Megéri egy ilyen munkát elvállalni?
ha már titoktartásra köteleznek, akkor fizessék is meg azt!
Biztos nem vállalnám el!
Ugye?! :D
Nem semmi, hogy mindezt megtehetik. A fizetés, tudtam, hogy nagyon gyenge lesz, de gondoltam, belemegyek, több a semminél. Erre, már azzal kezdenek, hogy a munkahelyi tapasztalataimról tilos beszélni, ellenkező esetben kéthavi munkabérem bánja.
Pl.
"A Munkavállaló köteles a munkája során tudomására jutott üzleti titkot valamint a Munkáltatóra illetve a tevékenységére vonatkozó alapvető fontosságú információkat megőrizni. Ezen túlmenően sem közölhet illetéktelen személlyel, olyan adatot a munkaköre betöltésével összefüggésben jutott tudomására és amelynek közlése a Munkáltatóra vagy más személyre hátrányos következménnyel járna."
Ezen kívül, több pont is erről szól, másképp megfogalmazva.
Részlet:
"Ezen rendelkezés megszegése esetén a rendelkezést megszegő szerződő fél a másik félnek a Munkavállaló 2 havi átlagkeresetének megfelelő kártérítést köteles megfizetni."
És, ahogy mondtam, a munkaszerződés pontjainak többsége erről szól, csak másképp megfogalmazva.
Vannak olyan cégek, ahol nem beszélhetsz a munkádról senki másnak. Sőt, ha elmész tőlük, akkor ki is köthetik, hogy adott területen nem dolgozhatsz 6-12 hónapig is akár.
Ezek a cégek jellemzően rohadt sok pénzt fizetnek, és most tényleg sokra gondolj. Szerintem a te céged nem ilyen, szóval hajtsd el őket a pitsába :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!