Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Többet vagy kevesebbet fizetne...

Többet vagy kevesebbet fizetnek így?

Figyelt kérdés
Ha egy állásnál nincs semmi kikötés, hogy közép vagy felsőfokú végzettség kellene hozzá, akkor ha erre az állásra egyetemi végzettséggel vesznek fel valakit (önéletrajzban is fel van tüntetve) akkor többet is fizetnek neki? Vagy annyit kap mintha mondjuk középfokú végzettsége lenne?
2016. jan. 6. 12:37
 1/7 anonim ***** válasza:
75%
Az elvégzendő feladat alapján szoktam (legalábbis én) a fizetéseket kalkulálni. A túlképzettség nem jelent előnyt nálam. Adott feladatot végezz el, ennyit tudok fizetni.... akkor is, ha űrhajómérnök voltál a NASA-nál...
2016. jan. 6. 12:49
 2/7 A kérdező kommentje:
Most már értem, köszönöm :)
2016. jan. 6. 13:00
 3/7 anonim ***** válasza:
67%

Egy adott munkakörnek általában van egy konkrét bére, vagy legalábbis egy szűk bérsáv, amit egy dolgozó megkaphat. Ha a munkakör nem igényel semmilyen végzettséget, akkor nem lesz más a munkavégzés magasabb végzettséggel sem, vagyis a fizetés is indokolatlanul lenne más.

Ha van végzettséged, érdemesebb olyan munkaköröket megpályázni, ami igényli is ezt, így magasabb bért is fizetnek érte.

2016. jan. 6. 13:00
 4/7 A kérdező kommentje:

Köszönöm :)

Még azt kérdezném, hogy aki pl. gyárba megy dolgozni és van diplomája, az miért tagadja le, ha úgyis ugyanannyit kap, mint a többiek?

2016. jan. 6. 13:03
 5/7 anonim ***** válasza:
69%

Mert gyári munkásként nem annyira divat hencegni a diplomákkal, azt gondolhatják, hogy felsőbbrendűnek tartod magad emiatt. Valóságban is előfordulhat, hogy a végképp semmilyen végzettséget nem igénylő munkakörökhöz hátrány a magasabb végzettség.

Pl. egy gyárban az emberek 99%-a végzettséget nem igénylő munkakörben dolgozik. Egy diplomás esetleg gondolhatja úgy, hogy ő nem a többiek szintjén van, ami végül ahhoz vezet, hogy bomlasztja a közösséget, sokat vitázik, nem dolgozik megfelelő hatékonysággal, stb. Persze ez csak egy gondolat, nyilván nem feltétlenül van így.

De van olyanra is példa, hogy a végzettséget nem igénylő munkakörbe a jelentkezőket mégis végzettség alapján szűrik. Éppen azért, mert más alapján nehéz szűrni, és így előnyt jelenthet a magasabb végzettség (jobb híján). Pl. a BKV villamosvezető tanfolyamra akkora a túljelentkezés, hogy előnyből indulnak a magasabb végzettségűek (konkrétan kimondják, hogy ők egy magasabb rangú csoportba kerülnek, és az alacsonyabb rangú csoportokból csak akkor választanak, ha nincs elég a magasabb rangú csoportban).

2016. jan. 6. 13:45
 6/7 anonim ***** válasza:
72%

"Egy diplomás esetleg gondolhatja úgy, hogy ő nem a többiek szintjén van, ami végül ahhoz vezet, hogy bomlasztja a közösséget, sokat vitázik, nem dolgozik megfelelő hatékonysággal, stb. Persze ez csak egy gondolat, nyilván nem feltétlenül van így.

"

Én pont az ellenkezőjét tapasztaltam, amíg nem tudták diplomás vagyok, addig kedveltek, jól megvoltunk. Példaként állítottak a többiek elé, megkaptam a nagy kitüntetést is a hónap dolgozója, köszönet érte!

Miután kiderült, hogy az egész részlegen nekem van a legmagasabb végzettségem, rendesen megszívattak.

-Mikor rám került a WC takarítás, beleszartak a mosdóba 4-er egy röpke hét alatt

-Felrúgták a felmosóvödröt, mikor végeztem

-Elszórták a csikkeket

-Inzultáltak, nagyképűnek, bunkónak, stb. tituláltak durván 2 hónapig

-Lopták a kajám, vagy simán kidobták a kukába. Mivel 12 órázni étel nélkül elég húzós, így rákényszerültem, hogy a dög meleg szekrényben elzárva tartsam

-Beleköptek a levesembe, mivel bunkó tahó módjára elzártam és ilyen irigy dög ezt érdemli

A leveses dolog már nekem is sok volt, másnap ajándékkal fűszereztem az ebédet, persze ellopták ezt is meglepő módon. Persze keresztbe állt a szemük, mikor előszedtem a szekrényből a másik adagot, majd falatozás közben megeresztettem egy baráti kérdést:

"Remélem ízlett a fehérjekiegészítés a túrós tésztán :)"

A kis tejfölősképű részlegvezető erre kirúgott, egyem a szívét.

2016. jan. 6. 16:59
 7/7 A kérdező kommentje:

Értem, nem akarnak kilógni...azért ez szomorú, hogy az embernek le kell tagadnia, hogy tanult. Még én érezzem magamat sz@rdarabnak, mert elmentem diplomát szerezni.

Utolsónak: ez nagyon durva. Milyen undorítóan tudnak az emberek viselkedni. De a vége tetszett :D

2016. jan. 6. 17:54

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!