Mit lehet tenni pályakezdőként/kevés tapasztalattal ha nem vesznek fel sehova?
Fényévente 1x behívnak intejrúra akkor kiderül, hogy házaló munka. (fixet nem fizet)
Ha képességeim alatti munkára adom be van, hogy behívnak (ez is kb. u.annyiszor) De akkoris az van, hogy bocsi nem.
Máskor választ se kapok.
Utolsó kettő kérdést nem ezért írtam ki. Ha tanácsot nem tudtok adni akkor minek írtok?
Életrajzot többen átnézték. (köztük volt aki munkaerőtoborzással foglalkozik) Gondolom nem bólintott volna rá ha nem lenne rendben...
"van pár hr-es ismerősöm aki életrajzom átnézte mondván, hogy ha rossz kijavítjuk"
Ha nem is egy, hanem több HR-es is átnézte és mégsem tudsz elhelyezkedni, akkor vagy a HR-esekkel (ezt nem hiszem) vagy Veled van a probléma.
Bár utóbbi hozzászólásoddal meg is adtad a választ... ha az állásinterjún is így reagálsz egy kényesebb kérdésre, akkor ne csodálkozz, ha nem vesznek fel...
#14 Na azt hogy velem van gáz azt se hiszem.... (interjúra nem is hívnak tehát nincs, hogy reagálni se ott)
Nem hiszem, hogy Te meg nem voltál pályakezdő és nem szenvedtél emiatt.
Amúgy meg nem hiszem, hogy egy normális tanácsot nem bírnátok mondani?
Végigolvastam a hozzászólásokat és kommenteket és ennyit tudok írni:
1. Kérdező, ha olyan végzettséged van, hogy itt egy anonim oldalon se mered leírni, az olyan, mintha nem is lenne. Azt se említetted, hogy az érettségit sikerült-e letenni.
2. A nyelvtudásra vonatkozó kérdéseket is megválaszolatlanul hagytad, ergo jó eséllyel a külföldi "kisegítő munkák" se játszanak.
3. Leírtad, hogy nem akarsz továbbtanulni, ezért ilyen irányú tanácsot se lehet adni.
4. Állítólag az önéletrajzoddal nincs baj, vagyis az összes munkaadó a valóságot látja.
Összegezve: Az elszórt morzsákból az rajzolódik ki, hogy valami piacképtelen szakmunkás végzettséged van érettségi és nyelvtudás nélkül. Ez a munkaerőpiacon a nyolc általánosnak felel meg.
Így főleg csak betanított gyári munkák, mezőgazdasági idénymunkák és mesteremberek melletti segédmunkák jönnek szóba. Esetleg elmehetsz katonának, illetve vannak egyéb végzettséget nem igénylő melók is (pl. pizza futár, gyorséttermi dolgozó stb). Ezekben az a közös, hogy alapesetben minimálbér körül fizetnek, ha ettől magasabb elvárásod van, akkor mást vesznek fel.
Érettségim meg van (időbe meglett, ráépülő szakmám van) + közgazdasági suliba jártam, (gyakorlatilag könyveléstől kezdve szinte mindenhez értek) mivel kéttannyelvűbe jártam így nyelvvizsga is középsuliba meglett
de tök fölöslegesen írom le tudom mert ezután se fogtok segíteni, hogy mit csináljak hanem azt fogom olvasni hogy "jajj de sz*r dolgot tanultál" "ilyen bajod van olyan bajod van"
Amúgy meg már olyan szinten vagyok, hogy elvárásaim sincsenek, jóformán már minimál bér alatt is elmennék de ezt persze szerinted biztos " túl nagy elvárásaim vannak"
még buszt meg a társait se kellene fizetniük. De persze ezzel se vagy képbe.
De ugyanúgy mint a munkáltatók 99%-a. Mert ha még eljutok interjúra ami kb. fényévente van egyszer talán. Megkérdezi megmondom nekik, hogy ha kifizetik a minimált bőven elég nekem (mindig közlöm velük hogy busz se kell) akkor is fel vesznek mást. És képbe vannak azzal, hogy kapnak támogatást.
1,5,14,15 vagyok és utolsó kísérlet a segítésre: az önéletrajzodban van fizetési igény megjelölve? Nem lehet, hogy túl magasak az igényeid a szakmádhoz képest? Kezdőként alacsonyabb bérét is érdemes elmenni, szakmai tapasztalatot szerezni és utána lehet már magasabb pénzt kérni.
Ennyi, több ötletem nincs, mivel gyakorlatilag semmit nem tudunk Rólad.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!