Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Ugyanazért a pénzért és...

Ugyanazért a pénzért és munkakörért ti melyik beosztást választanátok inkább?

Figyelt kérdés

Egyik heti 5 nap 8 óra.8:30-17:00

Másikról annyit tudok hogy 12órás műszak. 3 nap munka 3 nap pihenő

2016. febr. 12. 17:47
1 2
 11/20 A kérdező kommentje:
így világos de amit te írtál példa az hülyeség olvasd el.de így okés
2016. febr. 13. 15:33
 12/20 anonim ***** válasza:

Aki itt értetlen, az Te vagy kedves Kérdező!

Egyetértek az előttem szólókkal, marhára nem mindegy a munkakör, de nekem más szempontok is fontosak lennének.

Egyrészt nagy különbség van, hogy a tűző napon kapálok vagy egy irodában végzek adminisztratív munkát 8 vagy 12 órában. Emellett mivel nekem pl. gyerekem is van, nem választanám a 3 műszakos munkarendet.

2016. febr. 13. 21:04
 13/20 anonim ***** válasza:

Naja! A tűző nap is mennyit számít!

Nekem meg még az is fontos lenne, milyen messze van. Mert pl. ha két óra oda és két óta vissza az út, akkor inkább jöjjön a 12 órás munkarend.

De az is számít, akarok-e egyáltalán hétvégén dolgozni, mert a 12 órásnál ez előfordul, mivel 3 nap munkát írtál 3 nap pihenővel.

De szerintem kár ilyeneket írni, mert látom, a kérdezőnek kissé beszűkült a gondolatmenete.

2016. febr. 13. 21:37
 14/20 A kérdező kommentje:
istenem gyerekek azt írtam hogy ugyanaz a munkakör.Erre írta az egyik válaszoló,hogy nem mindegy hogy gyári munka vagy adminisztratív.DE EZ HÜLYESÉG MERT ILYEN ELEVE NEM IS LEHETNE MERT TUDTOMMAL EZ A KÉT MUNKAKÖR NEM AZONOS,így amit írt hülyeség volt.
2016. febr. 15. 18:04
 15/20 anonim válasza:
Úristen te nagyon hülye vagy -.- igazuk van az előttem lévőknek
2016. febr. 15. 18:08
 16/20 anonim ***** válasza:

A kertünkben található fűszálnak több esze van...

Mindenki érti, hogy a 2 helyen ugyanaz a munkakör, csak az nem mindegy, hogy jelen esetben mi az a munkakör. Ha mindkét helyen kapálni kell a tűző napon, akkor valószínűleg elég belőle 8 óra egy nap, de ha egy klímás irodában ülve kellene szellemi munkát végezni mindkét helyen, akkor talán bevállalnám a 12 órát.

2016. febr. 17. 13:04
 17/20 anonim ***** válasza:

Tegyük fel, a munkaköröd gyalogosan kijáró postai alkalmazott lenne.

Tessék! Itt van 1 db, konkrét munkakör.......1db. Látod? 1db munkakör.

Te melyiket választanád? A 8 órás vagy a 12 órás műszakot?

Én elgondolkodnék:

- ha fogyni szeretnék, akkor talán a 12 órást választanám,

- ha ovis gyerekem lenne, akkor a 8 órást,

- ha 40 fokos hőség lenne, akkor a 8 órást,

- ha hétvégén programjaim lennének, akkor a 8 órást,

- ha sok ügyintézésem esik munkanapra, munkaidőre, akkor a 12 órást.

- ha naponta oda és vissza 4 órát kellene utazni, akkor a 12 órást.

Stb. stb.

Látod már? Nem mindegy egy halom minden, ki és miért és milyen munkakörben gondolkodik.

Megírnád, hogy ezt érted-e? Kíváncsi vagyok rá...

2016. febr. 17. 13:53
 18/20 anonim ***** válasza:

Apropó! Légy szíves a kijáró postai alkalmazott példát helyettesítsd be azzal a munkakörrel, ami a te fejedben van. Mindjárt megváltozik a gondolatmeneted, ha figyelembe veszed a körülményeidet, családi állapotodat, milyen messzi van stb. Az egyik példánál a 8 órát választhatnád te is inkább, a másik példánál a 12 órást inkább.

Ha Te azt mondanád, a konkrét munkakör csak ülős adminisztráció, akkor inkább a 8 órást választanám, még akkor is, ha oda-vissza 4 óra út lenne a munkahely.

Utoljára kérdem én, érted?

Érted, hogy mivel a kérdésedben nem írtál konkrét munkakört, akkor ennek a kérdésnek a megválaszolásával semmit nem érsz el, nem fogsz reális válaszokat kapni.

2016. febr. 17. 19:39
 19/20 anonim ***** válasza:

nem azért írom, hogy le legyek hurrogva, ez is egy vélemény.

Annyi mindentől függ ez a dolog, de szerintem akkor is az egyéni vélemény és hozzáálláson dől el. Tegyük fel, lazább irodai meló. h-p 8 óra és hétvége szabad, vagy 3 nap, 3 pihenő, de szombaton is kell menni.

Másik lehetőség, 8 óra az h-p és a 12 óra is csak hétköznap. Akármilyen helyzetben is, én a 8 órát választanám. Nekem a 8 is kimerítő, szeretem ha van pár szabad órám meló után, szabad hétvége stb. De ismerek olyat, aki azt szereti ha hétköznap el tud menni ügyeket intézni stb.

Egyéni felfogás kérdése.

2016. febr. 18. 12:03
 20/20 anonim ***** válasza:
Az esetek többségében pár helytől eltekintve inkább a 8 órást alkalmazzák az irodákban, esetleg néha 10. Ugyanúgy nem mindegy a kérdező által írt 3 nap munka, 3 nap pihenő, hogy mettől-meddig. Sok esetben gondolni lehet, hogy ez gyári munka, ott bevett szokás leginkább, de ott forgatják is, azaz 12 óra nappal és éjszaka is van. Ennek nem tudatában elég nehéz lehet a döntés. Mondjuk én az 5x8 órát választanám. Feltételezzük, hogy nappali 12 óra csak... akkor is az az érzés van bennem, ha a hétköznap 8-ban lehet ugyanazt megkeresni, akkor jobb, mint egy péntek-szombat-vasárnap kombó. Persze ügyintézés miatt jobb a 3+3, de többnyire már sok ügyet lehet intézni telefonon, illetve interneten keresztül. Gyereket lehet hozni-vinni, ha van. 12 órás műszak mellett mindig kellene vki, aki adott napokon elviszi, érte megy, tanul vele, stb. Régen csináltam 12 órás műszakokat, volt amikor váltva ráadásul, hogy éjszaka is. Nem elég, hogy a pénz se volt vmi jó, főnökség is kalap 💩 volt. A munka miatt az egész alvásom felborult, azért sokkal több pénzt várnék el, ha 12 órázni kéne, főleg ha váltóban, de szerencsére van választási lehetőség mindig és messze kerülöm az ilyen "lehetőségeket".
2023. márc. 1. 12:40
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!