Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Köteles vagyok túlórázni ha...

Köteles vagyok túlórázni ha nevetségesen keveset, még a minimálbéres órabér felét se fizetik?

Figyelt kérdés

A főnök túlórát rendel el, és azzal jön hogy a jogszabályok szerint a munkaidőn felül el lehet rendelni túlórát kötelezően. Ez valóban így van de akkor is köteles vagyok elvállalni ha röhejes bicskanyitogató pénzt fizet?

Ld havi 20 túlóra 5400 HUF_ért!!!!! 270 ft/óra!!!!

A tizenéves kamasz fiamnak nem adnak ennyit mikor a teszkóban mekiben diákmunkázik!!!

Köteles vagyok ezt ennyiért csinálni?

2016. jan. 4. 17:06
 1/10 anonim ***** válasza:
Eleve nem dolgoznék olyan helyen ahol ilyen az eljàras.
2016. jan. 4. 17:12
 2/10 anonim ***** válasza:
100%

Tök jófej a főnököd. Mutogatja az elrendelési jogszabályt, miközben a kifizetésre is van törvény...

A túlórát az alapbéredből számított havi órabér szerint kell 150-200%-ban kifizetni. Esetleg éjszakai túlóra esetén további pótlék. Lobogtasd meg ezt is.

2016. jan. 4. 17:14
 3/10 anonim ***** válasza:
100%
Igen,köteles vagy!
2016. jan. 4. 17:16
 4/10 anonim ***** válasza:
100%

Köteles vagy, igen, hiszen nem előre kell fizetni a munkabért, hanem utólag, azt meg honnan tudod, mennyit fog fizetni jövő hónap elején? Nem az a menete ennek, hogy megtagadod a munkát, mert fordítva sülhet el.

A főnök rendelje el írásban a túlórát. Ledolgozod szépen őket, persze legyen beírva a jelenlétibe, majd jövő hónap elején várod a pénzt. Ha nem annyi, amennyit elképzeltél, egyeztettek a főnökkel. Ha továbbra sem fizet, akkor lehet menni a bíróságra.

Mondjuk én ott is hagynám a céget, hiszen ez nem tartható, és a bíróság után már nem is leszel ott közkedvelt. Persze úgy hagynám ott, hogy azonnali hatállyal mondok fel, arra hivatkozva, hogy jogsértést követett el a nem fizetéssel. Felállok, eljövök, és még a végkielégítést is kiperelem belőle, ha elég régóta dolgozom ott. Aztán majd pislog, hogy mi a szar történt.

2016. jan. 4. 17:18
 5/10 A kérdező kommentje:

"azt meg honnan tudod, mennyit fog fizetni jövő hónap elején? "

Na mégis honnan? Onnan hogy már 3x megkaptam ezt a pénzt az előző havi túlórákért. Onnan.

jelenléti ív: szigorúna tilos beírni a túlórát. Ha beírod kihúzzák és megfenyegtenek hogy kirúgnak.

Adja a főnök írásba: dehogy adja az. Nem hülye. Hát azt akkor fel lehetne használni később ellene miképp a jelenléti ívet is.

A túlóra feketén megy. De akkor hogy bizonyítasz később? Sehogy.

Ha meg nem csinálod? KI vagy rúgva.

2016. jan. 4. 19:10
 6/10 anonim ***** válasza:
Akkor viszont jobb otthagyni az ilyet.
2016. jan. 4. 19:15
 7/10 A kérdező kommentje:
Hát ja. Ha lenne hova. Pontosítsunk: van hova. Tudok még ennél is rosszabb helyet pl ahova felvennének. Onnan jöttem el.
2016. jan. 4. 19:17
 8/10 anonim ***** válasza:
Mégis milyen választ vársz? Te is tudod, hogy az egész törvénytelen.
2016. jan. 4. 20:57
 9/10 A kérdező kommentje:

"hogy azonnali hatállyal mondok fel,...., és még a végkielégítést is kiperelem belőle, "

Csak én látnék egy aprócska hibát itt?

Felmondasz... + végkielégítés? Mire fel? Nem neked mondtak fel.

2016. jan. 6. 21:03
 10/10 anonim ***** válasza:
Mt. 78. § (3) alapján igen.
2016. jan. 6. 22:37

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!