Milyen másodállás jó egy tűzoltónak?
Szeretnék tűzoltó lenni. DE 90 ezer forintból ( nettó fizetés ) nem lehet megélni. Kell egy másodállás. Szívesen mennék egyetemre is. ( 4 egész körüli az átlagom, de csak jövőre érettségizem. Szerintem 350-360 körüli pontot tudnék összeszedni )
Egyelőre valami gazdasági sulin gondolkodtam ( könyvelő vagy pénzügyi tanácsadó ), esetleg jog ( ügyvéd vagy jogi tanácsadó ), bár az államihoz általában 400 feletti pont kell, szüleimnek pedig nincs pénze nem államira ( legalábbis jogi egyetemre, negyed-fél millió forintért ). Ezen felül még néhány dolog jutott eszembe: autós iskola ( egy tűzoltó ismerős csinálja ezt, azért jutott eszembe, de sok autós iskola van a városban ), illetve pszichológus.
Szerintetek milyen munkák vannak még amik másodállásban végezhetőek egy tűzoltónak?
Lehetsz egyéni vállalkozó, mivel mentesülsz a járulékfizetés alól.
Magyarul, amit felhajtasz, az a tiéd.
Ha rám hallgatsz, nem foglalkozol a tűzoltósággal. (nem 90 ezret keresnek, jó az 130-140 -nek is)
Érettségizz akkor kétszer, vagy vegyél fel diákhitelt, de csak ha van valami jó diploma terved.
Kedves 1#.
Amiket felsoroltam nem mint munkás, hanem mint vállalkozó gondoltam.
De azt is mondtam hogy tűzoltó akarok lenni. Tehát az biztos és a másik nem.
Mellesleg a 120-130 ezer az bruttó fizetés.
Az se rossz ötlet csak erkölcsös vagyok :D
Nem olyan fiú vagyok én....
Nem, amit írtam az nettó.
Másrészt el vagy tévedve.
Ha ennyire érdekel a tűzoltóság akkor ugye olyan helyen fogsz szolgálni, ahol egész nap mentek, így a két nap pihiben ki leszel dőlve, nem fog beleférni a vállalkozás.
Ha meg csendes helyre mész, hogy tudj vállalkozni, akkor meg csak papíron leszel az...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!