Ugyanazért a pénzért és munkakörért ti melyik beosztást választanátok inkább?
Egyik heti 5 nap 8 óra.8:30-17:00
Másikról annyit tudok hogy 12órás műszak. 3 nap munka 3 nap pihenő
Aki itt értetlen, az Te vagy kedves Kérdező!
Egyetértek az előttem szólókkal, marhára nem mindegy a munkakör, de nekem más szempontok is fontosak lennének.
Egyrészt nagy különbség van, hogy a tűző napon kapálok vagy egy irodában végzek adminisztratív munkát 8 vagy 12 órában. Emellett mivel nekem pl. gyerekem is van, nem választanám a 3 műszakos munkarendet.
Naja! A tűző nap is mennyit számít!
Nekem meg még az is fontos lenne, milyen messze van. Mert pl. ha két óra oda és két óta vissza az út, akkor inkább jöjjön a 12 órás munkarend.
De az is számít, akarok-e egyáltalán hétvégén dolgozni, mert a 12 órásnál ez előfordul, mivel 3 nap munkát írtál 3 nap pihenővel.
De szerintem kár ilyeneket írni, mert látom, a kérdezőnek kissé beszűkült a gondolatmenete.
A kertünkben található fűszálnak több esze van...
Mindenki érti, hogy a 2 helyen ugyanaz a munkakör, csak az nem mindegy, hogy jelen esetben mi az a munkakör. Ha mindkét helyen kapálni kell a tűző napon, akkor valószínűleg elég belőle 8 óra egy nap, de ha egy klímás irodában ülve kellene szellemi munkát végezni mindkét helyen, akkor talán bevállalnám a 12 órát.
Tegyük fel, a munkaköröd gyalogosan kijáró postai alkalmazott lenne.
Tessék! Itt van 1 db, konkrét munkakör.......1db. Látod? 1db munkakör.
Te melyiket választanád? A 8 órás vagy a 12 órás műszakot?
Én elgondolkodnék:
- ha fogyni szeretnék, akkor talán a 12 órást választanám,
- ha ovis gyerekem lenne, akkor a 8 órást,
- ha 40 fokos hőség lenne, akkor a 8 órást,
- ha hétvégén programjaim lennének, akkor a 8 órást,
- ha sok ügyintézésem esik munkanapra, munkaidőre, akkor a 12 órást.
- ha naponta oda és vissza 4 órát kellene utazni, akkor a 12 órást.
Stb. stb.
Látod már? Nem mindegy egy halom minden, ki és miért és milyen munkakörben gondolkodik.
Megírnád, hogy ezt érted-e? Kíváncsi vagyok rá...
Apropó! Légy szíves a kijáró postai alkalmazott példát helyettesítsd be azzal a munkakörrel, ami a te fejedben van. Mindjárt megváltozik a gondolatmeneted, ha figyelembe veszed a körülményeidet, családi állapotodat, milyen messzi van stb. Az egyik példánál a 8 órát választhatnád te is inkább, a másik példánál a 12 órást inkább.
Ha Te azt mondanád, a konkrét munkakör csak ülős adminisztráció, akkor inkább a 8 órást választanám, még akkor is, ha oda-vissza 4 óra út lenne a munkahely.
Utoljára kérdem én, érted?
Érted, hogy mivel a kérdésedben nem írtál konkrét munkakört, akkor ennek a kérdésnek a megválaszolásával semmit nem érsz el, nem fogsz reális válaszokat kapni.
nem azért írom, hogy le legyek hurrogva, ez is egy vélemény.
Annyi mindentől függ ez a dolog, de szerintem akkor is az egyéni vélemény és hozzáálláson dől el. Tegyük fel, lazább irodai meló. h-p 8 óra és hétvége szabad, vagy 3 nap, 3 pihenő, de szombaton is kell menni.
Másik lehetőség, 8 óra az h-p és a 12 óra is csak hétköznap. Akármilyen helyzetben is, én a 8 órát választanám. Nekem a 8 is kimerítő, szeretem ha van pár szabad órám meló után, szabad hétvége stb. De ismerek olyat, aki azt szereti ha hétköznap el tud menni ügyeket intézni stb.
Egyéni felfogás kérdése.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!