Milyen utat kell bejárni ahhoz, hogy újságíró legyek? (bőv. Lent)
Figyelt kérdés
Most 13 éves vagyok (lány, de ez nem számít). Úgy gondolom, ideje lenne elgondolkodni azon, mi legyek, ha "nagy" leszek. Érdekel a téma, imádok írni, szóval szerintem az újságírás tökéletesen megfelelne. A jegyeim szerintem egészen jók. Matekból eddig négyesre állok, de év végéig talán ki tudom javítani ötösre. Irodalomból, nyelvtanból és töriből is színötös vagyok. A többi tantárgyból inkább négyes, de nem hiszem, hogy kellene az újságíráshoz hatalmas fizika/kémia/stb. tudás. Viszont négyesnél rosszabb jegyem nincs! Eddig sem volt soha! Szerintem ez egész jó teljesítmény. Mit gondoltok, milyen út vezet az "álommunkám" felé? Köszi a válaszokat2016. márc. 2. 21:08
1/4 A kérdező kommentje:
Azt elfelejtettem leírni, hogy németet 7 éve tanulok + angolul is nagyon sokat tudok, bár ez nem tudom, mennyire befolyásolja a jövőmet, igaz, nem Mo.-n szeretnék majd élni inkább angol vagy német nyelvterületen :)
2016. márc. 2. 21:11
3/4 anonim válasza:
Azért még eléggé sokára jön el az idő, amikor döntened kell, és nagy eséllyel többször fog addig változni az elképzelésed, de azért leírom a lényegesebb dolgokat. A tantárgyak közül a magyarra, és legalább az egyik idegen nyelvre koncentrálj nagyon. Érettségi után valamilyen diplomát is érdemes szerezni (összességében mindegy, milyet). Ezen kívül ami még ennél fontosabb, hogy legyél nyitott, olvass sokat, legyél tájékozott az ország és a világ eseményeiről.
4/4 anonim válasza:
Attól függ, milyen minőségű újságíró szeretnél lenni. Gondolom nem a bulvár érdekel, éppen ezért szerintem a tanulás mellett a gyakorlatszerzés a legfontosabb. Meg persze a türelem, valamint a kapcsolatok kialakítása, mivel a jó helyekre elég nehéz bekerülni. Tanulj célirányosan (folyamatosan gyakorold a helyesírást), keress kapcsolati pontokat, gyakorlati helyeket (ezeket 3-4 éven belül el kell kezdened), és idővel megtalálhatod a kedvenc témáidat, amiben majd igazán jó leszel. Ha újságírónak készülsz, nem lehet elég korán kezdeni! :) Hajrá!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!