Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Itt a tervem hogyan legyek...

Itt a tervem hogyan legyek DOLLÁRmilliárdos. Tippek?

Figyelt kérdés

16 éves vagyok.

Elemeztem honnan kerültek ki az elmúlt pár évben a dollármilliárdosok, és a többségük Szilícium-völgyben kezdtek startup céget az egyetem alatt vagy utána...

És a környéken végeztek... Stanford vagy San Jose Egyetem... A többi állítólag büfé-ruhatár főiskola...

Szóval az a tervem, hogy ez a kettő közül megyek valamelyikbe, ahova felvesznek... aztán a Szilícium-völgyben lévő multiknál (facebook,google stb) gyakorlati állásokat töltök be, felszívom magam a gyakorlati helyemen meg a suliban is tudással és céget alapítok a suli után kicsivel, amit befektetők megtámogatnak, milliárdos leszek és kész. Ez a tervem.

Igaz jó lenne egy nagyon jó fizetés is, de mindig nagyon gazdag akartam lenni, jachtok, magángépek, sportkocsik, luxusházak a világ üdülőparadicsomjaiban, modell barátnők meg ilyenek..

Csak egy a baj, hogy baszott drága...

Jelenleg a Stanfordon 14,728 dollár a tandíj egy évre.

Honnan szerezzek pénzt?

A másik, hogy matekból, infóból, angolból kitűnő vagyok.

A négyzetgyökfüggvény, négyzetgyökvonás, másodfokúra visszavezethető egyenletek stbstb amiket most veszünk nem kihívás, az infóról nem is beszélek (MS Office lol... php programozást gyakorlom már itthon meg a html-t is gyakorlom)

Youtubeon néztem fősulis matekot és értettem! Sokkal érdekesebb és gyakorlati haszna is van nem úgy mint ezeknek, ezekkel még egy kiló krumplit se tudok venni!

Viszont az irodalmat utálom.

Beszóltam egyszer a tanárnak, hogy nem bölcsész akarok úgyse lenni azóta szívat. Hármas az átlagom, de szoktam kapni kettest is, van hogy egyest is...(egész jó gimibe járok amúgy). Ott minden jegyet figyelnek, ha mondjuk Computer Science-re jelentkezek, vagy csak a matek-infót? (az lenne a logikus)

Egyszerűen nem érdekel, hogy bedrogozva meg bebélyegezve mit írtak, aztán belemagyarázzuk hogy a költőnek milyen érzelmei voltak meg milyen költői eszközöket használt bla bla..

2016. jan. 12. 21:21
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:

Hát, én nem tudom te milyen Forbes listát olvasol, de az újoncok közül én csak egy Renzo Rosso nevű csókát látok, az is a divat-iparban nyomul.

Én nem milliárdos csak milliomos vagyok, és nem dollárban, hanem forintban, de annakidején én nem online álmodoztam, hanem a kidolgozott üzleti tervemmel és belsőépítészeti tervemmel jártam a bankokat, hogy ki ad hitelt (1990-es évek) Nem adott egy bank sem internet kávézóra 16 PC-vel. Na, akkor elkezdtem tárgyalni a nagy számítógép kereskedő nagykerekkel. És végül az egyik 10 hónap részletre hajlandó volt a gépeket leszállítani. A berendezést meg a helyiséget családi kölcsönökből fedeztük. Az első 6 hónapban minimum 10-szer módosítottuk a nyitva tartást, állandóan alkalmazkodtunk a piac elvárásaihoz, beszereztük a kedvenc multiplayer játékokat etc. etc.

Szóval álmodozásra nem maradt időnk...

2016. jan. 13. 14:45
 12/21 A kérdező kommentje:

Ugyan már...

Google, apple minden nagy tech vállalat ott nőtte ki magát, nem véletlenül készült szilícium-völgy címen sorozat az HBO-n.

A mostani fiatalok akik most futottak be hol kezdték? Snapchat alapítók? (Stanfordon ismerkedtek meg) Whatsapp? Dropbox? Uber? Airbnb? Ubiquiti? ezek mind milliárdosok, plusz még a pár tíz-százmilliós vagyonnal rendelkező emberek, akikből még több száz lehet és akik ezeken a listákon nincsenek is rajta.

keress rá a témára ha érdekel, rengeteg cikk van róla.

2016. jan. 13. 15:40
 13/21 anonim ***** válasza:
91%

Jót mosolyogtam a kérdéseden kedves Kérdező, de nem rossz indulatból.:)

Nézzük egy kicsit reálisabban a leírtakat.

Az egyetemekkel, ahogy korábban is írtak, nem feltétlen ez a kettő vezet a 'siker' felé, és jó ha tudod, hogy az egyetemeken csakis a stabil alapokat(!) kapod alapképzésen, ami mellett rengeteg projekt/labor munkát, előadást, és gyakornoki munkát kell vállalnod még több otthoni munkával. - Egyrészt kellenek a kapcsolatok, kell referencia, és hogy 1 szűk részen jó legyél. -

Azontúl, mivel nem magyar felsőoktatási intézményeket neveztél meg, gondolom számolsz azzal, hogy a minimum erős B2 angol (nagyon-nagyon jóindulattal), de inkább C1 -esetedben- angol nyelvtudás szükséges.

Én (papíron) B2-vel jöttem ki külföldre tanulni, de rengeteg szótárazás, egyéni oktató megkeresés, és + idő volt amíg megértettem az anyagot.

Azontúl, tartózkodási engedély, vízum, ilyesmi ahogy már előttem is említették. Kifejezetten az USA-ba nem osztogatják csak úgy a zöld kártyát, + van egy procedúrája (igazolnod kell x összeget, hogy miből fedezed magad, + bérleti/lakás szerződés + insurance + társai.. Ezek is mind pénz, és nem is kevés.)

És még mindig ide, hogy ez esetben a tanulmányi díjat, lakás árát, közlekedés árát, tisztálkodás árát még nem számoltuk. Ja, és még nem is ettél.:|

Ami a tárgyakat illeti.

Készülj arra, hogy sokkal nehezebb angolul vizsgázni és tanulni. Rengeteg plusz idő.

Infóból nem Excel és Word lesz a tananyag, hanem cryptography and data security vagy Design Patterns, és különböző software development kurzusok (+ persze discrete math és a többi szépség).

Ami azt illeti, irodalmat, azon belül magyar irodalmat tényleg speciel itt én nem tanulok:D, de vannak 'trash tárgyak', amik hasonlóképp nem relevánsak, de attól tudni kell őket.

Ami a felvételi eljárást illeti, ország függő kategória, de ez is pénz és rengeteg utánajárás.

Persze nem lehetetlen, de ha leszummázod itt csak a hozzávetőleges összegeket (és pár apróságot kihagytam azért, mint repjegy, irataid fordítása, kezelési költségek, bla-bla..) akkor egy elég horribilis számot fogsz kapni.

Persze így is nekilehet vágni, de ennél vannak szerintem okosabb, és sokkal gazdaságosabb megoldások. Talán nem feltétlen a fenti két egyetemre, de ha otthon mozogsz a szakmában, úgyis lesz helyed a világban.

Köszöntem a figyelmet.:)

- B

2016. jan. 13. 17:13
 14/21 anonim ***** válasza:
83%

Szep meg jo amiket le irtal, csak kicsit el vagy kesve. Ez sajnos nem ugy megy ahogy gondolod. A tehetseges vagyok es kemenyen tanulok majd az egyetemen es programozo leszek dologgal az a baj, hogy igy egy ATLAGOS programozo leszel.

Egy Google kaliberu ceghez bekerulni az atlagos programozoknak lehetetlen, ok a legjobbak kozzul is ki valogathatjak a legjobbakat. Semmi szukseguk az atlagos culagerekre.

Na de akkor itt egy kis megmerrettetes, hogy lasd mire vagy kepes: [link]

Innen toltsd le a OKTV programozás kategória 3. fordulojat es adjal minden feladatra egy optimalis megoldast. Ha igy 16 evesen erre kepes vagy, akkor talan valoban van egy halvany eselyed arra, hogy Google gyakornok legyel. (nem milliardos annak semmi koze ehez)

Ahoz hogy legyen egy startupod nem kell jonak lenned semmibol. Kell egy jo otlet (amit te talasz ki vagy el lopod mastol, stb...), nem art ha legalabb egy atlagos programozo vagy hogy osssze tud takolni (de inkabb Hardware mernok mivel mostanaban inkabb kutyuket keszitenek a startupok). A lenyeg hogy legyen jo a marketinged es talalj par marhat aki beszal par millio dollarral.

2016. jan. 13. 19:33
 15/21 anonim ***** válasza:

Akikről te beszélsz az már mind az átlagosnál tehetősebb volt az egyetem előtt is. Erről sose írnak, hogy szebb legyen a sztori, de például Zuckerberg is a Harvard-ot hagyta ott, ahol félévente 50ezer dollár a tandíj. A szülők megtehették hogy olyan helyre küldjék a gyereket, de azt is megtehették hogy nem gond ha ott hagyja.

A sportkocsi, luxusház, modell barátnő is mese, egyáltalán nem ez a tipikus. A Szilícium-völgyi milliomosok nagyrészéről egyáltalán nem mondanád meg hogy mennyi pénze van.

A programozással jól lehet keresni, de csak a pénzért nem érdemes foglalkozni vele.

Aokat elmond a személyiségedről az hogy az irodalmat utálod. A programozáshoz jó elemző készség kell, sokkal-sokkal elvontabb szinten kell tudni gondolkodni hozzá, mint egy vers elemzéséhez. Ha pedig neked már ez is nehezen megy (ha könnyen menne, akkor nem utálnád, ez egyértelmű), akkor a programozás sem fog igazán jól menni, legalábbis nem olyan szinten hogy milliókat keres vele.

2016. jan. 16. 20:37
 16/21 anonim válasza:

Üdv!

Köszönöm mindenkinek a választ, van amivel egyetértek van amivel nagyon nem, de nincs kedvem vitába szállni ezekkel.

Viszont további válaszok nem érdekelnek, mert tiltottak az oldalról, ezt a felhasználót most csináltam.

Ha próbáltok nekem privátüzenetet küldeni ki is írja:

"Sajnos a felhasználónak nem tudunk üzenetet továbbítani (nincs ilyen felhasználó vagy már törölte regisztrációját vagy letiltásra került a fiókja)!"

Ez az egyetlen kérdésem volt, nem válaszoltam semmi más kérdésre, nem küldtem senkinek még privátot sem, aki nem hiszi, annak odaadom a régi regisztrációmat, belépni még belehet, csak válaszolás le lett tiltva, fogalmam sincs miért bannoltak...

Az e-mailemre nem válaszoltak, hogy miért bannoltak szóval valami moderátor pofára tiltogat ki embereket innen! Baszni fogja a csőrüket, hogy ezt leírtam, szóval gondolom ezt is törlik majd, szóval nem tudom figyelemmel kísérni a kérdést, ezért nem kérek több üzenetet. Mutatja ez is az ország színvonalát, amiért érdemes elhúzni innen, átvette már az embereken a rosszindulat az irányítást.

2016. jan. 16. 21:55
 17/21 anonim ***** válasza:
Hülye gyerek vagy az a legnagyobb baj.
2016. jan. 17. 13:02
 18/21 anonim ***** válasza:

Hülyegyerek egybeírandó te proli.

Kis naivság van a kérdésében, de még csak 16 éves. A legtöbb 16 évesnél még így is értelmesebb a válaszai alapján. Legalább van terve az életével és nem az, hogy játssza az agyát a gyk-n. :)

Ezzel az oldallal meg ne is foglalkozz, vannak ilyen jellegű dolgokra sokkal színvonalasabb fórumok, ha jól beszélsz angolul akár külföldiek is. Ha érdekel, akkor írj.

2016. jan. 17. 13:28
 19/21 anonim ***** válasza:
100%

Itt nem puszta naivitásról van szó. 16 éves, jó matekból és angolból. Ez tök jó dolog, de ne legyenek megvalósíthatatlan tervei. Nézzük miért mondom ezt;

-Nincs pénzük a tandíjra. Ez igen nagy probléma. Nem sok olyan van, hogy valakinek kifizetik a 15000 dolláros tandíjakat, éves szinten. De ha ezt meg is lehetne oldani, valamilyen ösztöndíjjal, hitellel akkor is ott van a lakhatás, tankönyvek, felszerelés, számítógép, programok (ami kell a géphez), ruha, kaja, stb. Mindez kint Amerikában. Egy ilyen iskola követelményei mellett, nem hiszem, hogy sok ideje lenne diákmunkára amiből ezeket fedezni tudná. Amennyiben a rokonok, családtagok összerakják erre a pénzt akkor okés a dolog, de kevés ilyen összetartó (és gazdag) család van.

-A másik gond; a tanulmányi eredmények. Nem tudjuk milyen iskolába jár de tételezzük fel, hogy egy átlagos gimiben tanul. Rendben van, hogy a középsulis matek nem okoz neki gondot (nekem se okozott anno), és az infoval se (az mindenkinek jól szokott menni), de erre alapozni a jövőt nem egy okos dolog. Tanul php-t és kis html-t, de akik itthon (!) mennek egyetemre (bme, pe stb.) azok nagy része is tanul egy keveset ezekből. Hát még azok akik a Szilícium-völgyben tervezik a tanulmányaikat.

-Az érettségi eredmények sem elhanyagolható dolgok. Magyar egyetemekre sem ritka, hogy kell egy emelt szintű érettségi, ahova Ő készül, a matek és infónak minimum emeltnek kellene lennie.

-Járni kellene versenyekre. Oktv mondjuk egy jó dolog lenne, és ha azon jó eredményt érne el (első 10 mondjuk) akkor lehet felfigyelne rá valaki.

-Amerikai iskolákba nem elég a középfokú nyelvvizsga. Nemzetközileg elismert felsőfokú kell. Cambridge vagy Ielts, Toefl. Sajnos a legtöbb középiskola (talán egyik se) készít fel ilyen szinten angolból.

Ha azt mondaná, hogy az Eltére vagy a Bme-re készül, jó matekból és megy az angol, programozó szeretne lenni aztán Nyugaton elhelyezkedni, később akár céget alapítana, arra azt mondanám, hogy sokkal reálisabb és megvalósíthatóbb terve. De így.

Továbbá nagyon magas lovon ül. Szerinte minden magyar hülye, de majd ő megmutatja, hogy dollármilliárdos lesz. A leggazdagabb magyar ember (most talán Csányi Sándor) sem dollármilliárdos. Vagyona kezdi megközelíteni az 1 mrd dollárt, de még ő is inkább "csak" forintban milliárdos. Valamint Ő sem huszonévesen lett az. Akiket pedig példának felhoz (Bill Gates, Mark Zuckerberg stb. csodálom, hogy Steve Jobsról nem beszélt) nem úgy lettek gazdagok, hogy pénz nélkül belevágtak ebbe. Mindegyik olyan családból származott akik, gond nélkül tudták fizetni az egyetemi tandíjakat és bármiben tudták támogatni őket. Ha nem dolgoznának is bőven lenne pénzük, mert a szülőknek van/volt.

Szóval nem mondom, hogy nem lehet gazdag, de a terve alapján kicsi a valószínűsége. Nem lebeszélni akarom, mert nekem aztán mindegy lenne mi lesz vele később, de amiket elmondott az kevés ezekre az egyetemekre.

2016. jan. 17. 14:40
 20/21 anonim ***** válasza:

Pont attól volt hangos a sajtó pár hete, hogy Csányi Sanyi is felkerült a forbes dollármilliárdosai közé valami Szingapúri befektetése miatt.

A BME-t nem ajánlom, mert nehezebb elvégezni mint egy nyugati egyetemet, konkrétan k* rva nehéz, kész zseni aki csúszás nélkül megcsinálja a papír mégis kevesebbet ér a világban. De annyi európai ország van ahol ingyen tanulhatsz, Skócia, Svédország, csak hát ezeken a helyeken olyan túljelentkezés van, hogy tényleg elég pengének kell lenni.

A snapchat alapítónak is gazdag ügyvédek voltak asszem a szülei, szóval ne abból indulj ki h most Miranda Kerr-t kúrogatja meg villákat vásárol, ahogy előttem is írták volt mit a tejbe aprítani ezeknek a startuposoknak már előtte is.

Amúgy ilyenek miatt ne durcizz be itt, nekem ez itt már vagy a 30. regem amióta gyk-zok LOOOOOOOOOOL csoda hogy a kérdésedet nem törölték.

Gyk-n így mennek a dolgok, szokj hozzá, a kretének meg egész nap írogathatják bezzeg a fa$zságaikat de ha te visszaszólsz nekik egyből jön a kis piros szöveg, hogy vegyél vissza.

Bár ha jól értelmezem már nem figyeled a kérdést szóval magunkban beszélünk.

2016. jan. 17. 14:59
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!