás, pörgős munkára kapott nettó 100-at úgy, hogy még mellette 1-1 órát oda-vissza utazott.

A szakmában lévők azért nem válaszolnak, mert:1

1. - reggeltől estig dolgoznak

2. - kimentek külföldre

Van egy könyv, ami angol-német- magyar nyelven írja le a konyhai alapfogalmakat és a kevésbé ismert ételek neveit. elég sokat eladtam belőle a Vaterán és így alkalmam volt beszélgetni szakácsokkal, pincérekkel - volt, aki Írországig ment dolgozni :-)

Bocs, de az autón én is fennakadtam, csak én azért nem írtam, mert kitaláltam, hogy nyilván a munkába járáshoz kell. Aki ezt nem tudja megérteni, az még nem járt olyan környéken, ahol a legközelebbi kisvárosból du. 5-kor elmegy az utolsó busz a környező településekre és onnantól mész, ahogy akarsz... Vagy reggel 8-kor elmegy a busz és utána "rögtön" 12 órakor jön a következő...

Mivel még csak 5 hónapja dolgozol ott, én azt mondom, várd meg a nyarat, aztán majd meglátod, hogy mi hogy van, bejön-e vagy sem. Mindenesetre azt veszem ki a szavaidból, hogy nem hajtod agyon magad - arra viszont jó pénz a 80 ezer ft...

Az ingázás külföldre nem biztos, hogy jó megoldás, mert valahol hét közben is laknod kell, és még a hétvégi hazajárás mellé elviheti azt a plusz pénzt, amit megkeresel.

Az nem lehet megoldás, hogy a barátnődet Te viszed a munkába? Vagy most csak ötletelek, nem tudom, mi az eredeti szakmád, de ha van szabad időd, azalatt csinálhatnál valamit, amit aztán a panzióban eladtok (pl. fából egy emléktáblát vagy bármit, ami még a panziónak is reklámot hoz...)

2016. márc. 3. 15:56
 13/20 A kérdező kommentje:

Én vagyok a lány :) míg nem volt autóm, úgy csináltuk, hogy délelőtt bementem busszal, este pedig értem jött a barátom. Csak sokszor van olyan, hogy késő estig dolgozom, ő meg reggel 8tól 4ig, de van hogy 6ig fizikai munkát végez, így nem volt túl szerencsés, hogy utána még arra kellett várnia, hogy mikor végzek és jöhessen értem. Pláne szilveszterkor, amikor hajnali 2kor kellett jönnie. Meg a benzinpénz így is ennyi volt, mert az ő autóját kellett többet tankolni, nem esik útba neki az én munkahelyem. Ezért sem tud vinni még délelőttönként sem dolgozni, mert ő 8ra megy, én délre.

Köszönöm a választ.

2016. márc. 3. 16:15
 14/20 anonim ***** válasza:
27%

8-as vagyok.

Eddig sajnáltalak, hogy rosszul vagy fizetve, már nem.

Az a helyzet, hogy te nem olyanok válaszát vártad, akik rálátnak a dolgokra, hanem olyan választ vártál, ami igazol téged, hogy veled rútul elbánt a világ, és mindenki hibás, csak te nem.

Én is leírtam, hogy nem reális ez a fizetés, csak éppen én feltettem a kérdést, hogy nem benned van-e a hiba. Erre te kikérted magadnak, elkezdtél háborogni, hogy nehogymár. Ellenben a kérdéseimre, amik alapján esetleg segíteni tudunk volna, hogy mit tehetnél, nem válaszoltál. Így már legalább tudom, hogy te tehetsz arról, hogy keveset keresel, nem sajnállak többé.

Nem mondasz be 150-et az interjún, mert tudod, hogy annyit nem adnának? Akkor minek itt ez a kérdés, ha tudod, hogy nincs több fizu? Ebben az esetben pont reális neked az a 80 ezer, ennyit érdemelsz.

Nem kell téged eltartani, de kaját mégis a párod vesz. Nem érzed az ellentmondást?

Nem írtam, hogy ne dolgozz, de egy autót fenntartani, azért, hogy aztán egy rosszul fizető munkába járj vele teljesen ésszerűtlen. Pláne, hogy most meg kiderült, hogy 5-10 kilóméterről van szó. Ez a táv biciklivel 20-30 perc, robogóval (ami 2 liter alatt eszik és a karbantartása kb egy sövénynyíró szintjén van) meg mondjuk 15 perc. De nektek 2 autó kell erre. Az egyébként semmibe nem kerül, hogy rákérdezz a főnöknél, hogy kaphatnál-e utazási költségtérítést. Bár 10 kilóméteren kiröhögne ő is szerintem.

Nem tudsz még egy állást vállalni, mert nem tudod mikor hívnak be? Akkor ülj otthon a maradék idődben, keseregj és várd, hogy az öledbe hulljon az aranytojást tojó tyúk, de nehogy tegyél valamit a nehéz helyzeted ellen.

Egyébként, most, hogy megtudtad a 9-es válaszolótól, hogy ez kevés fizetés, már jobban érzed magad? Lett több pénzed, tudsz már ruhát venni, előrébb vagy? Nem? Na látod, akkor megérte feltenni ezt a kérdést itt.

2016. márc. 3. 16:19
 15/20 anonim ***** válasza:
62%
Én sem értem a két autót. Mi a jó répának? Egyikőtök 5 km-re jár könyörgöm. Vegyetek egy biciklit és egyik autót el lehet adni. Ez a táv bicajjal, kényelmes tempóban 15-20 perc. Vagy venni egy használt robogót bagóért, de ezt már más is írta.
2016. márc. 4. 00:48
 16/20 A kérdező kommentje:

Miért lenne elletmondás? Akkor a barátom részéről is ellentmondás, hogy én fizetem az ő lakhatását is? Gondolom az már nem, csak az, hogy neki kell venni a kaját, te jó ég. Nem tudom mi olyan igazságtalan ebben, hiszen megosztjuk a kiadásokat, én ezt fizetem, ő azt.

Az meg eszetekbe se jut, hogy nem csak munkába járáshoz kellhet az az autó, de mindegy. Felteszek egykérdést, és az a legnagyobb probléma, hogy miért van autóm. Mert szükség van rá, pont. Kíváncsi vagyok, ha nem írom bele a kérdésbe, hogy van autó, mibe kötöttetek volna bele. Részemről ennyi, szép napot mindenkinek.

2016. márc. 4. 07:37
 17/20 anonim ***** válasza:

Igen, és abba nem gondolsz bele, hogy ha nem lenne párod, akkor is laknod kellene valahol, és nem kerülne attól még fele annyiba az albérleted? Szóval azt ugyanúgy ki kellene fizetned, de attól még kajád nem lenne.

Azt meg te írtad, hogy csak a munka miatt van autód, szóval nem kell most magyarázni a bizonyítványt.

Egyébként meg ne haragudj, hogy segíteni akartunk, tessék, előveszem a "jófej" énemet, itt a válasz a kérdésedre:

Nem, ez nem reális fizetés, te szegény, sokkal többet kéne kapnod, júúj :( :( szomorúfeeej :'(

Remélem ettől most tényleg jobb lett neked. Szép napot.

2016. márc. 4. 09:07
 18/20 anonim ***** válasza:
100%
Ruhára nincs pénze, félre tenni nem tud, de a segge alá kocsi kell, kerül amibe kerül, mert kérem urak vagyunk!! :D
2016. márc. 4. 09:28
 19/20 anonim ***** válasza:

"Az meg eszetekbe se jut, hogy nem csak munkába járáshoz kellhet az az autó, de mindegy. "

Nem azt mondtam, hogy mindkét autót adjátok el. Bevásárolgatni elég egy is.

2016. márc. 4. 12:09
 20/20 anonim ***** válasza:
Amúgy én sem értem ezt a baromságot, hogy ezzel csesztetitek, hogy a párja tartja el... van amit a kérdező fizet, van amit a párja. Szvsz önállóan a saját fizetésükből valószínűleg egyikük sem tudna önállóan egy lakást/házat meg magát fenntartani, de ez nagyon sok emberrel van így.
2016. márc. 4. 13:08
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!