Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Te milyen stratégiával és...

Te milyen stratégiával és eszközzel juttatod majd a gyereked előnyhöz a többiekkel szemben?

Figyelt kérdés
Siker és jólét szempontjából..

2016. febr. 18. 18:09
1 2
 1/18 anonim ***** válasza:
57%

Eszköz, egyértelmű hogy pénz. Szerintem nincs is más alternatíva. Meg nyilván úgy nevelném fel hogy átadjam azokat az emberi értékeket neki, amiket én követek, hogy intelligens értékes ember válhasson belőle.

De mivel nagy valószínűséggel nem lesz gyerekem, így ezek csak elmélet szintű válaszok.

2016. febr. 18. 18:16
 2/18 A kérdező kommentje:
És fizetnél neki extra magánórákat? Taníttatnál neki valamilyen nyelvet, amit te választasz és látsz benne perspektívát? Vagy hegedülni/zongorázni taníttatnád magasabb szinten esetleg a sportolásába invesztálnál? Ilyesmikre gondolok. Vagy tudatosan nevelnéd fel inkább egy másik országban? Ilyenek.
2016. febr. 18. 18:21
 3/18 anonim ***** válasza:
80%
Ha szűksége van rá, akkor igen. Az angolt mindenféleképp próbálnám minél hamarabb taníttatni neki. Zene vagy sport, ha látnám hogy van rá ambíciója akkor biztos hogy támogatnám, de ha nem akkor nem erőltetném. Ha lenne annyi pénzem, akkor itt maradnék ebbe az országba.
2016. febr. 18. 18:32
 4/18 A kérdező kommentje:
Na jó, előző, ezekkel amiket leírtál előnyhöz semmiképpen sem juttatod a gyereked:( Ma már boldog-boldogtalannak angolt tanítanak már általánostól kezdve (van ahol angol dalokkal már óvodában is). Különleges terveket, stratégiákat olvastam volna szívesen.
2016. febr. 18. 18:35
 5/18 anonim ***** válasza:
72%
Én is angolt tanultam általánostól kezdve, meg még sokan mások is, még is tudok csomó olyan embert a kortársaim közül akik segghülyék a nyelvhez. Sajnálom hogy nem tudtam neked "különleges" tervekkel szolgálni.
2016. febr. 18. 18:39
 6/18 A kérdező kommentje:
Én is ismerek olyanokat, akik nem tudnak normálisan angolul, de ez nem változtat azon a tényen, hogy a felsőfokú nyelvtudással rendelkezők száma viszont irtó magas angolból...szóval ez már a mai világban Magyarországon nem elég. Sőt, majdhogynem már természetes alapelvárás.
2016. febr. 18. 18:42
 7/18 anonim ***** válasza:
78%
Nyilván az angol meg a német amit életébe leginkább hasznosítani fog tudni, szóval nem látom értelmét hogy mit tudom én szuahéli vagy óhéber vagy akármilyen más nyelvre oktattassam -amit valószínű soha nem fog hasz- csak azért hogy a saját presztízsem növeljem vele szülőként hogy nekem mennyire különleges a gyerekem...
2016. febr. 18. 18:55
 8/18 A kérdező kommentje:
Értem, megértettem. Nincs semmi extra ötleted.
2016. febr. 18. 19:01
 9/18 anonim ***** válasza:
85%

Általános hiba, amit elkövettek.

Először is a gyereket boldog gyermekkorban kell részesíteni.

2 nagyjából egyforma önéletrajzból a főnök melyiket fogja választani? Amelyik emberrel sokkal kellemesebb együtt dolgozni. Amelyik optimistább, pozitívabb, kedvesebb. És mindig is az ilyen emberek jutnak feljebb, és nem feltétlenül az eminens diák.

Szóval én semmiképp nem terhelném le extra órákkal, pláne,amíg kicsi.

Igaz, nekem 8 éves a lányom, és már engem is kerestek meg azzal, hogy angoltanítás, blabla. Mondtam, hogy nem kell. Még engem néztek hülyének. Majd megtanul angolul, ha stabilan ír-olvas az anyanyelvén. Addig meg felesleges.

Őszintén az angol óvodákat is hülyeségnek tartom. Betesznek oda 3 éves gyerekeket, akiknek nem elég az idegen környezet, elszakadás a szülőktől, még azzal is stresszelik őket, hogy idegen nyelvűek a dadák?! És mi pénzért, határtalan az emberi hülyeség, de komolyan!

Amúgy 2 idegen nyelvet fontosnak tartok én is. De nem kell már alsóban elkezdeni. Az lenne az ideális, ha magától jutna el odáig, hogy ez neki kell. Akkor meg persze finanszíroznám. Most meg járjon csak énekkarra meg rajzszakkörre.

2016. febr. 18. 19:20
 10/18 anonim ***** válasza:
84%
Kérdező ha neked az extra ötlet az valami haszontalan hülyeség, amivel a többi szülőnek vagizhatsz, akkor olyan tényleg nincs.
2016. febr. 18. 19:35
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!