Jogosan von le a munkáltató a fizetésemből?
Jogos. Hiszen kárt okoztál. Ha benne is van a szerződésedben a felelősség kérdése, akkor meg pláne jogos.
Én nem értek egyet veled. Ha ügyvédi irodában dolgozol, akkor tudnod kéne, hogy ez milyen fontos volt.
Tájékoztatod a főnököt, hogy az ügyfél nem elérhető. Rágod az ügyfél fülét, hogy utalja át az összeget, vagy küldje be valakivel, nem kell megvárni, amíg hazaér. Vagy rágod a főnök fülét, hogy előlegezze meg az illeték összegét és majd ő elkéri az ügyféltől.
Ha meg ott volt 19-én a pénz, akkor az nem kifogás, hogy nem volt időd arra, hogy befizesd. Vannak este is nyitvatartó posták.
Szerintem felelőtlen voltál. Nem törődtél igazán azzal, hogy mi lesz.
Ha tudtad, hogy gond van és nem fogod tudni megoldani, akkor át kellett volna adnod másnak. De gondolom, a főnököd abban a hitben volt, hogy minden rendben, mert te elintézted.
Értem én, hogy sok volt a munka, de vannak olyan prioritások, amikor kvázi mindent le kell dobni és azzal az egy dologgal foglalkozni. Pl. mint ez is. Mert ennek volt határideje.
Nem tudom, ezzel milyen kár éri az irodát vagy az ügyfelet.
Nyilván az ügyfelet is lehet hibáztatni, hogy miért nem volt neki fontos annyira az ügy, hogy ne az utolsó pillanatra hagyja a befizetést.
A főnöködnek gondolom, még több a dolga mint neked, és ő meg úgy gondolta, hogy ezt te tartod fejben.
Jó tanács a jövőre: minden feladatot fel kell írni egy lapra, vagy be a naptárba! Amit elvégeztél, kipipálod. Így nem maradhat ki semmi sem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!