Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » A HR-t miért utálja a többség?

A HR-t miért utálja a többség?

Figyelt kérdés
vállalati HR, toborzó cégek "szakembereit" egyaránt ide értve.
2016. febr. 19. 17:45
1 2 3
 11/24 anonim ***** válasza:
100%

Mondok egy példát, hogy mit jelent a ránézésre bolond:

Egyszer hirdettünk egy állást, ahová kaptunk egy önéletrajzot, ami tele volt 1) Helyesírási hibákkal, 2) Olyan, (a témához nem kapcsolódó) könyvekkel, amit a jelentkező írt (tényleg), 3) Olyan (a témához kapcsolódó) projektekkel, amit nyilvánvaló, hogy a jelentkező nem csinált meg. Nem csatolt viszont diplomamásolatot és motivációs levelet, amit pedig kértünk.

Miután a HR visszaírt neki, hogy nem, a koma gyalázkodó levelet küldött az összes kollégának.

Elég nevetséges a feltételezés, hogy a HR csaj "pasizni" akar az önéletrajzokból. Arra ott a tinder, az sokkal gyorsabb.

2016. márc. 3. 15:27
 12/24 A kérdező kommentje:

aha...hát nekem az önéletrajzom rendesen meg van csinálva, jo iskolában végeztem, nem trükközöm az adatokkal.

MÉGIS elzavartak, hogy nem vagyok normális. Mert a HR kislánynak az volt a megérzése, hogy én nem vagyok kellemes személyiségű.

2016. márc. 3. 16:22
 13/24 anonim ***** válasza:
100%

Gondolom miután piacképes diplomával és kimagasló képességekkel rendelkezel, az önéletrajzod pedig jól meg van csinálva, ezzel a kis közjátékkal nem is törődtél, hanem helyette inkább elmentél máshová dolgozni.

Ja nem... Idejössz egy névtelen fórumra a feltételezéseiddel.

2016. márc. 3. 17:22
 14/24 A kérdező kommentje:
ugyis pofára megy minden.
2016. márc. 3. 17:36
 15/24 anonim ***** válasza:
100%

Nem akarok kiállni a HR mellett, mert sok helyen tényleg sajnos nagyon idióták vannak. DE! Az teljesen igaz, hogy nem a mérnökök, programozók, menedzserek fogják a sok önéletrajzot böngészni. Megadják hogy milyen szakember kell nekik, lehetőleg milyen végzettséggel, nagyjából egy életkor intervallumot is, és cső. A HR írjon ki állást, interjúztasson, és csinálja meg az első szűrést.

És hiába vannak ilyen rinyálós gyerekek, hogy "úgyis pofára megy minden", tényleg vannak olyan dolgok amiket eleve, 0 szakmai tapasztalattal ki lehet szűrni. Nyilván minden az adott munkától függ. Pl. egy lakatos esetében nem olyan nagy probléma, ha van 1-2 helyesírási hiba, és nincsenek nagy "projektek" felsorolva amiben részt vett. De egy mérnök esetében pl. én is egyből kiszórnám ha valaki rosszul összerakott, helyesírásokkal teli, vagy egyértelműen valótlan dolgokat tartalmazó önéletrajzot küldene. Sőt, le is cseszném a HR-es kislányt, ha ilyet továbbengedne..

2016. márc. 3. 18:37
 16/24 A kérdező kommentje:

oké, de nekem nincsen gond az önéletrajzommal, sőt, szerintem a felső 30%-ba tartozom a küllemét tekintve, a tartalom meg átlagos.

Engem azért dobnak ki, mert "valami nincs rendben"

nem mosolygok (össze-vissza állnak a fogaim), nem vagyok lelkes....én annak örülnék, ha nem a jofejségemet kellene bizonyitanom egy interjún (mert sajnos csak ezt kell), hanem a szakmai tudást, amiből meg rendelkezem annyival, amivel egy ilyen 350 bruttós állást meg lehet szerezni...csak ugye ha nincs jófejség, meg nyelvtudás (mármint nyeltudásban is csak azt nézik, hogy jófejségedet tudjad projektálni angolul), akkor nincs állás.

2016. márc. 3. 18:41
 17/24 anonim ***** válasza:
88%

Most akkor se idegen nyelven nem tudsz, és ráadásul még búvlb**ott bunkó pofával ülsz végig egy interjút, csak mert neked nincs kedved "jófejkedni"? De a 350 bruttós állás jár.

Nem is tudom miért nem lehetsz szimpatikus a HR-nek..

2016. márc. 4. 07:22
 18/24 A kérdező kommentje:

Ha tudnek nyelvet akkor a 500 brutto jarna.

Egyebkent jobban ertem az angol nyelvet reszeleteiben mint sok dumagep. Csak ugye inkabb legyen az ember gyors mint jo

2016. márc. 4. 07:56
 19/24 anonim ***** válasza:
100%
A hiba nem a HR-esben van kedves kérdező.
2016. márc. 4. 10:50
 20/24 A kérdező kommentje:
pedig de
2016. márc. 4. 10:52
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!