Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Ha leadom az öneltrajzom...

Ha leadom az öneltrajzom máshová, miközben van még állásom?

Figyelt kérdés
Szállítmányozó cégnél dolgozom, így a legtöbb szintén szállítmányozó céggel kapcsolatban vagyunk. Vajon, ha leadom máshová az önéletrajzom, akkor megtörténhet, hogy kiderül a jelenlegi munkahelyemen? Vagy ne féljek ettől?
2015. dec. 20. 09:26
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
55%

Megtörténhet, már csak azért is, mert az önéletrajzodba ugye be kellene írni, hogy most hol dolgozol (általában időrendi sorrendben kell megjelölni a munkahelyeket) Innentől meg csak egy érdeklődő telefon a leendő munkahelyről, s máris megtudhatják.

Nem tudom, mi az ami miatt váltani szeretnél, de talán megpróbálhatnád a jelenlegi munkahelyeden jelezni, hogy mi miatt nem érzed jól magad (pl. időpontot kérsz a főnöktől és megpróbálsz beszélni magasabb fizetésről vagy munkakörülmények javításáról, s ha nem megy, akkor nyugodt szívvel adhatod be a jelentkezésedet máshová. Így a vezetés sem érzi, hogy "hátba támadtad"

Lehet, sokan nem fognak egyetérteni ezzel a válaszommal - azaz le leszek húzva :D - de én az egyenes utat kedvelem :-)

2015. dec. 20. 09:58
 2/11 A kérdező kommentje:

Általam biztos nem leszel lehúzva, mert teljesen igazad van. Viszont azt elfelejtettem leírni, hogy jeleztem már a főnökömnek, hogy nem igazán jó a mostani helyzet, válaszul csak annyit kaptam, majd, most nem ér rá, stb. Tehát kijelenthetjük, hogy én jeleztem felé a problémát. Sajnos nem vagyok túl türelmes, ötödjére már nem fogok szólni. Meg különben sem érzem már ott jól magam.

Köszönöm a válaszod! :)

2015. dec. 20. 10:32
 3/11 anonim ***** válasza:

A beadott önéletrajzokra az adatkezelési törvények vonatkoznak, tehát elvileg nem adhatja ki a HR harmadik félnek.

A valóság persze kérdéses.

2015. dec. 20. 11:17
 4/11 anonim ***** válasza:

#3-as: az önéletrajzot nem adhatják ki, viszont rákérdezhetnek a korábbi munkahelye(ke)n, hogy például milyen dolgozó volt Xy, mert most éppen hozzájuk pályázik.

Nekem is járt így kollégám pár hónapja, hogy egy 200 km-rel távolabb levő helyre beadta az önéletrajzát és pár nap múlva az ottani főnök hívta az ittenit, hogy egy alkalmazottjuk jelentkezett hozzájuk...

Maximum annyit tehetsz, hogy vagy ráírod az önéletrajzodra, hogy magát a jelentkezés tényét is bizalmasan kezeljék (amit vagy betartanak, vagy nem), vagy pedig jelzed a jelenlegi helyeden, hogy váltáson gondolkodsz.

2015. dec. 20. 13:17
 5/11 anonim ***** válasza:

Na, megjöttek a lehúzók :D tudtam, hogy ez lesz :-( (első vagyok)

Hiába, itt a gyakorin a simlisség a divat, úgy látszik :-(

2015. dec. 20. 14:13
 6/11 A kérdező kommentje:

Ennek a pontozásnak semmi értelme... A hülyeségeket mindig felpontozzák, aki meg értelmes választ ad, azt meg le.

Mindenesetre én felpontoztalak titeket.

2015. dec. 20. 15:14
 7/11 anonim ***** válasza:
Köszi :-) (első)
2015. dec. 20. 16:49
 8/11 anonim ***** válasza:

# 4

Nem, ezt az adatkezelési törvény szerint nem teheti meg. Normális cégek ehhez a pályázó hozzájárulását kérik illetve kontakt személyeket.

2015. dec. 20. 17:04
 9/11 A kérdező kommentje:
Lehet, hogy holnap még egyszer és utoljára jelzem felé, hogy nekem ez így nem jó. Nem szeretek feladni dolgokat, de annyira azt érzem, hogy megcsömörlödtem és nincs feljebb, pedig én szeretnék többet tanulni, mármint egy új munkakör által. Plusz szeretnék nyelvvizsgát, másik szakmát, stb. És ehhez nem elég a mostani fizetésem. Ami furcsa, hogy Ő is tudja és mondta is, hogy okos vagyok és nagyon jól dolgozok, de mégse látom ezt a fizetésemen. Már nem motivál a munkám, egyre rosszabb bejárni, félek, hogy a munkám minősége is romlani fog ezáltal.
2015. dec. 20. 19:41
 10/11 anonim ***** válasza:

Kérdező, ez szuper! amit itt most az utolsó hozzászólásban leírtál, ezt PONTOSAN ÍGY mondd el a főnöködnek is - hátha megérti (emlegesd a magasabb fizetést is) :-)

(első)

2015. dec. 20. 20:35
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!