Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Tényleg igaz, hogy egy OKJ-s...

Tényleg igaz, hogy egy OKJ-s képzés sem ér semmit?

Figyelt kérdés
Mindenhol azt lehet olvasni, hogy az OKJ képzés csakis s**gtörlésre való (vagy felvételinél + pont), de ez mindegyiknél igaz? Tehát nincs olyan OKJ-s képzés, amelynek a birtokában reális esélye lehet az egyénnek, hogy maximum fél éven belül az adott régióban (vagy akár külföldön) pályakezdőként el tudjon indulni a munka világában és gyakorlatot szerezzen később? Vagy ez az egész egy pénzlehúzós parasztvakítás és aki nem lesz diplomás az választhat a minimálbér és a külföldi csavargás között? Ezt csak azért kérdezem, mert egyetemistaként nekem az tűnt fel, hogy már boldog-boldogtalan (korábbi osztálytársaim, akik kettőig nem tudtak elszámolni), a legidiótábbak is diplomát szereznek (ráadásul nem is elsősorban bölcsész, hanem informatikai/közgazdasági területen), de mindenkinek így is pokoli nehéz az elhelyezkedése (kivéve persze azokat, akiknek protekciója van). Valaki pls világosítson fel, mi a szitu most a munkaerőpiacon Magyarországon (vagy akár külföldön) 2016-ban?

2016. febr. 12. 14:33
1 2 3
 21/29 anonim ***** válasza:
54%

Én nekem is van diplomám, és én egy diplomát nem mondanék olyan komolynak, hogy így fogalmazzak.

Sőt sok egyetemen simán vehetsz akár jogi diplomát is.

2016. márc. 24. 14:06
 22/29 anonim ***** válasza:
91%
Utolso, akar privatban irnal a sztoridtol? Azt tapasztalom, hogy meg kavehordonak es hatvakaronak is papirt kernek.
2016. márc. 24. 18:52
 23/29 anonim ***** válasza:
64%
Én szivesen írok bármiről is, csak szerintem komolytalan ez az ország. Igen, minden helyen ilyen papír olyan papír, én az Óbudai Egyetemre jártam és nekem személy szerint az a véleményem hogy komolytalan a felsőoktatás, vagyis inkább komolytalan még az alatta lévő "alapozó" oktatás is. Én ezt név nélkül mondanám, nem vagyok jó véleménnyel a főiskolákon és egyetemen oktató tanárokról. Sajnos az iskolai éveimről nekem negatív emlékeim vannak, rossz emlékek. Szerintem ami most folyik, azt így nem lehet.
2016. márc. 24. 19:44
 24/29 anonim ***** válasza:
64%
Még annyit hogy egyszer már a főiskoláról kijelentkeztem, de szüleim nyomására visszajelentkeztem és leállamvizsgáztam, mikor már érettségi után egy OKJ-s 2 éves bizonyítványom volt, most azt mondom sarkamra kellett volna állnom, hagyni az egész BSC képzést a fenébe, benéztem oda, megvolt a tapasztalatom, lelépni onnan.
2016. márc. 24. 19:46
 25/29 anonim ***** válasza:
79%

Vegre, hasonloan gondolkodik velem valaki.

Van egy haverom, a diplomat mar egy evvel eltolta, pedig csak irnija kene par oldalt deblusta. Kerdezem mi lesz belole ha leteszi, mihez fog ertene. Azt mondja nem.tudja, pedig real targyrol van szo. En ket evig bejartam de rajottem mast akarok, ami akkor meg nem.is volt igazan szakma, kifejezetten most sem tanitjak sehol persze papirt kernek belole....amikor nincs. Megbantam azt a ket evet, total mas erdekel meg ha mar akkor dolgoztam volna akar reszmunkaidoben, tobb lennek ma.

2016. márc. 25. 09:15
 26/29 anonim ***** válasza:
80%

Az meg már tényleg a vicc kategória, hogy pl. azt hallottam a BME-n, (Műegyetem) sok tanárnak nincs kedve magyarázni.

Én úgy lépnék le onnan mint a huzat.

Több értelme van szerintem elmenni a Starbucksba kávét főzni de most komolyan.

2016. márc. 25. 09:47
 27/29 anonim ***** válasza:
79%
Komolyan mondom bohóckodás ez az egész magyar iskolarendszer, a felsőoktatással együtt, az egész.
2016. márc. 25. 09:49
 28/29 anonim ***** válasza:
82%
Azt sajnalom csak, hogy egy csomo helyen valamiert jobbnak nezik, akinek van papirja, mintha erkolcsileg, emberileg jobb lenne. Akinek meg nincs, az eletkeptelenn. Plane hogy sok helyen nem kellene, de biztos nem.jartak meg golyataborban vagy egy.kollegiumban...
2016. márc. 25. 12:36
 29/29 anonim ***** válasza:
78%
Én az Óbudai Egyetemen végeztem mint biztonságtechnikai mérnök, a Bánkin, és komolyan mondom ott volt tapasztalható a legmagasabb szinten az úgy az egész országra jellemező idiotizmus.
2016. márc. 25. 14:04
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!