Szabad-e vagy büntethető ha paypalos számlára én egy nagyon király indokkal elkezdek "kéregetni"?
ha valós lenne az adománygyűjtés, akkor szabad. nyilván ha nem igaz, akkor te jogtalan haszonszerzés végett mást tévedésbe tartassz, ezzel csalást okozol, ami büntetendő.
más kérdés persze, hogy ez kiderül-e.
van az a mondás, hogy csak az első milliót ne kérdezzék meg, honnan van.
a megvalósítás nagyon könnyű, hisz rengeteg ember van itt is, aki olyan buta, mint a föld...nagyon könnyen megvezethetőek.
lásd ott vannak facebook-on ezek a megosztásos nyereményjátékok...én biztos vagyok abban, hogyha nem csak megosztást kérne az ember, hanem egy 500-1000 Ft-os nevezési díjat, akkor is lenne elég birka, aki bízva abban, hogy 1000 Ft-ért lesz egy iPhone-ja, az befizetné.
meg ott van a rengeteg MLM típusú cég...hány embert le tudnak húzni 37-100-200ezer Ft-okkal...
ha valami hasonló háttérrel felépíti az ember, még legálisan is működhetne.
például a fentebb említett dolgot ha úgy csinálná az ember, hogy "nevezési díj", akkor az egyértelműen tiltott szerencsejáték, hisz azért fizet, hogy részt vehessenek. ha nem kell fizetni, akkor a nyereményjáték hirdetőjének nyereményadót kell pluszban fizetnie, és már legális az egész...
ha azt a "nevezési díjat" el tudja az ember úgy tűntetni, hogy ne lehessen arra visszavezetni, hogy ezért a pénzért valójában 100ból 99 ember semmit nem kapott.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!