Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Mit lehet tenni 40 sikertelen...

Mit lehet tenni 40 sikertelen állásinterjú után?

Figyelt kérdés
Jogász vagyok.

2016. jan. 27. 14:24
1 2 3
 11/25 anonim ***** válasza:
15%
Ne támadj, mert én sem támadtalak. Ahhoz hogy teljes legyen a képünk rólad és használható tanácsot tudjunk adni, eléggé fontos információ az hogy hol szerezted a jogász diplomádat. Ha te ezzel nem akarsz szolgálni, akkor mi nem tudunk segíteni.
2016. jan. 29. 22:39
 12/25 anonim ***** válasza:
100%

Én is jogász vagyok, és szerintem nem igazán számít az, hogy ki hol végzett.

Kérdező: Mihez értesz (jogterület)? Csináltál valami extrát az egyetem alatt? Milyen nyelven tudsz? Esetleg már dolgoztál is idegen nyelven? Tanultál külföldön?

2016. febr. 1. 16:15
 13/25 A kérdező kommentje:

"Mihez értesz (jogterület)?"

Mindenhez.

"Csináltál valami extrát az egyetem alatt?"

Nem.

Milyen nyelven tudsz?

Német, középfok.

Esetleg már dolgoztál is idegen nyelven?

Nem.

Tanultál külföldön?

Nem.

2016. febr. 1. 16:44
 14/25 anonim ***** válasza:
74%

Mindenhez. (= semmihez igazán)

Nem. (Akkor mivel töltötted az időd?)

Milyen nyelven tudsz?

Német, középfok. (A középfok nem nyelvtudás.)

Esetleg már dolgoztál is idegen nyelven?

Nem.

Tanultál külföldön?

Nem.

Kérdező, veled az a baj, hogy egy olyan piacon versenyzel, ahol rajtad kívül még sokszáz ember. Ez a jogi piac alja (a prémium melókhoz 99%-ban nyelvtudás kell), és a tömegből semmiképpen nem tudsz kiemelkedni.

Sajnálom

2016. febr. 2. 10:15
 15/25 QUOVADIS1111 ***** válasza:
90%

1. a következő sikertelen interjú után próbálj rákérdezni az interjúztatótól mi volt veled a gond. Jelezd hogy fejlődnél és sokat segítene ha elmondaná.

2. igényes, rövid-tömör önéletrajz, pár soros kísérőlevéllel. Csak az állás szempontjából releváns infókkal

3. interjúra pontosan érkezve, decens tiszta ruha, visszafogott megjelenés. Szelíd mosoly. Ne remegj, láthatóan ne izgulj (ha nem megy, javaslok egy fél szem nyugtatót). Kérdésekre tömören, érthetően válaszolj. Közhelyeket kerüld. Pl azt hogy minden jogterülethez értesz - olyan nincs. Nézz utána, mivel foglalkozik a hely ahova jelentkezel, nézd át előtte a releváns joganyagot. És mondd hogy ez érdekel leginkább, de szívesen tanulsz, szerzel tapasztalatot más területen is.

4. Nem írtad van-e bármilyen gyakorlatod. Ha nincs, menj el ingyen gyakornoknak valahova ahol tapasztalatot gyűjthetsz. Utána nem 0 gyakorlattal indulsz. 1 hónapig nem halsz bele ha ingyen dolgozol és nem hinném hogy ne lehetne ilyen helyet találni.

5. Ha semmi nem segít és megengedheted magadnak, menj el trénerhez.

2016. febr. 2. 15:47
 16/25 A kérdező kommentje:

Nem. (Akkor mivel töltötted az időd?)

Az egyetem olyan nehéz volt, hogy semmi extrára nem maradt erőm.

2016. febr. 4. 13:11
 17/25 anonim ***** válasza:
88%
Én is jogász vagyok, otthagytam a pályát, mert nem vettek fel a közszférába, ahová vágytam, sőt még interjúra se hívtak be soha. Most már csak hobbi szinten érdekel. A nyelvtudásomból élek.
2016. febr. 4. 17:41
 18/25 anonim ***** válasza:
100%

Mindenhez."

Aki ilyet mond, az konkrétan nem tud semmit!

Én ügyvéd vagyok, nemrég kezdtem, szóval még emlékszem a jelölti évekre, és arra is, hogy bizony: nem könnyű az álláskeresés. De!!!

Olyan nincs, hogy "mindenhez" értesz! Mi az érdeklődésed? Polgári jog? Büntetőjog? Közigazgatás? Munkajog? Micsoda??? Valami biztosan megfogott az egyetemen, míg más területet nem szerettél annyira!!!

Hol keresel? Jelölti állást? Fogalmazóit? Közszféra? Mindenhova megfelelő önéletrajzot adsz be? (Sok helyen - szerintem sajnos - elvárják a törvény mellékletét képező mintát... ha nem azt adod be, meg sem nézik!)

Ápolt vagy, jó megjelenésű? Felkészülten mész az interjúkra?

Amióta végeztél, karban tartod a tudásodat? Nem dolgozol, tehát felejtesz, ha nem tanulsz tudatosan. Új Ptk, változások?

Érdeklődő és lelkes vagy? Egyáltalán: szereted a szakmád?

Nyelvtanulás? Fejlődés? Angol? Németet felhozni??

2016. febr. 4. 20:30
 19/25 anonim ***** válasza:
63%
Állásinterjún is ezt válaszolod arra a kérdésre hogy hol végeztél? Meg ott is besértődsz, hisztizel, meg kamuzol össze-vissza?
2016. febr. 13. 12:30
 20/25 anonim ***** válasza:
39%
Látszik, hogy a komoly kérdésekre nem is válaszol. Vagy kamu volt az egész kérdés, vagy a Kérdező tényleg abszolút alkalmatlan a pályára...
2016. febr. 13. 12:33
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!