Ha egy cég 6 órára vesz fel papíron minimálbérrel de 12 órát dolgoztat és ugyanúgy csak minimálbért ad 12re akkor az már valójában minimálbér alatt van? Tehát törvénytelen?
Csatlakozom az első hozzászólóhoz.
Én munkaügyi vonalon léteztem, jártam munkaügyi bíróságra is, és sok-sok munkaügyi pert ismerek, valamint a munkaügyi ellenőrök munkáját is. No meg munkahelyek tömegeit, kezdve a kis vállalkozástól, a nagy multiig.
Számomra teljesen egyértelmű, hogy a legnagyobb gond maga a dolgozó, aki nem áll ki az igazáért. Ennél már csak az nagyobb gond, hogy sok-sok együtt dolgozó nem áll ki az igazáért.
És az ellenkezőjéről nem fogsz tudni meggyőzni soha!
Én dolgoztam olyan jó csapatban, amelyik összetartott, és konkrétan "kinyírtuk" a vezetőt. Soha többet nem merte megtenni azt, amivel egyszer bepróbálkozott.
Persze mindenkit kirúgással fenyegetett, aztán még az ő távozása után 5-6 évig ott dolgoztunk. Pedig az igazgató volt, saját vállalkozásában. Inkább eladta... :)
SOK LÚD DISZNÓT GYŐZ ... még ma is!
"Akkor a mai magyar munkhelyek 90%-a törvénytelen. Én pl még sose voltam olyan helyne ahol a papír munkaidő és a valóságos egyezett volna."
Na de vajon miért van ez? Mert hagyják az emberek. Kényelmesebb ledolgozni a 12 órát 6 órása való fizetéssel, mint fellépni ezek ellen, összefogni, bizonyítékokat szerezni és menni velük a munkaügyi bíróságra. Érdekes módon nyugaton nincs ilyen, illetve van, de csak olyan helyen, ahol javarészt keleti vendégmunkásokat dolgoztatnak, ez azért sok mindent elmond. Nyugaton ha mást várnak el az embertől, mint amire szerződtetik, akkor a dolgozó megy perelni, pedig ott se egyszerűbb állást találni, ha emiatt kirúgják. Érdemes lenne elgondolkodni, hogy ott miért mernek mégis pattogni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!