Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Megéri egy ilyen munkát...

Megéri egy ilyen munkát elvállalni?

Figyelt kérdés
A munkaszerződés 30 pontjából 20 legalább arról szól, hogy a tapasztalataimat, fizetésem összegét (amit megértek a rendkívül alacsonysága miatt) titokban kell tartani, különben pénzbírság járhat a jó hírnév megsértéséért, stb. Most egy ilyen munkaszerződés után mire számítsak? Nem szeretnék a munkahelyről beszélni, hogy milyen munkakör... 90 nap próbaidőm van, azalatt indokolás nélkül felmondhatok. Szüleimmel élek, egyelőre, suli mellett szeretném, de egyre inkább azon töröm a fejem, hogy keresek egy másikat, még ha nehéz is lesz és felmondok. Ezen kívül, a sok titok, hogy többet is dolgoztatnak, mint a törvényileg előírt, szóval...

2016. jan. 31. 11:51
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
59%
Nem. Abban sem vagyok biztos, hogy egy ilyen munkaszerződés szabályos-e.
2016. jan. 31. 11:52
 2/14 A kérdező kommentje:
Mi is épp ezt beszéltük az itthoniakkal. Végül is, rákényszerülve nem vagyok, hogy dolgozzak a tanulmányaim mellett is, de mindenképp a saját dolgaimat én szeretném finanszírozni.
2016. jan. 31. 11:56
 3/14 anonim ***** válasza:
77%

ha már titoktartásra köteleznek, akkor fizessék is meg azt!

Biztos nem vállalnám el!

2016. jan. 31. 12:17
 4/14 A kérdező kommentje:

Ugye?! :D

Nem semmi, hogy mindezt megtehetik. A fizetés, tudtam, hogy nagyon gyenge lesz, de gondoltam, belemegyek, több a semminél. Erre, már azzal kezdenek, hogy a munkahelyi tapasztalataimról tilos beszélni, ellenkező esetben kéthavi munkabérem bánja.

2016. jan. 31. 12:30
 5/14 anonim ***** válasza:
59%
Azért ez a munkahelyi tapasztalatok rész nem teljesen tiszta. Mert nem mindegy, hogy a használt technológiákról nem beszélhetsz - ez teljesen rendben van- vagy arról, hogyan bánnak veletek, fizetetlen túlórák, stb. Az utóbbi legkevésbé sincs rendben.
2016. jan. 31. 12:32
 6/14 A kérdező kommentje:

Pl.

"A Munkavállaló köteles a munkája során tudomására jutott üzleti titkot valamint a Munkáltatóra illetve a tevékenységére vonatkozó alapvető fontosságú információkat megőrizni. Ezen túlmenően sem közölhet illetéktelen személlyel, olyan adatot a munkaköre betöltésével összefüggésben jutott tudomására és amelynek közlése a Munkáltatóra vagy más személyre hátrányos következménnyel járna."

Ezen kívül, több pont is erről szól, másképp megfogalmazva.

Részlet:

"Ezen rendelkezés megszegése esetén a rendelkezést megszegő szerződő fél a másik félnek a Munkavállaló 2 havi átlagkeresetének megfelelő kártérítést köteles megfizetni."

És, ahogy mondtam, a munkaszerződés pontjainak többsége erről szól, csak másképp megfogalmazva.

2016. jan. 31. 12:36
 7/14 A kérdező kommentje:
Illetve, az is alá lett irattatva velem, hogy nem fogom igénybevenni a 14 nap egybefüggő szabadságot, mert ők azt nem tudják kiadni...
2016. jan. 31. 12:37
 8/14 anonim ***** válasza:
30%
Tisztázzuk, ezt te már aláírtad?
2016. jan. 31. 13:54
 9/14 A kérdező kommentje:
Igen, de az is hozzátartozik, hogy 90 nap próbaidő alatt azonnali hatállyal felmondhatok.
2016. jan. 31. 14:19
 10/14 anonim ***** válasza:
60%

Vannak olyan cégek, ahol nem beszélhetsz a munkádról senki másnak. Sőt, ha elmész tőlük, akkor ki is köthetik, hogy adott területen nem dolgozhatsz 6-12 hónapig is akár.

Ezek a cégek jellemzően rohadt sok pénzt fizetnek, és most tényleg sokra gondolj. Szerintem a te céged nem ilyen, szóval hajtsd el őket a pitsába :D

2016. jan. 31. 14:39
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!