Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Pinkérként reális ez a fizetés?

Pinkérként reális ez a fizetés?

Figyelt kérdés

Első munkahelyem, végzettségem nem ebből a szakmából van. Mivel még nem volt tapasztalatom, nem tudtam mit is kéne mondanom az interjún, mennyi fizetést szeretnék. Most nettó 80at kapok, csak kezdek rájönni mennyire nem elég semmire... Én hónap elején kapom a fizetésem, így a legnagyobb kiadást, az albérletet ebből fizetem, a párom nem havonta, hanem minden héten pénteken kapja a fizetését, így hónap közben abból élünk.

Az a gond, hogyha közbejön valami nagyobb kiadás, semmi nem marad a fizumból, sőt. Ha ezt a hónapot vesszük: kifizetem az albérletet ami kb 48ezer ft rezsivel együtt, most kell befizetnem az autó biztosítását, 22ezer. Tehát marad kb 10ezer ft, ami el ismegy telefon illetve internet számlára.

Abból a szempontból "jó" ez a fizetés, hogy most van holtszezon a panzióban ahol dolgozom, így ha egy hónapban 3 napot kell bemennem dolgozni, akkor is megkapom a 80at. Viszont nyárra, amikor szinte minden nap kell majd mennem, 100at ígértek, ebből a szempontból viszont nagyon kevés.

Aki esetleg ebben a szakmában dolgozik, vagy egyáltalán tudna tanácsot adni, megköszönném, mennyire reális vagy irreális ez a fizetés. Hosszútávon bizosan nem jó ez ami most van, ezt tudom. Csak én úgy vagyok vele, hogy örülök, hogy van munkám, amilyen nehezen találtam ezt is.

Dolgoztam külföldön is pár hónapot, lelkileg nagyon megviselt a távolság, így ott legközelebb úgy vállalnék munkát, ha legalább hétvégente hazajárhatnék.

2016. márc. 3. 10:20
1 2
 1/20 anonim ***** válasza:
75%
Azt mondod, most holt szezon van és így is 80-at kapsz, akkor szerintem inkább örülj, mert ha bejön a szezon, akkor a fizetéshez gondolom még hozzájön a borravaló is.
2016. márc. 3. 10:26
 2/20 A kérdező kommentje:
Igen, azt kihagytam, hogy itt borravaló nincs, mert pl egy hétvégére eljönnek a vendégek, és ebédbél, vacsoránál, stb nem fizetnek, hanem amikor utaznak haza, a szállással együtt fizetik ki az összes fogyaszásukat is, legtöbbször bankkártyával. Borravalót eddig a lassan 5 hónap alatt 2 ember adott :)
2016. márc. 3. 10:30
 3/20 anonim ***** válasza:
62%
Engem az érdekelne, hogy ha 80-at keresel, miért tartasz autót?
2016. márc. 3. 12:30
 4/20 A kérdező kommentje:
Mert nincs normális buszközlekedés, úgy tudnék eljutni a munkahelyemre, hogy 2 órám lenne még a munkaidő kezdetéig, utána a következő busszal meg későn érnék oda. Párom se tud vinni, mivel a ő pont ellenkező irányba dolgozik mint én, és miközben ő reggel megy dolgozni, én általában délre. Míg nem volt autóm, neki kellett értem jönnie, volt hogy az éjszaka közepén, mert ugye akkor sincs busz. Én meg ezt nem fogom elvárni tőle napi szinten, hogy este 10kor értem rohangáljon. Tehát csak az odautam lenne megoldható busszal, de nem az, mivel az adott időpontban nem megy busz.
2016. márc. 3. 12:43
 5/20 anonim ***** válasza:
73%

Szóval ha jól értelmezem akkor két autótok is van, azaz mind a kettőtöknek 1-1??

Nem semmi, hogy ilyen kevés fizetésből ezt bírjátok.

2016. márc. 3. 13:47
 6/20 A kérdező kommentje:

Igen, mindkettőnknek kell az autó, nyilván nem azért van, hogy villogjunk vele. Mindkét autó 20 év feletti. Ha azt vesszük, hogy amíg nekem nem volt autóm és a páromnak sem lenne autója, eleve el sem tudtam volna vállalni ezt a munkát, a lehetetlen közlekedés miatt. Aki a vendéglátásban dolgozik, tudja, hogy sokszor kell éjszakába nyúlóan dolgozni, és ez nem megoldható autó nélkül.

De eléggé eltértünk a kérdés lényegétől...

2016. márc. 3. 13:53
 7/20 anonim ***** válasza:
75%
Nem olyan biztos, hogy eltértünk. Számold ki mibe kerül az autó. Ne csak a benzint!! Adók, biztosítások, az autónak az ára, szervizelések, vizsgáztatások, kopó alkatrészek rendszeres cseréje stb stb ne csapd be magad! Ha becsületesen kiszámolod akkor lehet(szinte biztos), hogy az jön ki, hogy jobban járnál, ha nem lenne autód hanem helyben dolgoznál a saját településeden minimálbérért vagy akár közmunkásként.
2016. márc. 3. 14:26
 8/20 anonim ***** válasza:
75%

3-as vagyok, köszönöm a lepontozást :)

Térjünk vissza akkor a lényegre: szerintem semmilyen munkáért nem reális ilyen keveset keresni, de sajna itthon ez van. Nem véletlenül volt nyáron ez a mizéria a Balatonnál is, hogy nem volt elég vendéglátós, mert nem akartak ennyiért szopni. De amíg elvállalja valaki ennyiért, addig nem is fognak többet fizetni érte.

Menj oda a főnökhöz és mondd neki, hogy te ebből nem tudsz megélni, nem vállalod ennyiért, adjon emelést. Hivatkozz arra, hogy még a borravaló lehetőségét is megvonják tőled ezzel az utólag fizetős rendszerrel, vagy legalább az utazásodat térítse meg, ha már tényleg muszáj emiatt autót tartanod.

Aztán vagy bejön, vagy munkanélküli leszel.

Egyébként, ha ennyire nincs más lehetőség, esetleg a költözés nem jöhet szóba? Akkor esetleg lenne több lehetőséged váltani, meg talán nem kéne a pároddal mindkettőtöknek ingázni.

Azért, hogy ne úszd meg további kötekedés nélkül: nem várod el a párodtól, hogy este érted menjen, de azt igen, hogy etessen, ruházzon, stb? Vagy hogy megy ez, ha a saját számításod alapján a fizetésed elmegy albérletre, kötelezőre, meg telefon és netszámlára, akkor miből eszel, miből tankolod az autódat és miből veszel ruhát, stb? Minek dolgozol egyáltalán, ha arra sem elég a fizetésed, hogy éhenhalj belőle? Nem másoktól kellene megkérdezni, hogy reális-e a fizetés, ha egyszer te is érzed, hogy ebből nem élsz meg. Inkább azon kéne gondolkodni, hogy mit tegyél ellene. Pl. milyen szakmád van? Miért nem abban helyezkedtél el? Próbáltad-e kideríteni, hogy a kollégáid kb mennyit keresnek? Ha csak napi 3 napot dolgozol, nem tudnál-e még egy állást vállalni a maradék időben? Vagy képezni magad? Stb, stb.

2016. márc. 3. 14:26
 9/20 anonim ***** válasza:
100%

Ez egyszerűen nevetséges pénz. Mondjuk ha tényleg most pár nap munkával keresed, akkor OK.

Nyáron, ha rendesen beindul a buli, akkor netto 100+borravaló már elmenne, persze nem tudjuk, mekkora lesz a forgalom, mennyit kell menned.

Én egyedül(se pultos, se semmi) voltam egy útszéli étteremben, napi 12-óra, nyáron napi 150-200 ezres konyha(nem drága hely!), és sokkal-sokkal többet kerestem.

2016. márc. 3. 14:47
 10/20 A kérdező kommentje:

Nehogy már ott lyukadjunk ki, hogy engem úgy kell eltartani... Nem tudom mit olyan nehéz megérteni abban, hogy én fizetem az albérletet, a saját autóm kiadásait, a saját telefonszámlámat, ő pedig az ételre ad pénzt, emellett ugyanúgy a saját kiadásait finanszírozza. Ruhát már nem tudom mióta nem vettem, úgyhogy ezt hanyagoljuk.

Minek dolgozom, ja biztosan jobb lenne, ha felmondanék, mert sz*r a fizetés, és akkor ott állnék munka nélkül, 0 forinttal, és ki tudja meddig tartana, míg új állást találnék. Akkor váltanék, ha lenne egy 100%os jobb lehetôségem a mostaninál.

Egyébként meg nem nagy távolságokról beszélünk, én 10 kmre dolgozom, a párom 5.

Másodállást meg nem tudom hogyan vállalhatnék úgy, hogy nem tudom előre, mikor kell dolgoznom az eredeti munkahelyemen. Van, hogy egy nappal előtte szólnak, hogy mennem kell, mert akkor jelentkeznek be a vendégek.

"De amíg elvállalja valaki ennyiért, addig nem is fognak többet fizetni érte." Nyilván nem fogok az interjún bemondani 150ezret, amikor magam is tudom hogy nem fizetnének annyit, kb a szakács kap ennyi fizetést nálunk.

Elsősorban olyanok válaszait vártam, akik ebben dolgoznak és van valami rálátásuk a dolgokra, utolsónak köszönöm.

2016. márc. 3. 15:01
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!